maandag 4 juni 2012

Eén Singer naaimachine...het zijn er wel 8 of 9 inmiddels!

Mijn naam is Francis Gortmaker en ik wil hier wat informatie geven en in contact komen met anderen die geinteresseerd zijn in oude Singer naaimachines.

Ik heb ook veel voetjes die te gebruiken zijn bij deze naaimachines en hoewel ik gelezen heb hoe ze werken en filmpjes zag op YOUTUBE, moet ik ze nog uitproberen. Daar zal ik dan verslag van doen.

Ik vind het geweldig dat apparaten van meer dan 60 jaar oud zo goed werken en zoveel mogelijkheden hebben.

Het doel is echt gebruik van de naaimachines, geen museumstukken, maar werkende machines. Een Singer naaimachine die al generaties geleden haar werk deed en dat nog zal doen voor de komende generaties!

Dus vind je dat ook leuk, kijk eens rond op het blog en geef een reactie of stel een vraag!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blog! Ik heb een Singer Featherweight uit 1949, het geboortejaar van mijn man. Ik heb alle blokjes voor mijn civil war quilt gemaakt op deze machine en vind het leuk om meer te weten te komen, want sindsdien staat ze een beetje werkeloos toe te zien hoe ik met de hand werk of op mijn grote Janome! Succes Francis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk blog! Ik heb een Singer Featherweight uit 1949, het geboortejaar van mijn man. Ik heb alle blokjes voor mijn civil war quilt gemaakt op deze machine en vind het leuk om meer te weten te komen, want sindsdien staat ze een beetje werkeloos toe te zien hoe ik met de hand werk of op mijn grote Janome! Succes Francis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Francis, wat een leuk blog. Ik ga je volgen! Sinds vorige week vrijdag heb ik ook een SingerFW uit 1951. Net wat je zegt: een snorrende kat als het machientje loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie! Ik vind het ook een geweldig machientje en met al die voetjes en accessoires erbij zijn er zoveel mogelijkheden!
   Veel plezier met je FW !!

   Verwijderen