Agenda Workshops en Bee's

****Bee voor de Singer Featherweight!****


Iedere maand is er een bijeenkomst voor liefhebbers van de Featherweight in de heerlijke quiltkeuken van De Quiltmuis in Oosthuizen. Ik probeer daar altijd bij te zijn en zit dan ook lekker achter mijn machientje te naaien. Natuurlijk mag je dan een vraag stellen, maar er zijn ook genoeg andere doorgewinterde Featherweight-dames die je kunnen helpen. Met je machientje of met je naaiwerk. En het is altijd gezellig!!

De volgende Bee is op zaterdag 15 april.

Kijk op de website van De Quiltmuis ( klik HIER ) of neem contact op met Marlies Wolda.

Atelier De Quiltmuis
Seevancksweg 78
1474HT Oosthuizen
tel.: 0299-404923
email: info@dequiltmuis.nl

KLIK hier om naar de Bee-pagina te gaan.
****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***
Leer zelf je naaimachine onderhouden en kleine probleempjes oplossen! Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of grote problemen op te lossen. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een leen-exemplaar of onderdeel meenemen.
 
**********************************************************************************
Zaterdag 27 mei 2017 bij Quilt-it-and-Dotty

Wat schrijft Dorry zelf over deze dag?
"Featherweight / freehand applicatie dag met Francis en Dorry"
   

"Francis is een bekende Featherweight kenner en helpt je met het gebruik van je machientje. Maar nu *NIEUW* in combinatie met een workshop freehand applicatie en borduren op je Veertje. Een hele verzorgde dag waar bij je het aan niets ontbreekt en een compleet pakketje voor het werkje is inbegrepen. Je mag kiezen uit verschillende dingen.

Datum: 27 mei 10.00-16.00 uur"

Aldus Dorry!

Dan vul ik het nog even aan: we werken met een Free Motion Quilt voetje. Als je die nog niet hebt, mag je er eentje van mij lenen. We gaan dus niet quilten met een tussenvulling, maar wat je hier leert aan instellingen kan je ook bij het quilten toepassen. Je mag ook met een andere naaimachine komen, ook niet-Singer naaimachines. Maar.... mijn Free Motion Quilt voeten passen alleen op low-shank naaimachines. Dus dan moet je eerst even kijken of je zo'n voetje misschien al bij de naaimachine hebt zitten. Ik heb alleen verstand van oude zware naaimachines zonder electronica, dus neem een machine mee die het doet en die je kent. Mocht je geinteresseerd zijn in een Featherweight, dan kan ik er een voor je meenemen.

Om een idee te krijgen van de verfrissende techniek van het borduren met de naaimachine, kan je deze film bekijken!
KLIK HIER

           Quilt it & Dotty
              Dorry van Osch 

Oploseweg 18a
5825 HN Overloon


0478-641519
welkom@quilt-it.nl**********************************************************************************
Zaterdag 1 juli 2017  bij Atelier Bep in Hall
Er is al vaak naar gevraagd, maar nu komt het echt: Onderhoudsworkshop en Voetjesworkshop bij Atelier Bep in Hall. Bij Bep kwam ik bij de allereerste Singertjes dag met mijn Featherweight als nieuwbakken liefhebber en net bezig met mijn eerste quilt.  Daarna begon ik mijn blog omdat ik wel merkte dat er behoefte was aan informatie over de machientjes. Het lijkt al heel lang geleden!Op zaterdag 1 juli dus een Onderhoudsworkshop en in de middag kan iedereen met de speciale Singer voetjes aan de slag, maar ik neem ook moderne voetjes mee om uit te proberen. Op zondag 2 juli (en ook op zondag 9 juli) is gelijk ook de Singertjesdag bij Bep. Ook daar kan je je voor inschrijven. Ik ben er 2 juli ook bij!


Atelier Bep

Heimeriete 3
6964 BJ  Hall
telefoon   :   0313- 654556
email       :  atelierbepinhall@hotmail.com
www.atelierbep.nl
************************************************************************ Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************

4 opmerkingen:

 1. Mocht je ooit een Singer featherweight uit 1956 tegenkomen (als die bestaat) ?

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sonja, ik heb momenteel een FW van 13 juni 1956 waar ik mee bezig ben. Je kan mij mailen als je een foto wil zien. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Ik heb een klein Singertje, weet alleen niet of het een FW is... heb me wel ingeschreven voor de workshop bij de Quiltmuis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Oma San, neem het Singertje maar mee, waarschijnlijk kan je die ook goed schoonmaken!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen