Agenda van Workshops van Het Singer Winkeltje. Aandacht voor jou en je machientje!

****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***

Leer zelf je naaimachine onderhouden, afstellen en kleine probleempjes oplossen! 

Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of problemen op te lossen! 

Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een onderdeel meenemen. 


Ik ben volledig gevaccineerd en dat verwacht ik ook van de deelnemers. 

Om goed te kunnen helpen met de naaimachines komen we in elkaars buurt. 

Dus neem volledig gevaccineerd èn zonder corona-gerelateerde klachten deel aan de workshops. Samen blijven we gezond!

********************************************************************************

**************************************************************************
Zaterdag 5 november 2022 in Dokkum, bij De Quiltkoffer.

Altijd gezellig bij Jellie Veldtman van de noordelijkste quiltwinkel van Nederland! 

Met een mooie collectie stoffen en boven de winkel een knusse workshopruimte is het een ideale locatie voor een onderhoudsworkshop met de Featherweight en daarna een project om je schoongemaakte machientje te horen snorren. 

Je neemt hiervoor je eigen stoffen mee, maar denk vooral aan blokjes of projectjes die zijn blijven liggen. Heb je nog een begin van een quilttop die toch nooit afkomt? Neem die dan mee. Je krijgt een patroon voor een tasje en wat ideeën voor variaties daarop. Ideaal als projecttasjes, cadeautasje etc. De tussenvulling krijg je op locatie.

Natuurlijk is er tijd voor al je vragen over de machine en tijdens het project leer je om de draadspanning goed in te stellen en krijg je tips. Bovendien neem ik van alles uit mijn winkeltje mee. Vooraf iets reserveren of bestellen mag!


De Quiltkoffer

Vlasstraat 9

9101 MX Dokkum E-mail: info@quiltkoffer.nl
Tel.: 06 51937072

De Vlasstraat is in het centrum van Dokkum. Buiten het Bolwerk kunt u de hele dag gratis parkeren op verschillende parkeerplaatsen.********************************************************************************
Zondag 20 november 2022, in Purmerend bij Crea Café Purmerend.

Sinds vorig jaar bezit Purmerend een Crea Café, het atelier van Ellen Diepstraten, waar naailessen worden gegeven, maar ook brei- en haakles en borduren.

Het is een hele mooie sfeervolle ruimte op de begane grond en daar ga ik op zondag 20 november 2022 een workshop in het onderhoud van de Featherweight geven. 

In de ochtend maken we de machientjes schoon en smeren en oliën we alle noodzakelijke onderdelen, zodat je voorlopig weer een soepel lopend machientje hebt. Ook bespreken we het voorkomen van problemen en het oplossen daarvan!


Na de lunch gaan we een gevoerd tasje maken dat past in de koffer naast je Singertje, zodat er geen snoer, omvormer of handwerkspullen tegen je machientje aan kunnen schuren. 


Je krijgt tijdens deze dag koffie, thee, sapje en iets lekkers. Je neemt zelf je broodje voor de lunch mee.

De prijs voor deze dag van 10:00-15:00 uur is €45 en je kunt je opgeven via hetsingerwinkeltje@gmail.com. Na betaling is je plaats gereserveerd.

Er is plaats voor 13 personen. Crea Café Purmerend ligt vlakbij de afslag 6 van de A7. Er is genoeg parkeerruimte in de buurt van het atelier.

Het adres is:

Van IJssendijkstraat 381

1442 LB Purmerend


De website van Crea Café vind je hier: https://creacafepurmerend.com

Heb je vragen voor Ellen: crea-cafe@hotmail.com*******************************************************Zaterdag 26 november 2022, in Weert bij 
Quiltstudio Patch and Stitch.


Eigenaresse Wendy Janssen-Camp van Quiltstudio Patch and Stitch is ook een liefhebster van de Singer Featherweight, dus we zitten helemaal goed bij deze winkel!


