vrijdag 24 augustus 2012

Singer doosjes.(1)


Singer naaimachines werden (en worden, neem ik aan!) verkocht met een doosje waarin verschillende hulpstukken zaten (attachments), zoals voetjes met allerlei functies en schroevendraaiertjes.


Mijn meest scharrige doosje valt bijna uit elkaar van ellende. Ik denk dat ik het ga verstevigen met een binnendoosje, want zo zal het snel vergaan.
De meeste doosjes zijn stevige constructies van karton, met een onderbakje en een deksel die daar helemaal overheen valt. Die zijn zeer algemeen, groen met 'Singer' in het rood erop.

Dan zijn er nog metalen doosjes, groen of zwart. Meer het koektrommel idee. En de echt bijzondere, luxere dozen met een uitgebreide inhoud. Ik zal een volgend blogje daar nog iets van laten zien.

De oudere doosjes zijn echt bijzonder. En de inhoud maakt dat je naaimachine zoveel meer mogelijkheden heeft!

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij heb jij een schatkamer in je huis! Ik zou het ''scharrige'' doosje gaan bewaren in een afsluitbaar doorzichtig plastic doosje om het voor verder verval te behoeden....en als je het wil aanraken van die katoenen handschoentjes aandoen. Dat wordt immers ook met kostbare, oude boeken gedaan.....om ze te beschermen tegen huidvet waar toch zuren in zitten die het papier aantast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, maar van die oude boeken zijn misschien maar 3 kopieen op de hele wereld. Van dit doosje zijn er miljoenen gemaakt! En ik heb geen schatkamer, overal ligt iets, ook wel troep genoemd. Zodra er hier een kamertje vrijkomt, is die voor mij! Dat snap je. Maar voorlopig hoop ik dat de jongste drie kinderen nog hier blijven wonen. Het zal dus nog een tijdje schipperen met de ruimte zijn.

    BeantwoordenVerwijderen