zaterdag 18 augustus 2012

Video Youtube insluiten. Bijna klaar met eerste quilt.

Ik kijk ademloos hoe deze naaimachine een mooie veer aan het maken is. Dat is nog eens tempo-quilten! Voor de Singer Featherweight heb ik een quilt-voetje en een afdekplaatje voor het transportvoetje. Ik ga het toch weer eens proberen, met een klein projectje!Ik denk nu ook te weten hoe ik een filmpje kan insluiten. Ik kopieer van youtube de code voor insluiten, zet het bericht dat ik maak op HTML (linksboven bij het bericht dat je aan het maken bent) en plak de ingesloten code erbij. Dan weer op de knop ernaast "Nieuw bericht" klikken en ik zie het filmpje met een pijltje om af te spelen.

Als ik dit bericht zo post, weet ik zeker of het werkt.

Mijn eerste quilt heeft nu een mooie rand. Na een slapeloze nacht (om een andere reden hoor!) bedacht ik dat het beter was de rand en ophangstrook te verwijderen, de rand er weer aan te zetten en daarna de ophangstrook te bevestigen.
Helaas had ik al iets van de rand geknipt. En de vorige dag mijn lapjes gesorteerd en opgeruimd. Nu kon ik niets meer vinden! Alleen een stukje van de zelfkant. Ik had maar 1 cm nodig, een snipper, voor de achterkant. Dus toch een stukje zelfkant als pleister ertussen genaaid. Ik zie het bijna niet.
En toen het klaar was en ik mijn naaispulletjes opruimde, zag ik het blikje met quiltgaren en de stukjes stof die eerder ik had gezocht... Sommige dagen....

Nu denk ik dat de goede volgorde is: ophangstrook eraan, wassen met doekjes die kleurstof absorberen (hoeveel graden? Kort programma?), drogen (in de machine? Koud of halfwarm?), dan label erop naaien.
Verbeter me alsjeblieft als dit anders moet.

Morgen weer een zeer warme dag. Goed smeren en genieten allemaal!


7 opmerkingen:

 1. Ik was mijn quilts op een kort programma, die gaat automatisch op 40 graden en een hoog toerental centrifugeren. Je kunt er een colorcatchdoekje bij doen. Drogen in de wasdroger kan....maar ik zou de quilt nu buiten drogen...hij is groog voor je het weet. Hang hem dubbel over de waslijn, en na een poosje de quilt keren, zodat de andere kant buiten hangt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn een paar dagen op pad, dus het wassen moet even wachten. Zet je de ophangstrook voor het wassen en het label na het wassen erop?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was op 30°, altijd met colorcatchers en stop quilts soms in de droger.
  Ophangssstrook en label mogen er allebei voor het wassen op!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik doen. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat na het wassen. Ik had de stofjes niet vooraf gewassen.

   Verwijderen
 4. Hoi Francis,

  Wat heb je toch een leuk en informatief blog! Sinds een paar weken heb ik ook zo'n oude Singer, en ik ben er helemaal verliefd op. Via via kwam ik hier terecht, en ik heb al veel van je blog geleerd, dankjewel! Zou je eens een foto willen plaatsen van dat quiltvoetje en het afdekplaatje? Dan weet ik of dat bij die van mij ook zit, of waar ik op moet letten mocht ik er eentje aan gaan schaffen.
  Groetjes Betty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Betty, ik zal nu even in mijn bestanden kijken of ik een fotootje heb. Als ik tijd heb ga ik met mijn machines aan de gang en kan ik meer informatie geven, het is nu druk met de vakantie en de kinderen.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, dankjewel alvast! (En het heeft helemaal geen haast hoor, geniet eerst maar lekker van je vakantie en kinderen.)
  Groetjes Betty

  BeantwoordenVerwijderen