zaterdag 4 augustus 2012

Wat je van beren leren kan...

Vandaag weer wat geleerd, dat is toch meegenomen!

Ten eerste:

Ik ben bezig met de buitenrand van de eerste quilt. Het was aftellen met de rest; nog 6 paarse blokjes, nog 5, nog 4...


Ik heb lang nagedacht over de buitenrand, want het moest een beetje snel, niet te ingewikkeld, niet de hartjes - want toch niet goed zichtbaar. Rondjes! Ja, leuk! Met een zoetjeshouder, een 2-euro-munt en het dopje van de blauwe stift heb ik rondjes gemaakt. Misschien ga ik ze nog met elkaar verbinden.
Ik was vrolijk bezig rondjes te quilten, tot ik eens ging tellen en snel uitrekende dat 10 per kant wel 40 rondjes met 3 ringen werd. Oei!
Snel klaar zat er dus niet meer in, maar het resultaat vond ik mooi en gisteren had ik toch in 1,5 uur 5 complete rondjes af.

Vandaag heb ik zomaar ineens een ander naaldje gepakt. Ik gebruikte een gemiddeld naaldje uit het setje quiltnaalden dat ik had. En na een dag quilten had ik al een tangetje erbij gepakt om de naald door de stof te krijgen, dat scheelde enorm!
Ik heb nooit nagedacht of het normaal was dat het quilten zoveel kracht kostte. Ik wijt ook vaak mijn krachtsverlies aan artrose.

Maar nu, het andere, dunnere naadje...glijdt door de stof als een mes door een pakje zachte boter.. Wat erg he, ben al zolang aan het worstelen en nu gaat het zo gemakkelijk! Zo stom!!

Maar wel fijn dat ik het quilten ontzettend leuk vind en dat het nu ook nog soepeler en sneller kan gaan. Ik heb voor de kerst nu rood en groen quiltgaren gekocht!Ten tweede:

Zeg nooit tegen de kinderen dat je wel een nieuwe kat erbij zou willen; dat we niet gericht op zoek gaan, maar afwachten wat er op ons pad komt.............
Zeg dat zeker niet als zoon2 dan een weekje bij opa en oma gaat logeren. En met opa naar de kinderboerderij gaat. Als daar een moederpoes net 2 uur daarvoor haar laatste van de vijfling heeft geworpen....
Het eerste sms-je: "Mama ik heb vijf katjes gezien bij het kinderboerderij dicht bij opa en oma Zullen we er eentje uitkiezen"
Toen ik meteen belde hoorde ik oma al lachen op de achtergrond!

Maar we zijn dolblij hoor! Maandag halen we zoon2 weer op en gaan we kijken en kiezen. Want hij kon niet kiezen en heeft nu een optie op meerdere genomen. We zijn erg benieuwd!
Hebben we nog 7 weken om Stina (Jack Russell) en James ("kater") voor te bereiden.......

1 opmerking:

  1. Voor het doortrekken van de quiltnaald zijn ook speciale naaldentrekkers te koop. Die schuif je om je vinger, dus tijdens het werken hoef je niet steeds iets te pakken. Een gewoon tangetje kan de quiltnaald ook iets beschadigen en daar schijnt de naaldentrekker geen last van te hebben.

    En leuk....en kitten! Alvast veel plezier met het kiezen!!

    BeantwoordenVerwijderen