woensdag 23 juli 2014

De zeven zusters.

We zijn op vakantie in eigen land.

De drie katers worden thuis verzorgd door de achterblijvers. Dat is voor ons al een stess factor minder, want de katten willen 's nachts met dit mooie weer niet binnenkomen. Tenminste, niet op de tijd dat wij dat graag zouden zien: voor het slapen gaan. Ze mauwen liever een paar uur later onder het slaapkamerraam.... Dat zijn voor mij de momenten dat ik voordeel heb van mijn slechthorendheid! Terwijl ik slaap, gaat het baasje naar beneden om voor portier te spelen en vult op commando de etensbakjes.

De hond is wel mee. Ze genoot van de autorit en heeft het hier ook naar haar zin. 
Een nieuwe uitlaatroute, spannende geurtjes en er zijn muizenholletjes in de tuin! De hele dag kan ze stil bij een gaatje in de grond zitten wachten. Het was daar op dat plekje al niet begroeid, dus kan ze niet de grasmat vernielen. 
Ik hoop niet dat er een muis naar boven komt, want we hebben haar vorige week in actie gezien met een muis en dat ging tot onze verbazing zeer goed. Niet goed voor de muis, maar wel snel. Terwijl katten spelen met hun prooi, was dit één doelgerichte hap. 

Ik ben met de sterretjes van de Seven Sisters bezig geweest. Het dienblaadje is gisteren gescoord bij de plaatselijke kringloopwinkel, precies perfect.
De eerste Zuster werd niet zo mooi. De steekjes wat te los en ik hield de wiebertjes zo tegen elkaar dat de steekjes aan de goede kant van het werk te zien zijn. De techniek moest dus iets anders.
Omdat ik artrose heb in mijn vingers, is het vasthouden van die kleine stukjes niet aangenaam. Maar na wat proberen is dit mijn oplossing!


Het Strespsils doosje waar de kartonnen malletjes in bewaard worden, dient als steuntje. Ik maak eerst met een maar steekjes de onderste punt aan elkaar en werk daarna naar boven toe, terwijl ik de delen daar met duim en wijsvinger op de juiste plaats houd. De draad trek ik behoorlijk stevig aan.

Het midden van de sterren is nog niet zoals ik het zou willen, maar het gaat steeds beter. Ook het plakken van de stof om de wiebertjes gaat sneller.

Ik zie mezelf geen hele quilt zo maken, maar toch valt het me niet tegen. Het grote voordeel is dat dit een handzaam projectje is en weinig denkwerk vraagt.

Er zitten een paar blocken in de 1865 Passion Sampler die ook op deze manier gemaakt gaan worden, of een combinatie van English Paper Piecing en de naaimachine.
Dat wordt weer puzzelen!


2 opmerkingen:

  1. Handig grietje ben je toch, om een blikje als hulpje in te stellen! Die zeven zussen worden wel heel mooi zo.

    BeantwoordenVerwijderen