Het Singer Winkeltje.


*****************************************************

NU 10% korting op de artikelen en naaimachientjes!


Welkom in   
Het Singer Winkeltje !

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor het laatste nieuws!

Je vindt Het Singer Winkeltje op Facebook door HIER de link te volgen.


Ik ben Francis Gortmaker, in het gewone leven docente biologie en een groot liefhebster van oude Singer naaimachines.


Ik geef zo nu en dan een workshop in Purmerend om de Singer 221 en 222 te leren onderhouden.


Ik heb nog een paar Featherweights (de lichtgewicht Singer 221) die ik wil verkopen. Door mij met zorg schoongemaakt en waar nodig gereviseerd, geolied en gesmeerd. Afgesteld en uitvoerig getest. Met een eerlijke beschrijving van de staat van de machine en de bijgeleverde onderdelen.


In Het Singer Winkeltje vind je vooral kleine onderdelen voor de Singer Featherweight 221 en 222, zoals 1/4-inch voetjes, rubberen dopjes en spoeltjes. 

Verder verkoop ik speciale onderdelen die vroeger bij Singer naaimachines werden gebruikt. Bijvoorbeeld om rolzoompjes te maken of biaisband aan te stikken. Of de geweldige knoopsgaten-apparaten. Hiermee maak je de mooiste knoopsgaten en door de gemakkelijke instelling zijn ze allemaal precies van het gewenste formaat. 


Zo kan je je verzameling vintage Singer voetjes-compleet maken.


Voor vragen of een bestelling, mail mij op  hetsingerwinkeltje@gmail.com


Sinds 4 februari 2015 is Het Singer Winkeltje ingeschreven bij  de Kamer van Koophandel. KvK nr: 62567489.


Verzendkosten Worden apart berekend. Ik verzend via Post.nl en de verzendkosten zijn binnen Nederland voor een brievenbuspakketje €4,85, voor een groter pakket €7,65 en een Singer Featherweight wordt optimaal verplakt en verzekerd verzonden (€15,00). 
Afhalen in Purmerend kan ook.  


******************************************************************

De naaimachines die beschikbaar zijn voor de verkoop zie je hier:


**********************************************************************************

LAATSTE KANS!!!!!
Voetjes voor de naaimachine van The Featherweight Shop


Een open-teen-voetje voor een 1/4 inch naad en goed zicht op je werk. Het voetje zit aan het houdertje vast. €19


***********************************************************************************

Een speciaal voetje met een geleider voor een scant 1/4 inch naad, dat is een net iets krapper naadje waardoor je bij het naaien van patchwork met veel kleine stukjes wel op de buitenmaat van het block uitkomt. €19.
********************************************************************************
Ook een voetje met een geleidertje om heel makkelijk precies een 1/4 inch naad te kunnen naaien. Beide tenen zijn even dik €19.
******************************************************************************

Dit voetje lijkt op het oorspronkelijke voetje van de naaimachine, maar heeft een geleidertje om een 1/4 inch naad te kunnen naaien. Werk precies en gemakkelijke. €19.


****************************************************************************

Dit voetje is speciaal voor slant shank naaimachines, zoals de Singer 301 (en 401, 401A, 403, 404, 4552, 4562, 4610, 4622, 500, 501, 502, 503, 503A, 5910, 5932, 600, 600E Touch & Sew, 603, 604)
De voet is wat hoger en een beetje schuin. 

(Deze voet past dus niet op de Singer Featherweight of andere 'low shank" naaimachines!)

Het is een open-teen-voetje en je naait er een 1/4 inch naad mee. €19


***********************************************************************************

Riem voor de Featherweight 221 of 222. €10

Dit zijn de riemen waarmee ik riemen vervang die hard geworden zijn, scheurtjes vertonen, afbrokkelen of zo uitgerekt zijn dat ze niet meer goed gespannen kunnen worden.
Dit is een soepele smalle riem die zo los mogelijk moet zitten om de beweging van de motor over te brengen op de naaimachine, maar net niet moet slippen.*******************************************************

Speldje met zwarte of witte Featherweight €8

Laat zien dat je een Featherweight-liefhebber bent en speld het op je tasje met naaispullen of op je jas!***********************************************************************************


Rekje voor een klein quiltje of als poppenkledingrekje.  
Was €13         Nu €11! inclusief 5 hangertjes.Dit houten rekje wordt geleverd als een bouwpakketje. Het zit supersnel in elkaar.
Eventueel kun je het naar eigen smaak schilderen of beitsen.De lengte van het ronde stokje is 28 cm. 
Dit werkje is met pasen hopelijk af, maar het ziet er zo nu al leuk uit!Met extra poppenkledinghangertjes is het een schattig poppenkledingrekje. 
Voor de liefhebbers van Luna Lapin!
Kledinghangertjes zijn €1 per stuk.


***********************************************************************************

Houten klosjes houder   €17,50   Nu €15.

Voor 8 klossen garen of een stapeltje spoeltjes. Mooie stevige kloshouder. Wordt als bouwpakket geleverd, maar is makkelijk in elkaar te zetten.
Is gelakt, maar je kunt het schilderen of beitsen. Zo past het op iedere naaikamer!


Gebruik de standaard in het midden om een speldenkussen op te maken of als plek voor een schaartje.


De diameter van de onderkant is 16 centimeter.


***********************************************************************************


Malletje om een rond gaatje te maken €13

Te gebruiken met de buttonholer, het knoopsgatenapparaat. Stevig kunststof, van The Featherweight Shop.***********************************************************************************LED-lampje voor de Featherweight of andere naaimachine 
met een bajonetfitting €15 

ALLEEN NOG 230V lampjes!

Dit kleine lampje geeft zeer helder licht, waardoor je ook in de winter goed zicht op je werk hebt. Het licht is warm wit, een beetje geel, net als de oude lampjes. Maar dan meer van dat licht!

*****************************************

Grabobbin, magnetische spoelhouder ROOD €19

Handige plastic sleuf van 20 cm (8 inch) met een magneetstrip om je spoeltjes grijpklaar netjes te kunnen opbergen. 

Ook perfect om je borduur of naaigaren startklaar te hebben. Trek aan de draad en het spoeltje draait rond terwijl het op zijn plaats blijft liggen. 

Zo rollen je spoeltjes niet meer weg en raken de draden niet in de war!

Geschikt voor alle merken en modellen metalen spoeltjes.

Wordt geleverd zonder spoeltjes!
**********************************************************************
De WERA Singer gereedschapsset (bestellen bij Wera zelf!)

Deze schroevendraaierset is speciaal samengesteld voor het onderhoud aan de Singer Featherweight, maar voldoet natuurlijk ook bij andere naaimachines. 


Bij DIT BLOGJE kan je lezen over deze set.

De set is te bestellen bij Wera (Middenbeemster). 

KLIK HIER om direct op de juiste pagina bij WeraGereedschap.nl te komen.___________________________________________________________________________


Haakse schroevendraaier van WERA. €6

De superhandige kleine haakse schroevendraaier, waarmee de schroeven van de steekplaat zeer gemakkelijk los te draaien zijn, heb ik opgenomen in het assortiment van Het Singer Winkeltje. De prijs is €6. Deze neem ik mee in mijn mobiele winkel op locatie, maar vooraf reserveren geeft zekerheid dat het er voor je is. Opsturen kan ook!!


Prijs: €6
______________________________________


Het appliquatie-voetje. €12


Met dit voetje kan je heel makkelijk appliquaties vaststikken en als je wilt tegelijkertijd je quilt doorstikken. De wiebeltenen geven een beetje het effect van een walking-foot, waardoor de stof niet verschuift. Met deze voet heb ik de Clamshells-quilt doorgestikt.  
Tevens is dit voetje handig als je HST stikt langs de diagonaal, want de naad wordt dan iets krapper dan 1/4 inch. Zo lukken de Flying Geese met de vier-tegelijk-methode wel!
€12

-------------------------------------------------------------------------------------------

Singer Featherweight Draadgeleider Standaard  €29
Deze draadgeleider steek je in het oliegaatje dat in de hals van de machine zit. Dit is een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat het garen van kruislingsgewonden klossen netjes afrolt.

Hieronder zie je hoe het garen van boven naar beneden en weer naar boven op de klos gewonden is, en dat het garen elkaar kruist.Met de standaard in het gaatje, kan de klos op de spoelpin, via het grote oog naar het kleine oog en verder gewoon ingeregen worden.Het is bij de meeste klossen duidelijk wat boven en onder is, maar je kan het bij twijfelgevallen zelf bepalen door een meter garen naar één kant van de klos naar beneden te trekken en het begin van de draad weer als een lus omhoog naar de klos te brengen. Gaan de twee parallelle draden van het garen dan draaien en om elkaar winden, dan is die kant de onderkant van de klos. Blijven de draden rustig naast elkaar hangen, dan is dat de bovenkant van het klosje. Wist ik ook niet, maar je leert toch steeds iets bij...___________________________________________________________________

Motor Lubricant is niet meer voorradig.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------


Scant 1/4 inch voet €19

Met deze voet naai je net een iets krappere naad dan 1/4 inch. Heb je vaak dat je met veel blokjes naast elkaar uiteindelijk een kleiner blokje overhoudt dan de bedoeling is, dan is dit misschien een goede accessoire om nauwkeuriger te naaien.


Prijs: €19


***********************************************************************
Blind Stitch Attachment €70

Deze speciale voet komt in de plaats van het gewone naaimachine voetje en de hendel rust op de naaldhouder van je machine. Als de naald heen en weer gaat, wordt tegelijkertijd het mechanisme van de Blind Stitch Attachment voortbewogen.


De rechtstikkende machine maakt nu na een aantal rechte steekjes één klein zigzag-steekje. Daarmee maakten ze vroeger een blinde zoom. Nu is deze toepassing heel geschikt om appliquaties op de ondergrond vast te zetten.


Ik heb er een aantal op voorraad, dus het doosje kan iets anders zijn. Ik kan vooraf een fotootje laten zien.


Prijs: €70 
**************************************************


Postzegelplaatje MET darning foot  €25 (beperkt aantal setjes!)


Afdekplaatje voor de Transporteur van de Singer Featherweight en het bijbehorende stopvoetje, de Darning Foot Simanco 121094.
Ik heb het afdekplaatje een postzegelplaatje genoemd, zo klein zijn ze! 

Ideaal voor borduren en Free Motion Quilten, maar vroeger gebruikt om scheuren en gaten in textiel te stoppen.

Het stopvoetje is in hoogte verstelbaar en door te variëren met de druk van de persvoet kun je precies boven de stof 'zweven' en zo quilten of borduren.

Een origineel plaatje heeft een cijfercode van Simanco aan de achterkant. De replica-plaatjes van The Featherweight Shop hebben dat niet,  maar werken net zo goed! 
Singer darning foot Simanco 121094 los €15


Voor gebruik bij diverse vintage Singer naaimachines, die low shank zijn. Dat is met een lage schacht, zoals de Singer 27, 28, 127, 128, de Singer 15 en Singer 201.

________________________________________________________________

Transparante afstandshouder voor probleemloos maat houden!  €16


Dit is een plexiglas plaatje met het speciale Featherweight motief en een afbeelding van de machine in goudkleur. Met de bijgeleverde schroef maak je het plaatje vast op het blad van de machine en je bepaalt de afstand tot de naald. Zo kan je ook een afstand van 1/4 inch nemen minus een heel klein stukje, de zogenaamde "scant" 1/4 inch. Het plaatje zorgt ervoor dat de randen van de gesneden lapjes precies op de gewenste afstand van de naald blijven, waardoor je gemakkelijk, snel en accuraat kunt naaien en de stukjes stof in het werk de goede maat hebben. Succes verzekerd! 


Alleen nog verkrijgbaar in transparante uitvoering.

Prijs: Seam guide clear €16

_____________________________________________________________________

Nieuw voetpedaal voor je naaimachine

Ik krijg regelmatig vragen over voetpedalen die zogenaamd stuk zouden zijn, terwijl dat meestal helemaal niet het geval is. Gaat je naaimachine naaien zonder dat je het voetpedaal gebruikt, lees dan dit blogje nog eens:

http://singers-and-featherweights.blogspot.nl/2012/06/vixr-en-het-binnenste-van-het.html

Maar stel dat je voetpedaal weg is of echt stukgevallen, of je kan niet goed met het originele Singer voetpedaal overweg, dan heb ik nu ook een nieuw voetpedaal in Het Singer Winkeltje. Je kan het zelf  aan het snoer van het oude pedaal zetten, de instructies komen erbij.

Nieuw voetpedaal

€27,50
----------------------------------------------------------------------------


Omvormer 230V --> 110V  €26

Voor Amerikaanse Singer naaimachines heb je een omvormer nodig die de Nederlandse 230V omzet naar 110V.  Je merkt verder helemaal niets van deze omvormer, zie het maar als een extra verlengsnoer!(eventueel bijbehorende stekker aanschaffen van €4, zie verder)


__________________________________________________________________

De moderne quiltvoetjes
 
____________________________________


Open Teen voetje Dit voetje past ook op de adapter (los bij te leveren) en is zeer geschikt voor Foundation Quilten, het stikken op papier of een andere ondergrond. De "tenen" drukken het papier goed aan en tussen de tenen is goed te zien waar je gaat stikken, vooral door het naaldgat en het open naadje ervoor. Prijs: €7 voor het voetje alleen Prijs: €12 voor voetje en adapter 


 
********************************************************************

Singer Zigzaggers en nog meer losse onderdelen!!   Je kan zigzaggen met je oude naaimachine! Het zigzagapparaatje schuift de stof heen en weer, terwijl je machientje gewoon rechtuit stikt. Het resultaat is een zigzagsteek. Misschien niet zo handig om hele lange gordijnen mee te zigzaggen, maar voor kleding etc heel geschikt. Er zijn veel verschillende uitvoeringen.  De basic zigzaggers. Die kunnen alleen heen en weer, alleen de breedte van de steek is aan te passen. De meer geavanceerde kunnen ook siersteken. De allermooiste is helaas ook de meest zeldzaamste..... Van sommige heb ik wat meer, van andere slechts een paar. Ik heb een foto genomen van een gemiddeld exemplaar per model, want ik kan ze niet allemaal apart fotograferen. Het kan dus zijn dat je een mooiere krijgt en als er echt iets is overleg ik even.  Singer Swiss Automatic Zigzagger 160991.


Dit is het absolute topmodel. Zeldzaam en gewild. Met een kapje over de zigzagger en 10 verschillende steken. Makkelijk verstelbaar. Voor een filmpje klik HIER!

Niet meer voorradig. Alleen de 160990, eventueel wel met 10 repro schijfjes die ook goed werken.

----------------------------------------------------------------------------

Singer Swiss Automatic Zig-zag Attachment 160990.


De iets minder uitgebreide versie van de Singer Swiss Automatic Zigzagger, met 5 verschillende steken. Lief doosje waar net alles in kan.  Prijs: €99.

Ik heb er ook een met een schijfje minder. Informeer naar de beschikbaarheid en prijzen als je interesse hebt.----------------------------------------------------------------------------
Klein zigzaggertje (merkloos, maar gepatenteerd).  

Werkt als de Singer Adjustable Zigzag attachment. Met kopie van handleiding. Dit is een zeer functioneel apparaatje en past makkelijk in een klein doosje in je koffertje. Prijs: €35 


De zigzaggers kunnen gebruikt worden voor onzichtbare zomen en knoopsgaten.   
****************************************************************************

Schmetz naalden. 

Schmetz naalden zijn van uitstekende kwaliteit en geschikt voor de Singer Featherweight en vele andere modellen en merken naaimachines.


Naalddikte 80.  Voor gewone katoenen stoffen en/of quiltstof. Prijs: € 2,70

************************************** *******

Singer Voetjes


Eerst de afstandshouders. Het 1/4 inch voetje is het kleinst, voor patchwork ideaal! Deze hebben andere mogelijkheden.
 Quilting Foot / Watteerder 86386 of 35932 
Dit voetje komt in de plaats van de gewone voet. Het lange stokje met eindstuk kan langs de rand van de stof geleiden maar ook over de stof heen glijden. Zo kan je banen en ruiten quilten. Prijs: €15
Seam Guide 25527
 Deze afstandshouder schroef je met zijn eigen schroef op je naaimachine in dat gaatje rechts van de steekplaat.  Dan kan je achter elkaar door steeds op dezelfde afstand van de rand van de stof naaien. Handig voor langere stukken. Klassieke uitvoering. Prijs: €16Singer Stiletto 25539
   Klein puntig prikkertje. Om bijvoorbeeld bias band door de biasbandstikker te duwen. Of de stof even vast te houden en te sturen. Prijs: €16 

Gathering/Shirring Foot 121441.
Om kleine plooitjes te maken, rimpeltjes. Wel eerst even testen hoeveel de stof gerimpeld wordt! Handig voor mouwen en jurkjes. Prijs €13


Edge Stitcher. 
Ideaal voor het vastnaaien van kantjes en bandjes of het verbinden van twee stoffen. De gleufjes geleiden de stoffen precies en je naait snel alles keurig aan elkaar. Prijs: €13

Adjustable Hemmer, 35931. 
Voor het makkelijk zomen van bijvoorbeeld gordijntjes en rokken. Maakt van het werk een fluitje van een cent. Prijs: €15
Heel bijzonder, ook in blackside. De zwarte voetjes komen weinig voor. Uit de oorlogsjaren. Prijs: €17De Ruffler, 86642.Dit is een grote voet. Maakt om de 1-6-12 steekjes een plooitje in de stof.

Ook hier eerst even met een restje stof uitmeten hoeveel de stof inrimpelt. En daarna supersnel de plooitjes stikken.
Verkrijgbaar in de simpele uitvoering waarbij je kan kiezen tussen 1-5 of tussen 1-6-12.
Prijs: €17

Adjustable Zipper Foot Breed 121877 en smal 161197.

Voor het inzetten van ritsen en voor Piping! Dat zijn die leuke gekleurde bandjes bij kussentjes. Een hele mooie afwerkmethode.

De brede voet ligt iets stabieler op de stof, terwijl de smallere voet wat makkelijker op kleine plekjes komt. Prijs per stuk: €17Tuckmarker 36583.


Dit is een behoorlijk grote voet. Hiermee stik je plooien netjes naast elkaar, zoals bij Schotse rokken. De twee lineaaltjes heb je erbij nodig. De kleine is om de afstand van de rand van de plooi tot de stiklijn aan te geven. Terwijl je aan het stikken bent, timmert de grotere lineaal op de stof en geeft zo aan waar de volgende plooi moet komen. Weer een reden om Schotse rokken in de mode te laten komen! Prijs: €17Binder Foot 121464. 
Met de Binder Foot stik je snel biasband langs een stof, zoals bij slabbetjes. Maar ook een zelfgemaakt randje kan je nu in een keer vaststikken. Prijs €15
Hemmer Foot 35857, 120855, 120842

Voor kleine rolzoompjes, zoals je die bij zakdoekjes ziet en shawls. 1/8", 5/64" zoompjes. Even goed oefenen, je moet de stof eerst vouwen en een zoompje strijken, dan gaat het geweldig!
Prijs: €15


----------------------------------------------------------------------------
Singer Knoopsgaten Apparaat, twee verschillende versies.
Links zie je de Clamshell of Jetson Case. Deels metaal, deels plastic. In futuristische doos van, groen plastic. Rechts is de oudere versie met meer metaal. Zwart, in grasgroene bewaardoos. Ook al is het uiterlijk behoorlijk verschillend, qua werking zijn ze gelijk. En ze zijn geweldig! Deze knoopsgatenmaker heeft 5 verschillende metalen mallen. Compleet met grote schroef om het apparaat in plaats van het gewone voetje aan de machine vast te maken en met een metalen afdekplaat met klein schroefje om het transportsysteem af te dekken. Met bij behorende Engelse handleiding. Met dit apparaat kan je achter elkaar precies dezelfde mooie knoopsgaten maken. Je stopt een mal in het apparaat en bevestigt deze aan de machine. Daarna geef je alleen maar gas, verder hoef je niets te doen! Ik heb er een aantal van en er komt er een dezer dagen nog eentje binnen. Omdat het niet mogelijk is ze allemaal apart te fotograferen staan hier de foto's. Bij interesse mail ik een foto van het exemplaar dat ik kan opsturen. De Clamshell past niet in de koffer van de Singer Featherweight. De andere waarschijnlijk ook niet. Maar zou je op een Bee met een knoopsgatenapparaat gaan werken? Dan kan ie mee in een tas. Voor het filmpje dat ik ooit maakte van de buttonholer kan je hier kijken: FILMPJE!!! 

Prijs: €75  Informeer naar de beschikbaarheid!


  ----------------------------------------------------------------------------

"Wilhelmientjes",  vier draaddoorhalers.
Heb je moeite om de draad door het oog van de naald van de naaimachine te halen, of door welk klein gaatje dan ook (kraaltjes bijvoorbeeld)? Het metalen draadje van dit handigheidje laat zich makkelijk sturen, waarna je een grotere ruimte hebt voor de draad. Houd de metaaldraad vast als je de draad doorhaalt, dan gaat deze draaddoorhaler langer mee. Worden per 4 verkocht. Prijs per 4 stuks: €2


----------------------------------------------------------------------------
Metalen doos van Singer, vol met de speciale Singer voetjes!
Een mooi doosje om alle bijbehorende spulletjes te bewaren. Ik heb de spoeltjes voor de Singer Featherweight toegevoegd, maar ik kan ze op aanvraag vervangen voor de Singer 15 of de klasse 66 spoeltjes. Deze sets bevatten meteen de speciale Singer schroevendraaiers. Verder een afstandshouder, biasbandstikker, plooienstikker, rimpelaar en zakdoekrandjesstikvoet. Ook een geleider om nette naden naast elkaar te stikken zit erbij.  Prijs: €70------------------------------------------------------------------------------------------------

Rubberen antislip doppen voor onder het voetpedaal van The Featherweight Shop €10
Een set van 4 doppen om oude, harde en/of plat geworden rubberen doppen onder het voetpedaal te vervangen. Prijs:  €10 .


----------------------------------------------------------------------------

Rubber voor spoelwinder.
Past op vele oude Singer naaimachines (niet nodig voor de Featherweight!). Modelnummer is 15287A. Kijk op oude rubber of op internet of deze voor jouw machine geschikt is. De binnendiameter is 15 mm en de buitendiameter is 29 mm.
Prijs: €3


----------------------------------------------------------------------------

Viltjes  
De bekende rode viltjes!

 Deze viltjes beschermen de naaimachine tegen het ronddraaiende garenklosje. Maar nog belangrijker: ze vertragen het afrollen van het garen, waardoor de draadspanning veel beter wordt. Oude viltjes werken ook prima, maar mocht je een frisse nieuwe willen: ze zijn er! 
Prijs: €1

Tip: gebruik je een grote klos met garen of Aurifil, haak dan een klein kanten kleedje dat groter is dan het viltje. Zo bescherm je de lak van de spoelpinplaat. En de klossen van Aurifil zijn erg glad van onderen, waardoor ze enthousiast doordraaien als jij stopt met naaien. Zo krijg je problemen met de draadspanning. Een gehaakt bloemetje is de oplossing, maar een stukje keukenrol met een gat erin voor de spoelpin helpt in geval van nood ook.


----------------------------------------------------------------------------


5 Spoeltjes
Voor de Singer 221, de Singer 222 of de Singer 301.
Prijs: € 5


----------------------------------------------------------------------------
Zwarte stekker €3,50

Om de originele ronde Singer-stekker te vervangen die niet in een geaarde stekkerdoos past. Deze platte stekker is gemakkelijk zelf aan het snoer te bevestigen. Prijs: € 3,50 

----------------------------------------------------------------------------
USA-stekker €4
 Dit stekkertje past in de omvormer die je nodig hebt om een 110V naaimachine te kunnen gebruiken in Nederland. 
Prijs: € 4