Agenda Workshops en Bee's

****Bee voor de Singer Featherweight!****


Iedere maand is er een bijeenkomst voor liefhebbers van de Featherweight in de heerlijke quiltkeuken van De Quiltmuis in Oosthuizen. Ik probeer daar altijd bij te zijn en zit dan ook lekker achter mijn machientje te naaien. Natuurlijk mag je dan een vraag stellen, maar er zijn ook genoeg andere doorgewinterde Featherweight-dames die je kunnen helpen. Met je machientje of met je naaiwerk. En het is altijd gezellig!!

De volgende Bee is op zaterdag 15 april.

Kijk op de website van De Quiltmuis ( klik HIER ) of neem contact op met Marlies Wolda.

Atelier De Quiltmuis
Seevancksweg 78
1474HT Oosthuizen
tel.: 0299-404923
email: info@dequiltmuis.nl

KLIK hier om naar de Bee-pagina te gaan.****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***
Leer zelf je naaimachine onderhouden en kleine probleempjes oplossen! Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of grote problemen op te lossen. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een leen-exemplaar of onderdeel meenemen.
 

**********************************************************************************

Zaterdag 1 juli 2017  bij Atelier Bep in Hall
Er is al vaak naar gevraagd, maar nu komt het echt: Onderhoudsworkshop en Voetjesworkshop bij Atelier Bep in Hall. Bij Bep kwam ik bij de allereerste Singertjes dag met mijn Featherweight als nieuwbakken liefhebber en net bezig met mijn eerste quilt.  Daarna begon ik mijn blog omdat ik wel merkte dat er behoefte was aan informatie over de machientjes. Het lijkt al heel lang geleden!

Op zaterdag 1 juli dus een Onderhoudsworkshop en in de middag kan iedereen met de speciale Singer voetjes aan de slag, maar ik neem ook moderne voetjes mee om uit te proberen. 

Op zondag 2 juli (en ook op zondag 9 juli) is gelijk ook de Singertjesdag bij Bep. Ook daar kan je je voor inschrijven. Ik ben er 2 juli ook bij!


Atelier Bep

Heimeriete 3
6964 BJ  Hall
telefoon   :   0313- 654556
email       :  atelierbepinhall@hotmail.com
www.atelierbep.nl
**********************************************************************
Zondag 2 juli 2017 Singertjes-dag bij Atelier Bep (en ook zondag 9 juli maar dan zonder mij).

Zondag 2 juli ben ik er bij, bij de speciale Singer Featherweight dat bij Atelier Bep in Hall, maar dan zit ik zelf te naaien. Natuurlijk mag je wel een vraag stellen, maar ik doe geen onderhoud, je moet je zelf kunnen redden. Wil je dat ik een bestelling uit Het Singer Winkeltje voor je meeneem? Geef het van te voren door en ik neem het voor je mee. Ook is het mogelijk een Featherweight op te halen.


********************************************************************************
Zondag 10 september 2017 Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar (Koorstraat 2).

Een geweldig tentoonstelling met zo'n 200 geselecteerde quilts. Heerlijk om te kijken naar mooi werk, kleine steekjes, schitterend kleurgebruik, moderne of juist antiek-aandoende quilts, onbekende en nieuwe technieken. Voor ieders smaak zit er iets bij en laat je eens verrassen! Kom gewoon genieten en doe inspiratie op.
De kerk is rolstoeltoegankelijk en de tentoonstelling is open van 10:00-17:00 uur op woensdag 6 september tot en met zondag 10 september. Op zondag is de tentoonstelling wel een uurtje eerder afgelopen. Maar... dan is wel de hele dag Sunday Schoolhouse!Bij de Sunday Schoolhouse laten winkeliers demonstraties zien en verzorgen zij workshops, waardoor je nieuwe technieken en materialen kan zien en uitproberen. De workshops zijn gratis en voor de te gebruiken materialen betaal je een kleine vergoeding.

Het Singer Winkeltje is er ook, met vintage naaimachines en zeker de Singer Featherweight! Er zitten dames van de Bee uit Oosthuizen achter hun machientjes, maar ik zet er ook een aantal Featherweights neer, zodat je zelf het Featherweight-fever kan krijgen! Kom een naadje naaien en ervaar hoe het is om met een mechanische machine (net als je moeder, oma of jijzelf vroeger,) heerlijk een stukje te stikken.

Kaartverkoop aan de kassa is €9 voor leden en €11 voor overigen, maar een vooraf gekocht e-ticket is voordeliger.

Noteer het alvast op de kalender (6-10 september) en als je op zondag kan, kom dan naar de Sunday Schoolhouse!

**********************************************************************
Zaterdag 16 september 2017 Borduurworkshop in Den Bosch bij Bossche Quilts en Meer.


Op deze zaterdag ga je iets maken op de manier van Poppy Treffry, terwijl je lijnen stikt borduur je een tekening met garen en lapjes op een ondergrond. We gaan iets maken dat je kan gebruiken en het resultaat zal je verrassen. Leer een nieuwe techniek met je naaimachientje! 
We starten kort met olieen en smeren, zodat de Featherweights in topconditie zijn. Heb je hier dus nog vragen over, stel ze gerust! 
Behalve de gewone naaiattributen heb je ook zwart garen nodig. Tip: vul thuis alvast een spoeltje! Ik neem de borduurvoeten mee, dus die kan je lenen.


Voor aanmelden en verdere informatie:

Bossche Quilts & Meer
Sint Jorisstraat 32A
5211 HB 's-Hertogenbosch

wietske.meinders@hotmail.com
06 -1136 3490***********************************************************************
Zaterdag 7 oktober 2017 Borduurworkshop bij De Lindehof in Zalk.


Even een kleine opfrisser voor het onderhoud van je naaimachientje en daarna gaan we borduren. Met de machine naai je lapjes vast op een ondergrondstof en de lijnen die je dan stikt voegen echt iets extra's toe aan de appliquatie. Een nieuwe toepassing en erg leuk om te doen, zeker om eens te proberen! Zwart garen neem je zelf mee, een borduurvoetje kan je lenen van mij.

Meld je aan bij lindehof@hetnet.nl.


Atelier en boerderijwinkel de Lindehof
Roobroeksweg 2
8276 AX ZALK
Tel. nr. 038-3636233 / 06-11136981
Vanuit buitenland: 0031383636233

www.lindehof.com
Emaillindehof@hetnet.nl


************************************************************************ Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************

4 opmerkingen:

 1. Mocht je ooit een Singer featherweight uit 1956 tegenkomen (als die bestaat) ?

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sonja, ik heb momenteel een FW van 13 juni 1956 waar ik mee bezig ben. Je kan mij mailen als je een foto wil zien. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Ik heb een klein Singertje, weet alleen niet of het een FW is... heb me wel ingeschreven voor de workshop bij de Quiltmuis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Oma San, neem het Singertje maar mee, waarschijnlijk kan je die ook goed schoonmaken!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen