donderdag 28 juni 2012

Singer Automatisch Zig-zag apparaat 160991

Hoewel de handleiding van Singer apparaat met 1x p schrijft, neem ik dat niet zo over...

Een tijdje geleden kocht ik een doosje met naaimachine-voetjes waarbij ook wat kleine schijfjes zaten. Zo groot als een muntje, met een gaatje in het midden en een kartelrandje. Op de schijfjes stonden verschillende nummers en per nummer was het motiefje van het kartelrandje anders.
Meteen speuren op internet! De schijfjes hoorden bij een zig-zag apparaatje van Singer. Een ander zig-zag apparaatje dan ik al had!

Daarna werd het een kwestie van zoeken en een beetje geluk hebben.......

Maar nu kan ik het dus laten zien!

Het is een schattig doosje, mooie vorm, mooie kleur!

Filmpje van Singer Automatisch Zig-zag apparaat 160991

Zoals altijd maak je het apparaatje vast op de plaats van het gewone voetje. Het hendeltje gaat om de schroef van de naaldhouder. En als de naald heen en weer gaat, schuift het apparaatje de stof heen en weer voor de zigzag-steek. De verschillende schijfjes gebruik je om allerlei fantasie-steken te maken. Door de steek-grootte en -breedte te variëren, zijn de mogelijkheden nog groter.
Ik heb een paar baantjes gestikt om het uit te proberen. Ik zal het nog eens moeten doen, want ik zal langzamer moeten stikken en de draadspanning wat gaan bijstellen. Leuk speelgoed, hè!


5 opmerkingen:

 1. Francis wat maak je er toch een geweldig mooi blog van,iedereen die een s.f heeft zou je moeten bedanken voor alles wat je laat zien, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Bep,
  dank je!
  Ik kijk ook op de blogs van anderen, want al die filmpjes maken enzo is leuk, maar ik heb nog steeds mijn mini-quilt niet af. Ik zal daar iets van laten zien, kunnen jullie mij als beginner een beetje aanmoedigen!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er toch veel mogelijk met dat kleine machientje
  Ik heb het zigzag apparaat ook en wil er een quilt mee doorquilten
  Erg leuk om te kijken bij jou en dan zelf met mijn FW aan de gang
  Ene.... we zijn allemaal beginners geweest met quilten
  Ik wil je quiltje wel eens zien
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk, al die extra's voor de FW. Tja, vroeger waren ze ook niet gek...en toch handig dat al die dingen ontwikkeld zijn...Ik probeer me tot nu toe te beheersen voor deze extra's...maar wie weet...als ik ooit voor een zacht prijsje zoiets kan kopen voor mijn FW [hoewel het zachte prijsje waarschijnlijk niet van toepassing zal zijn]....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Yvonne,

  de aanhouder wint! Er zal de komende jaren nog veel op de markt komen, want veel FW gaan nu van de eerst eigenaar over naar de volgende. Dus houdt het in de gaten!

  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen