Agenda Workshops, Bees en het Featherweight Festival.

****Bee voor de Singer Featherweight!****


Iedere maand zijn er bijeenkomsten voor liefhebbers van de Featherweight. Nu al op twee locaties!

In Oosthuizen in de heerlijke quiltkeuken van De Quiltmuis, er is een groep op zaterdag en een groep op zondag. Ik probeer daar altijd op zaterdag bij te zijn en zit dan ook lekker achter mijn machientje te naaien. Er zijn genoeg doorgewinterde Featherweight-dames die je kunnen helpen als je een probleempje hebt met je machientje of met je naaiwerk. En het is altijd gezellig!!

In Dokkum bij De Quiltkoffer. Jellie Veldtman organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een Bee. Informeer bij De Quiltkoffer. De eerste bijeenkomst is zaterdag 12 januari 2019.****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***
Leer zelf je naaimachine onderhouden en kleine probleempjes oplossen! Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of grote problemen op te lossen. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een leen-exemplaar of onderdeel meenemen.
 


******************************************************

Zaterdag 19 januari 2019 bij Atelier De Lindehof in Zalk.

Weer een ontmoeting met Klazien, de Featherweight van Johanna van De Lindehof! Ik weet niet of zij ook haar machientje zo noemt, maar wij vonden het een toepasselijke naam. In de sfeervolle winkel doen we een Onderhoudsworkshop en daarna gaan we iets maken. Dus na de workshop en de lunch kan je je machine goed uitproberen en ben ik er om te helpen met de draadspanning als dat nodig is. Natuurlijk kan je alle hulp krijgen die nodig is. Het is altijd gezellig in Zalk!
De Lindehof,
Roobroeksweg 2,
8276AX Zalk.
lindehof@hetnet.nl
Whats app 06-11136981.
http://www.de lindehof.com
********************************************************************************
Zaterdag 26 januari 2019   Workshop bij Quilt at Home in Duiven.

Het staat nog niet op de website bij Henriëtte Blom, maar zaterdag 26 januari 2019 is gereserveerd voor een Singer Featherweight Onderhoudsworkshop en na de lunch in de middag een patroontje met stofpakketje.

Quilt at home
Biezenweide 3,
6921 SK Duiven.

Email: info@quiltathome.nl
********************************************************************************Zaterdag 9 februari 2019. Onderhoudsworkshop bij Quiltstudio Het Gooi in Eemnes.

Deze dag doen we het hele programma, eerst de workshop voor het juiste gebruik en het onderhoud van de machine en na de uitgebreide lunch aan de slag met een patroon en stoffen. De stoffen mag je zelf uitzoeken in de winkel, dus helemaal je eigen smaak!

De workshop is van 10:30-16:00 uur.

Opgeven via info@quiltstudiohetgooi.nl of bel: 035-5317332.


Quiltstudio Het Gooi,
Molenweg 2a,
3755BD Eemnes.

********************************************************************************


Zaterdag 23 februari 2019, Onderhoudsworkshop in de Elzendreef, Voorburg (bij Den Haag) georganiseerd door Els Lagraauw. 

Els wilde graag bij een Onderhoudsworkshop zijn en heeft daarvoor een prachtige ruimte kunnen regelen. Deze ruimte is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je kan er ook parkeren. Dus woon je in de buurt van Den Haag en wil je graag meedoen aan de workshop, neem dan contact op met Els en geef je op. Zij kan je ook vertellen over de invulling van het programma en de kosten.

Els Lagraauw:  elslagraauw6@ziggo.nl.
********************************************************************************
Zaterdag 9 maart 2019, Onderhoudsworkshop, lekkere lunch, patroontje en pakketje en Show and Tell van Jeannet Hazelbag in Rockanje.

Wil je je kleine naaimachine leren onderhouden, een gezellige leerzame dag hebben, een lekkere lunch, een leuk pakketje en patroontje en ook de prachtige quilts van Jeannet Hazelbag eens in het echt zien en alles te vragen over haar werkwijze en kleurgebruik? Dan is dit de ultieme kans!
Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt.

Opgeven bij Jeannet Hazelbag: email: j.j.j.delaat@planet.nl


********************************************************************************
Zaterdag 30 maart 2019, Het Singer Winkeltje is bij de Klossiedag in Almen!

Op deze verwendag in Almen, vlakbij Zutphen, kan je na de gezamenlijke start kiezen uit diverse workshops en eentje daarvan is het onderhoud van de Singer Featherweight en een leuk werkje om te doen op je net gesmeerde machientje. Ik ben er dan natuurlijk ook nog bij om te helpen met de machine en je kan alle vragen stellen die je wilt. Kijk voor meer informatie op onderstaande link (klik). Na aanmelding ben je dan verzekerd van een plaatsje. 

https://www.atelierhartendief.nl/ws_algemeen.php

Atelier Hartendief,
van Wassenaerlaan 4,
Almen
www.atelierhartendief.nl

***********************************************************************************************************************************
Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************

6 opmerkingen:

 1. Mocht je ooit een Singer featherweight uit 1956 tegenkomen (als die bestaat) ?

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sonja, ik heb momenteel een FW van 13 juni 1956 waar ik mee bezig ben. Je kan mij mailen als je een foto wil zien. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Ik heb een klein Singertje, weet alleen niet of het een FW is... heb me wel ingeschreven voor de workshop bij de Quiltmuis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Oma San, neem het Singertje maar mee, waarschijnlijk kan je die ook goed schoonmaken!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Francis,
  Al een tijdje volg ik je website, en tot mijn grote plezier heb ik deze week in een tweedehandswinkel een lief, goed werkend featherweightje uit 1958 kunnen kopen, met aardig wat toebehoren in de koffer. Ik zou het heel leuk vinden om een onderhoudsworkshop bij je te volgen, en ik hoop, dat je het me wilt melden als je er weer een gaat geven. Alvast mijn dank voor een berichtje,
  Vriendelijke groet,
  Marian de Zeeuw-Winkel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marian, de volgende workshop is in Overloon op 16 mei 2018. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen