Agenda van Workshops van Het Singer Winkeltje. Aandacht voor jou en je machientje!

****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***
Leer zelf je naaimachine onderhouden en kleine probleempjes oplossen! Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of grote problemen op te lossen. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een leen-exemplaar of onderdeel meenemen.
Ook zijn er in overleg een beperkt aantal machientjes te huur (€15), zodat je kan ervaren hoe het is om op een Featherweight te naaien.
*******************************************************************************

******************************************************


ATTENTIE: Door de maatregelen vanwege corona, de betreffende regio en de situatie, kan het zijn dat workshops geannuleerd of naar een andere datum verschoven worden. De desbetreffende quiltwinkel zal je daarover informeren. Het doel is natuurlijk dat we allemaal gezond blijven!


***********************************************************************************

Zaterdag  28 november, bij De Quiltkoffer. 

Onderhoudsworkshop en borduren met de Singer Featherweight bij de Quiltkoffer in de buurt van Dokkum (Wouterswoude).Wij rijden graag naar het noorden van Friesland! De autorit over de Afsluitdijk en de nieuwe weg naar Dokkum is zo mooi, dat is echt de moeite waard!

In Dokkum heeft Jellie Veldtman een heel sfeervolle quiltwinkel, maar we zitten nu op 10 minuten rijden daar vandaan op een ruimere locatie in Wouterswoude. Deze locatie is ook goed toegankelijk is voor mensen die wat moeilijk lopen. We beginnen met een korte onderhoudsbeurt en gaan daarna gelijk aan de slag met een nieuw projectje! Iets vrolijks en gezelligs!

Voor een aantal mensen een nieuwe techniek, want we gaan appliqueren en borduren met de naaimachine. Dat is heel erg leuk en met een snel resultaat!De Quiltkoffer,

E-MAIL: INFO@QUILTKOFFER.NL


********************************************************************************

 

 

Zaterdag 12 december 2020

 

De derde Online Bee! Vanuit "de studio" in Overloon!

Voor de derde keer gaan Dorry en ik  weer proberen om het idee van een Bee voor heel veel mensen voor elkaar te krijgen. En deze keer natuurlijk helemaal in de kerstsfeer!


Het is een project via Facebook, Youtube, Dorry's blog en mijn blog. Het zal zeker een rommeltje worden, maar we hopen dat het gezellig is! 

 

Zaterdag 12 december om 11 uur begint het en zitten wij achter onze Featherweight voor de live-stream via Facebook. Een kleine show-and-tell hoort er natuurlijk bij, je kunt vragen stellen of chatten, luisteren naar ons geklets. 

 Bovendien hebben we alweer een leuk projectje, waarvan het patroon die ochtend wordt vrijgegeven! Het is nog een verrassing, maar we maken er eind november/ begin december iets meer over bekend, zodat je nog tijd genoeg hebt om je stofjes bij elkaar te zoeken en Dorry gaat er pakketjes voor maken.  


De winkel van Dorry is op deze zaterdag natuurlijk gewoon open. 
Voor iedereen bij Quilt it & Dotty in Overloon blijft het dus nog 1,5 meter afstand houden, maar er is ruimte genoeg. Zit je thuis, pak dan je eigen werkje erbij of doe met ons mee!

 

Dorry van Osch en Francis Gortmaker

van

Quilt it & Dotty en Het Singer Winkeltje,

locatie: Oploseweg 18a,
5825HN Overloon.
Tel.: 0478-759536 of 06-42760821.


 *******************************************************************************


Zaterdag 2 januari 2021 in Etten-Leur, bij Quiltshop Leur.


2021 start al weer goed! 

We gaan een snelle opfriscursus doen voor het onderhoud van je Featherweight en daarna aan de slag met de verschillende voetjes die beschikbaar zijn voor bij de naaimachine. 
Probeer eens het rimpelvoetje, de rolzoomvoet, stik een zigzagje met je machientje en een knoopsgat. 
Allemaal mogelijkheden die niets met patchwork te maken hebben, maar het zijn wel ingenieuze voetjes en leuk om eens te proberen. Bovendien zijn er ook dames die kinderkleding op poppenkleding willen maken en daar leent een Featherweight zich natuurlijk ook erg goed voor!

Je neemt je eigen stoffen mee. Je hebt grotere en kleinere stukken stof nodig en ook een lange strook. Waarschijnlijk heb je genoeg restjes om mee te werken!


Quiltshop Leur,

Lange Brugstraat 22,

4871CP Etten-Leur.

Tel.: 076-5035599
E-mail: leur@quiltshop.nl


*************************************************************************


Zaterdag 23 januari 2021 Onderhoudsworkshop bij MoniQuilt in Schiedam-Kethel.


MoniQuilt bestaat nog niet zo lang op deze locatie, maar het is een hele mooie plek! En ik kom niet veel in deze regio, dus dit is een uitgelezen kans als je mee wil doen aan een workshop. 

Monique en Leen hebben de hele etage boven de winkel geschikt gemaakt voor workshops, dus er is een zee van ruimte! 

Ik ga aan de liefhebbers van de Featherweight alles uitleggen wat je moet weten om je machine probleemloos te gebruiken en het onderhoud goed te kunnen doen. We bespreken dat uitgebreid, zodat je alle tijd hebt om aantekeningen te maken of foto's.

Daarna komt er een projectje om met je schone machine te doen. 


MoniQuilt,
Noordeinde 2,
3121KG Schiedam-Kethel.
Tel.: 06-21697854 (Monique) of 06-44153184 (Leen). ************************************************************************

Zaterdag 20 februari 2021 Onderhoudsworkshop bij Jookies in Eibergen.

Voor het eerst een workshop in Eibergen. 


Ik leerde Joke met haar Featherweight kennen en gelijk is er een afspraak gemaakt om in haar winkel een workshop te geven voor andere Featherweight-liefhebbers. We starten natuurlijk met het onderhoud en na de lunch gaan we een leuk projectje maken.  
Natuurlijk neem ik mijn mobiele winkel mee met allerlei artikelen die handig zijn voor bij je machientje.
Tijdens deze dag is er genoeg tijd om vragen te stellen. Leer je machine zelf onderhouden en problemen te voorkomen. En het is natuurlijk ook gewoon een fijne dag!

Voor meer informatie, klik HIER.


Jookies,
Nieuwstraat 71,
7151CD Eibergen.

tel.: 0545-292020.
e-mail: jookiesberen@hotmail.com ******************************************************

 Zaterdag 17 april 2021 in Oldebroek.

Voetjesworkshop in Boerderijmuseum Oldebroek.

Voor de tweede keer organiseert Johanna van der Linde van Atelier en boerderijwinkel de Lindehof in  Boerderijmuseum Oldebroek een speciale dag voor liefhebbers van de Singer Featherweight en andere oude (Singer) naaimachines.
Deze dag geven we de machientjes een korte onderhoudsbeurt waarbij de noodzaak en het nut van smeren worden besproken en je de helpende hand krijgt als dat nodig is. 


Daarna gaan we diverse oude voetjes die bij de naaimachines bijgeleverd werden of aangeschaft konden worden om het werk van de naaister te vergemakkelijken eens uitproberen. Denk aan plooiapparaten, rolzoomvoetjes, biaisbandvoetjes, de kantjes-en-bandjes-stikkers, rimpelaartjes, knoopsgatenstikkers en de moderne 1/4 inch voet, de stitch in the ditch voet en de ritssluitingvoet.
Met stofjes ga je een werkstukje maken waarmee je kan laten zien welke vaardigheden je geleerd hebt op deze dag.

Voor deze dag heb ik voetjes mee die passen op de Singer Featherweight en andere low shank naaimachines. Als je met een andere merk of model naaimachine komt, kijk dan zelf even op internet of deze voetjes passen op jouw machine. 

 
Johanna neemt natuurlijk heel veel mee uit haar winkel in Zalk. En ik heb veel accessoires mee voor de naaimachines. 


Het museum is toegankelijk en zeker de moeite waard. Een lunch is tegen een vergoeding in het museum verkrijgbaar, maar zelf een broodje meenemen kan natuurlijk ook.


Voor meer informatie, klik HIER

Atelier en boerderijwinkel de Lindehof
Roobroeksweg 2
8276 AX ZALK
Tel. nr. 038-3636233 / 06-11136981
Vanuit buitenland: 0031383636233

****************************************************************************

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************