maandag 28 januari 2013

Nieuwe oude Singer Featherweight. Schoonmaken en herstellen (1).


Eergister een teleurstelling omdat iemand mijn bod voor een Featherweight had geaccepteerd en zelfs vroeg of ik de machine opgestuurd wilde hebben of kwam halen, maar niet reageerde op mijn vraag of het uitkwam volgende week zaterdag te komen. 
En 's avonds (na nog een mailtje van mijn kant) uiteindelijk terugmailde met de mededeling dat de naaimachine al verkocht was.
Heel vreemd als het bod geaccepteerd is en je in overleg bent wat betreft de aflevering! Ik was vooral teleurgesteld in hoe mensen met elkaar om kunnen gaan.

Maar even later verscheen er weer een oude FW op Marktplaats en de volgende ochtend al was de koop gesloten en konden we het machientje op gaan halen. Ik heb deze alvast voor mijn verjaardag gekregen, een maand te vroeg dus. Maar tegen die tijd moet de machine tiptop in orde kunnen zijn!

Ik ben helemaal gecharmeerd van de mooie faceplaat. En het kleine lichtknopje rechts ziet er leuk uit.

Het serienummer is EF 282709, productiedatum 17 augustus 1949. De machine is behoorlijk gebruikt, hier en daar zelfs wat sleets. Maar dat betekent dat er veel mee gewerkt is en dat ben ik ook van plan!

De kans is erg groot dat ook deze Singer Featherweight het straks weer prima doet, het binnenwerk is compeet en niet verroest.
En in de koffer zat het kleine zigzag-apparaatje. Ongebruikt waarschijnlijk.  De handleiding ontbreekt, maar die print ik wel van een bestand van internet.


Dus ik heb weer een lekker project om te poetsen en te oliën! Ik zal regelmatig een stukje schrijven en laten zien hoe ik dat aanpak.

8 opmerkingen:

 1. Oei, da's echt een cuty!!!! En hebt echt mazzel met het zigzagapparaatje erbij....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh die is heel erg mooi, vooral de zijkant.
  veel plezier ermee!!
  Groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, dat is dan een zusje van mijn twee dametjes; die beginnen ook allebei met EF... Grappig!
  Geniet ze!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi machientje, Francis!
  Ik wil je ook nog even bedanken... Je hebt me geholpen op de Singertjes-dag bij Bep in September 2012. We maakten mijn machientje open aan de onderkant en zagen die gesmolten kabel, weet je nog? Dat is inmiddels allemaal verholpen/gerepareerd door Andre. Ik heb haar weer terug en ze snort weer! Nogmaals mijn hartelijke dank! Enne... mooi machientje heb je gescoord! Geniet ervan;)
  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis,

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst.
  Ik hoop dat je er 5 mei ook weer bij bent bij Bep.( je heb nog even naar mijn singer geluisterd ivb het rare geluid).
  Ik heb ook in januarie een oude singer gekocht, maar dan de voorloper van de featherweight.Een General electric .Echt een oudje bijna helemaal kaal van slijtage. Maar wel met boekje en aankoop nota.
  Toen ik haar op de kraam zag staan op de rommelmarkt dacht ik dat het een featherweight was. Omdat zij in de zelfde koffer zat als de featherweight.

  Groetjes Priscilla

  BeantwoordenVerwijderen
 6. in rotterdam opgehaald. ik was net te laat geluk voor jou jammer voor mij.twink

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb gisteren een oude dame gekocht bij een kringloop. Uit 1906 volgens het serienummer met letter H. Een handnaaimachine die helemaal in orde lijkt te zijn. Ik weet alleen niet hoe ik haar op moet tuigen en hoe de spoel eruit moet. Hahahaa!!! Mijn eerste handnaaimachine, omdat ik steeds zo de balen heb van elektrische naaimachines die mij nooit aardig schijnen te vinden. Met deze ga ik beste vrienden worden. Ik ga zo uitproberen of ik een stukje kan naaien, oftewel of ik haar op kan tuigen met een klosje, en draad goed om overal door en langs leidt... Ik ben helemaal verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Diana, stuur mij maar een mailtje, dan mail ik je een pdf met de handleiding voor je oude naaimachine. Groetjes, Francis.

   Verwijderen