Je krijgt deze dag alle uitleg die nodig is om je machientje schoon te maken en je leert je Featherweight goed te onderhouden. 

Na de lunch maak je een projectje wat je altijd kunt gebruiken bij je machientje of je patchwork! Het patroon en de tussenvulling krijg je. Neem zelf stof of niet affe-projectjes, quiltblokken, borduurwerkjes of wat je ook maar wilt mee om te verwerken tot een leuke tas. 

En ik ben er dan ook bij om je te helpen als dat nodig is en voor vragen. Gaat een leuke en leerzame dag worden!

Voor inlichtingen:

Quiltstudio Patch and Stitch

Boerhaavestraat 25a
6001AV Weert


mail: info@patchandstitch.nl
tel: +31 (0) 495 531 848


********************************************************************************

Zaterdag 14 januari 2023 in Etten-Leur, bij Quiltshop Leur.
We gaan een snelle opfriscursus doen voor het onderhoud van je Featherweight en daarna aan de slag met een patroon en een stofpakket van Quiltshop Leur.

Natuurlijk is er tijd voor al je vragen over de machine en tijdens het project leer je om de draadspanning goed in te stellen en krijg je tips. Bovendien mag je voetjes uitproberen en neem ik van alles uit mijn winkeltje mee. Vooraf iets reserveren of bestellen mag!


Quiltshop Leur

Lange Brugstraat 22
4871CP Etten-Leur


Tel.: 076-5035599
E-mail: leur@quiltshop.nl*******************************************************************************

Zaterdag 28 januari 2023 in Schiedam, bij Moniquilt.

Deze keer gaan we de machientjes weer onderhouden, zoals Singer dat zelf adviseerde na 8 uur motor-gebruik. Niet dat je dat bij hoeft te houden, want als je je machientje kent hoor je vanzelf wanneer het zoemende geluid iets blikkeriger wordt en het tijd is voor een druppel olie hier en daar. Maar het is goed om onder begeleiding te oefenen in het schoonmaken en smeren tot je het allemaal vlot kunt. Bovendien zijn de workshops gezellig en inspirerend!

In de middag maken we een tasje waar je spulletjes voor de naaimachine in de koffer kunt bewaren, zodat het niet tegen de machine schuurt. Je krijgt de tussenvulling en het patroon van ons en je neemt uit je eigen voorraad resten stof of een projectje dat toch nooit afkomt, een borduurwerk of een heel mooi lapje van kledingstof mee. Zo maak je een origineel tasje en je kiest voor de makkelijke uitvoering of een uitdaging!


Tijdens een van de workshops bij Monique en Leen is er door de lokale televisie een film gemaakt. Monique vertelt over quilten en op de achtergrond zijn de Featherweights te zien en te horen!


Moniquilt

Noordeinde 2
3121 KG Schiedam-Kethel


Tel.: Monique 06 21697854

Tel.: Leen  06 44153184

**************************************************************************

Zaterdag 24 juni 2023 in Etten-Leur, bij Quiltshop Leur.
We gaan een snelle opfriscursus doen voor het onderhoud van je Featherweight en daarna een handig tasje naaien voor in de koffer bij je naaimachine. Je neemt hiervoor je eigen stoffen mee, maar denk vooral aan blokjes of projectjes die zijn blijven liggen. Heb je nog een begin van een quilttop die toch nooit afkomt? Neem die dan mee. Je krijgt een patroon voor een tasje en wat ideeën voor variaties daarop. Ideaal als projecttasjes, cadeautasje etc. De tussenvulling krijg je op locatie.

Natuurlijk is er tijd voor al je vragen over de machine en tijdens het project leer je om de draadspanning goed in te stellen en krijg je tips. Bovendien neem ik van alles uit mijn winkeltje mee. Vooraf iets reserveren of bestellen mag!


Quiltshop Leur

Lange Brugstraat 22
4871CP Etten-Leur


Tel.: 076-5035599
E-mail: leur@quiltshop.nl

**********************************************************************************

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************