maandag 23 juli 2012

Weer een update eerste quilt...

Mijn neus ziet er na de fotodynamische therapie van 4 dagen geleden, zo vreselijk uit dat pas vandaag thuis  het eerste grapje erover werd gemaakt. En ik Bassie word genoemd!
Ik zit dus veel thuis en in de schaduw te quilten. En het gaat steeds beter, de steekjes worden kleiner en gelijkmatiger. Ik heb eelt op mijn linker middelvinger, dat krijg je van steeds te hard prikken! Voor DNA-onderzoek kunnen ze ooit de achterkant van het dekentje gebruiken!

Na het eerste stukje dacht ik nog dat ik verder zou gaan met de naaimachine, maar het tempo ligt nu hoger en het wordt echt naar mijn zin. Ik zie mezelf absoluut nooit een grote quilt zo doen, maar kleine werkstukjes voor aan de wand wel.


Ik ben erg tevreden over het Zwaantje. Als eerste begin van het quilten had ik de contouren gedaan, maar als extra nu golfjes toegevoegd.


Hier is te zien dat de steekjes kleiner worden.

Het afhechten vind ik nog het moeilijkst van alles. Het knoopje door de stof trekken geeft zoveel stress dat ik de draad regelmatig heb gebroken! Dat heb ik ook met eieren stukslaan, dan sla ik ze helemaal doormidden i.p.v. half open!  Maar ik oefen minder met eieren openen dan met draden afhechten. Ik leer het nog wel.


Nog een fotootje uit mijn archief! Om het vakantiegevoel vast te houden! Zo kan de naaimachine toch mee op fietsvakanties..


6 opmerkingen:

 1. Het wordt echt heel mooi!!!! Doorgaan, en vingers stukprikken hoort er een beetje bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, vind het ook mooi worden! Enne, hoe vaker je quilt, hoe beter het gaat... Gebruik je geen vingerhoedje?

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb alleen rechts op mijn wijsvinger een vingerhoedje om de naald door te duwen. Links heb ik onder mijn werk en dan vang ik de naald met mijn middelvinger. Ik heb niet geprobeerd daar een vingerhoedje om te doen.. maar gisteren prikte ik in mijn duim en nogal diep! Vandaag ging het goed.
   Zijn er handige tips voor vingerhoedjes?

   Verwijderen
  2. Er zijn quilters die quilten met een Aunt Becky, die vangt de naald op..het is net een soort lepeltje. Dat spaart dus je vingertop die de naald ''op vangt''. Ik werk er niet mee, inmiddels ben ik behendig geworden in het ontwijken van de naald [mislukt ook weleens hoor....aauw!].

   Verwijderen
 3. Het is zo waar: oefening baart kunst...... :))
  Sterkte met je vingers, hoor! Maar het gaat je vast lukken!
  Leuke vakantiefoto...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij het mini beren naaien met de hand gebruikte ik de vingertoppen van oude leren dameshandschoenen, die van geitenleer. Uiterste gevoeligheid en toch enige bescherming. er zijn ook dikkere leren vingertophoeden met een metalen plaatje met putjes in het midden. Als je nog noeite hebt met het knoopje doortrekken, soms is je achterkantstof iets (te) dicht geweven daarvoor. prik dan het gaatje eerst voor met de oogkant van je naald. Daarmee prik je nl. nooit door een weefseldraad maar wel door het gaatje tussen vier draden. Daarna de punt er in en je draad met knoopje door het voorgevormde gaatje trekken, maakt echt veel verschil, ook bij berenmaken als je de dikke draad voor het snuitborduren wilt wegstoppen.

  BeantwoordenVerwijderen