dinsdag 24 februari 2015

Ruby Beholder.

De Ruby Beholder is een handig hulpmiddel om kleurwaarden te vinden.
Als je door het rode plastic kijkt, zie je alles als door een rode waas. Kleuren vallen weg en wat over blijft is donker, middel of lichtrood.

Zo kan je lapjes sorteren op kleurwaarden.

Vandaag kocht ik een lapje gele stof. We waren een dagje naar Den Haag en ik miste laatst iets geels. Den Haag heeft een quiltwinkel buiten het centrum, maar de TomTom wist de weg, dus we zijn er gekomen.
Het gele lapje contrasteert met het rood van de hoes van mijn iPad.
Tot je kijkt door de Ruby Beholder.
Ik denk dat een verschil in kleurwaarde van lapjes naast elkaar een quilt levendiger maakt. Maar je kan ook een verloop in kleurwaarde van de ene naar de andere kant van een quilt willen voor een bepaald effect. En de kleurwaarde van effen lapjes is nog wel te zien, maar hoe zit met met een stof met motiefjes?
De kleurwaarde is dus wel iets om op te letten.

Ik heb met het glaasje voor mij oog naar foto's van quilts gekeken en het bijzonder boeiend!

Het open raampje van de Ruby Beholder is om een deel van een lapje stof op te kunnen zoeken en af te kunnen tekenen. Zo kan je ook een deel van een motief van een stof selecteren op kleurwaarde.

In de beschrijving van dit handige kleurwaarde zoekertje staat dat dat deel van het plaatic kwetsbaar is en dat de randen van het raampje snel kunnen breken. En ook daar hebben ze gelijk in!
Ik ga nu op zoek naar de secondenlijm.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten