donderdag 5 juli 2012

Bezig voor school. Biggetjes.......

Het is een beetje druk. De laatste toetsen, de laatste herkansingen. Cijfers moeten ingeleverd. En vandaag practicum BIG met 5 VWO leerlingen. De boer bewaart voor ons de doodgeboren biggetjes in de vriezer tot er genoeg zijn voor de leerlingen die mee willen doen. Het is namelijk niet verplicht; er is een alternatieve opdracht.
Maar deze groep 17-jarigen vond het erg interessant. Een aantal gaat later ook de medische kant op, dus dan is dit een boeiend begin.

Ik laat geen foto's van biggetjes zien hier, want hoe leerzaam ook, het blijft een beetje zielig.....


Maar nu iets anders. Ik kwam een handig tasje tegen op de site van Thimbleberries voor wat spulletjes, met een koord waar een schaartje aan kan hangen en ook een klosje garen. Iets voor op reis misschien?

De beschrijving is via Thimbleberries gratis te downloaden, maar ook via deze link:

Quilt tasje Thimbleberries.
Morgen klassentoernooi op school. Bij mij gaan de leerlingen iets borduren, dat zal voor de meesten helemaal nieuw zijn. Het thema is "Beestenboel".  We hebben niet veel aanmeldingen, want er zijn veel spannendere activiteiten.... Maar er zijn vast leerlingen die na morgen niet anders meer willen dan handwerken, vast wel één van de zeven....haha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten