zaterdag 7 februari 2015

Het Singer Winkeltje.

Woensdag j.l. zou mijn moeder 80 jaar geworden zijn als ze niet drie jaar geleden was overleden. Ik vond het een mooie datum voor een nieuwe start. Een officiële start van Het Singer Winkeltje.

Een paar maanden geleden was ik het winkeltje begonnen als een grapje. Om wat spoeltjes voor de Singer Featherweight te verkopen, want die kan je niet makkelijk aanschaffen. En om zelf een voetje te proberen en als ik er enthousiast over was er een aantal door te verkopen. 
Ook kon ik een paar Featherweights uit mijn collectie kwijt aan echte liefhebbers. En omdat ik daar gelijk een workshop onderhoud bij gaf, kwam er vraag naar Onderhoudsworkshops. 

De workshop in Oosthuizen bij  de Quiltmuis was een groot succes en er staan er al 2 officieel op het programma (volgeboekt) en er zit nog het één en ander aan te komen. 

Allemaal leuk, maar dan moet er wel wat geregeld zijn.
Dus nu is Het Singer Winkeltje officieel ingeschreven als bedrijfje. De meneer bij de Kamer van Koophandel lachte niet eens toen ik vertelde wat mijn plannen waren! Heel serieus werd van alles opgeschreven en werden er labeltje geplakt en categoriën gezocht waar Het Singer Winkeltje onder valt. Dan zie je dat er wel vreemdere bedrijfjes zijn, dan een virtueel winkeltje in oude Singer naaimachines en wat onderdelen....

Na 20 minuten stond ik weer buiten. Tijd om even de stad in te gaan. En om eens rond te kijken in Amsterdam.
Het  Centraal Station waar aan de achterkant, de IJ-zijde, een glazen overkapping voor de bussen is gekomen. Ze zijn al jaren bezig, maar nu begint het er steeds beter uit te zien.
De overkant van het IJ, het water dan Amsterdam-Noord scheidt van de rest van de stad.
En een blik de andere kant op. Donkere wolken en toch schijnt de zon op de nieuwe gebouwen. Een spannend beeld geeft dat.

Onder het spoor door liep ik de stad in.
Door de winkelstraten te vermijden, kom je dan op hele rustige mooie stukjes van de stad. En ik kon in het zonnetje de Prinsengracht aflopen. Het was heerlijk weer!
Typisch Amsteram vind ik dit, grachtenhuizen, pakhuizen, een fietster die tegelijkertijd telefoneert... 
Woonschepen langs de gracht en nog net het stuur van een fiets te zien die aan de brugleuning is verankerd met meerdere sloten.
Voormalige pakhuizen die nu appartementen bevatten. Met liefde gerestaureerd. Zo blijven ze behouden.
Net als bij naaimachines: gebruik is het beste onderhoud!

Als laatste een foto van de Westertoren met op de hoek het Anne-Frank-Huis. Indrukwekkend.

Nog een boekje gekocht over zzp-ers. Dat zijn zelfstandige ondernemers zonder personeel. Er staat van alles in. Vooral wat je allemaal bij moet houden, uren, kilometers, inkoop en verkoop. 

Dat zijn zaken waar mijn moeder erg goed in zou zijn geweest, als voormalig boekhoudster. Zo zie maar, 4 februari was een goed uitgekozen dag! Een beetje steun van de goede geërfde genen is welkom!

Nu heb ik weer wat nieuws in Het Singer Winkeltje geplaatst.

Een mooie Singer Featherweight.
Blikjes met allerlei voetjes en de originele schroevendraaiers.
En het kleine olieflesje dat zo handig bleek tijdens de workshop.
Wil je eens een kijkje nemen? Dat kan nu ook via deze link: www.hetsingerwinkeltje.nl.


5 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk voor je! Gefeliciteerd! Mooie foto's trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens je er héél veel succes mee en zie je graag komen in September!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's van Amsterdam. Het blijft een heerlijke stad. Gefeliciteerd met je ondernemerschap!

    BeantwoordenVerwijderen