Agenda Workshops, Bees en het Featherweight Festival.

****Bee voor de Singer Featherweight!****


Iedere maand zijn er bijeenkomsten voor liefhebbers van de Featherweight. Op meerdere locaties:

In Oosthuizen bij De Quiltmuis. Een keer in de maand op de zaterdag en ook een groep op de zondag.


In Dokkum bij De Quiltkoffer. Jellie Veldtman organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een Bee. Informeer bij De Quiltkoffer. 

Ook in Etten-Leur bij Quiltshop Leur. Kijk op de website voor de data.****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***
Leer zelf je naaimachine onderhouden en kleine probleempjes oplossen! Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of grote problemen op te lossen. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een leen-exemplaar of onderdeel meenemen.
Ook zijn er een beperkt aantal machientjes te huur (€15), zodat je kan ervaren hoe het is om op een Featherweight te naaien.*****************************************************
Zaterdag 22 juni 2019, Onderhoudsworkshop bij De Sampler in Haarlem.

Even van de website van De Sampler geplukt:
"Mateloos populair zijn ze: de Singer Featherweights. Bovendien lijken ze heel simpel in techniek. Dat klopt ook, maar dan is het wel raadzaam om te weten hoe je het machientje moet onderhouden. Dat nu leert Francis u in een dag, zowel theoretisch (’s morgens) als praktisch (’s middags). Technische kennis is niet nodig, u leert gaandeweg.

De workshop is inclusief lunch en pakketje.
Heeft u nog geen Singertje, maar bent u voornemens er een aan te schaffen? Geen probleem, want speciaal op deze dag kunt er een huren. Let op: er zijn maar twee machientjes te huur*  . Graag reserveren via info@desampler.nl."
*(€15 en als u binnen een half jaar een Featherweight bij Het Singer Winkeltje aanschaft, krijgt u dit weer als korting)

Klik Hier! voor de informatie en het inschrijfformulier.

DE SAMPLER

Groot Heiligland 66
2011 ES Haarlem
Telefoon: 023 – 53 40 079

info@desampler.nl@desampler.nl Heiligland 66
2011 ES Haarlem
Telefoon: 023 – 53 40 079
*******************************************************************************

Onderhoudsworkshop in de Elzendreef, Voorburg (bij Den Haag) georganiseerd door Els Lagraauw. 

De dag wordt zaterdag 7 september 2019.

Een onderhoudsworkshop en diverse vintage Singer voetjes uitproberen!


Els wilde graag bij een Onderhoudsworkshop zijn en heeft daarvoor een prachtige ruimte kunnen regelen. Deze ruimte is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je kan er ook parkeren. Dus woon je in de buurt van Den Haag en wil je graag meedoen aan de workshop, neem dan contact op met Els en geef je op. Zij kan je ook vertellen over de invulling van het programma en de kosten.


Els Lagraauw:  elslagraauw6@ziggo.nl.

********************************************************************************


Zaterdag 14 september 2019 in Overloon.

Bij Dorry heb ik al vaker een Onderhoudsworkshop gegeven en dat we daarna met de Accuquilt Go aan de slag gingen. En dat gaat nu weer gebeuren! De Accuquilt is een stansapparaat waarmee je stoffen kunt snijden. Deze keer gaan we een klein quiltje maken met mandjes, helemaal met de Featherweight! 

We beginnen met het schoonmaken en oliën en smeren van de machientjes, een korte onderhoudsworkshop dus. En daarna gaan we gelijk aan de slag met de al voorgesneden stoffen. Je maakt een quiltje met mandjes (genoeg voor deze dag!), maar heb je de smaak te pakken, dan kan je stofjes bijsnijden. 

De 1/4 inch voet is te koop, maar waarschijnlijk heb je die handige voet zelf al! Je mag het voetje ook even lenen.Dorry heeft haar quiltje met de hand gequilt, maar ook dat kan met de machine. We bespreken de mogelijkheden.Quilt it and Dotty
Oploseweg 18a
5825HN Overloon

e-mail: welkom@quilt-it.nl

tel: 0478 641519  of 06-42760821


SINGER FEATHERWEIGHT ONDERHOUD

Op woensdag 18 september mei komt Francis Gortmaker van Het Singer Winkeltje weer een Singer Featherweight Onderhoudsworkshop geven. In de ochtend leer je je eigen Singertje schoonmaken, oliën en smeren. Ook worden tips gegeven over het afstellen van de draadspanning en de motorriem en leer je hoe je problemen kan voorkomen.
Je hoeft niet technisch te zijn om aan deze workshop mee te doen en je krijgt hulp als het nodig is. Francis kijkt je machine na en geeft advies.

Na de lunch ga je iets leuks maken met je schone Featherweight. Het is nog een verrassing, maar het patroontje is zeker zeer geschikt om de juiste afstelling van je machine te testen! Tevens is er nog gelegenheid voor vragen.
Tijdens deze workshop ontvangt u het materiaal voor dit tasje, koffie/thee met iets lekkers, een vers gemaakt kopje soep en een bruin belegd broodje.

Geef je op bij:

Quiltshop Leur
Lange Brugstraat 22
4871 CP Etten-Leur

leur@quiltshop.nl

tel:+31 (0)76-5035599
**********************************************************************************
Zaterdag 12 oktober bij Quilt at Home in Duiven.

Op deze dag beginnen we met oliën en smeren, zodat de machientjes weer lekker soepel zijn. Daarna gaan we gelijk verder met het project waarbij zeer veel verschillende technieken gebruikt worden, zodat ook de beginnende quilter en ook de gevorderde weer iets nieuws leert. Hierbij gebruik je je machientje en kan je een voetje lenen dat nodig is.

Henriëtte Blom en haar zus José hebben ieder ook een Featherweight, dus het wordt een gezellige groep!Quilt at Home,
Biezenweide 3,
Duiven.

Tel: 06-51150957
E-mail: info@quiltathome.nl
www.quiltathome.nl**********************************************************************************
Zaterdag 26 oktober 2019 is er een Singer Featherweight Onderhoudsworkshop bij Quiltstudio Het Gooi.Even geleend van de Website van quiltstudio Het Gooi!

Singertjesdag van Francis Gortmaker

Een paar jaar geleden bezocht ik zelf de singertjesdag van Francis Gortmaker bij Atelier Bep. Fantastisch om onder leiding van Francis je Featherweightje helemaal uit elkaar te halen, schoon te maken en weer in elkaar krijgen ook! En wat een nuttige tips om te voorkomen dat je machientje vastloopt. Daarom hebben we Francis uitgenodigd ook bij ons zo’n gezellige dag te verzorgen. Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers/neemsters. Heb je geen Singertje maar overweeg je er eentje aan te schaffen? Je kunt er voor deze dag eventjes huren*. Neem dan even contact op met hetsingerwinkeltje@gmail.com 

*(€15 en als u binnen een half jaar een Featherweight bij Het Singer Winkeltje aanschaft, krijgt u dit weer als korting)
Wanneer is het Singertjesdag bij Quilt Studio het Gooi?
Zaterdag 26 oktober van 10:30 uur tot 16:00 uur
Wat kan ik meenemen?
Je Singertje en je naaimandje.
Wat is inbegrepen?
Onderhouds workshop van Francis, kofiie/thee met wat lekkers, uitgebreide lunch, klein werkje (verrassing) voor op de naaimachine en een stofpakketje.
Dat pakketje stel je zelf samen in onze winkel in je eigen favoriete kleuren.
Leuk! Hoe geef ik me op?
Opgeven kan via info@quiltstudiohetgooi.nl of bel even naar 035-5317332. 


Quiltstudio Het Gooi
Molenweg 2a
3755BD Eemnes
+31 (0) 35 53 17 332Zaterdag 16 november Featherweight Onderhoudsworkshop bij De Quilterie.


Weer eens een Singer Featherweight Onderhoudsworkshop in Zeeland! Natuurlijk maken wij hier een weekendje van, want op één dag op en neer is best wel ver en bovendien houden wij wel van een mini-vakantie. En Zeeland is heel erg mooi. 
De dag bij De Quilterie begint met een uitgebreide uitleg over het gebruik en onderhoud van de machine. Hoe voorkom je problemen en hoe los je ze weer op? Hoe vaak moet je je machine schoonmaken, waar moet je oliën en waar moet het speciale vet op? 

Als we vertrouwd zijn geraakt met het zenuwenschroefje en de halve-maan-vormige ring, is het tijd voor de lunch en daarna komt er een projectje speciaal voor de Featherweight. Dan is iedereen bezig en kunnen er vragen gesteld worden, want ik ben er de hele tijd bij.

Voor informatie of om je op te geven, neem je het beste contact op met:


De Quilterie,
Nieuwe Kerkstraat 18,
4421KA Kapelle-Biezelinge (Zeeland)
Tel: 0113-562350
info@dequilterie.nl
*********************************************************

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************

6 opmerkingen:

 1. Mocht je ooit een Singer featherweight uit 1956 tegenkomen (als die bestaat) ?

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sonja, ik heb momenteel een FW van 13 juni 1956 waar ik mee bezig ben. Je kan mij mailen als je een foto wil zien. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Ik heb een klein Singertje, weet alleen niet of het een FW is... heb me wel ingeschreven voor de workshop bij de Quiltmuis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Oma San, neem het Singertje maar mee, waarschijnlijk kan je die ook goed schoonmaken!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Francis,
  Al een tijdje volg ik je website, en tot mijn grote plezier heb ik deze week in een tweedehandswinkel een lief, goed werkend featherweightje uit 1958 kunnen kopen, met aardig wat toebehoren in de koffer. Ik zou het heel leuk vinden om een onderhoudsworkshop bij je te volgen, en ik hoop, dat je het me wilt melden als je er weer een gaat geven. Alvast mijn dank voor een berichtje,
  Vriendelijke groet,
  Marian de Zeeuw-Winkel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marian, de volgende workshop is in Overloon op 16 mei 2018. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen