zondag 13 januari 2013

Dagje Den Bosch.

Gistermorgen, vroeg uit de veren, kater James zijn antibiotica, ontbeten, hond een flink rondje en op weg naar Den Bosch.

Eergisteren nog gelezen dat Elizabeth Zimmermann bij haar echtgenoot achter op de motor zat te breien en aangezien ik begonnen ben met een mini-Baby Surprise Jacket, had ik ook een breiwerkje mee. Wel lekker comfortabel in de auto..


Voor mij was Den Bosch eigenlijk nieuw, ik kan mij één eerder bezoekje herinneren.

Dat was een dagje treinen met de kinderen, zeker 8 jaar geleden.
Ik heb wat foto's gemaakt. Toerist in eigen land!

Wat een mooie pandjes heb ik gezien!

Mijn moeder heette Zwaantje, dus als ik een zwaan zie maak ik even een kiekje!
En Scotch and Soda hebben een mooie naaimachine in hun logo!
Niet typisch iets voor Den Bosch, en al vaker door mij gefotografeerd, maar blijft een mooi plaatje van een versierde naaimachine.
Dit is inspiratie voor een stitchery.
 
Een mooi tegeltjestableau en een schattig pandje al eeuwen ingeklemd tussen twee reuzen.

We hebben gewinkeld, kleine straatjes bekeken, een antiekwinkeltje bezocht en gelunched met erwtensoep en roggebrood met spek.


Ook de Sint-Janskathedraal van buiten en van binnen bekeken.
 


Drie kaarsjes gebrand voor mijn stiefvader, schoonvader en moeder die vorig jaar zeer kort na elkaar zijn overleden. Een moeilijke tijd waar we nog vaak bij stilstaan.

Dat branden van kaarsjes is voor mij een traditie, niemand van de familie is/was gelovig. Het maakt dat je even intens aan ze denkt.

De plechtige, rustgevende sfeer in zo'n oude grote kerk met de grafstenen in de vloer geven het gevoel van eeuwigheid én vergankelijkheid.

's Avonds heerlijk  uit eten met opa en oma D! Wat fijn dat zij nog zo fit en aanwezig zijn!!

En kijk eens wat er op het melkcupje bij de koffie stond? Toevallig he!

4 opmerkingen:

 1. Ja, een kaarsje branden geeft altijd wat vertroosting, of je nou gelooft of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor t eerst Den Bosch ontdekt? Zo te zien is de kennismaking goed bevallen! Voor mij dé stad: sfeervol, gezellig én 10 minuten van mij vandaan:)
  Absoluut niet gelovig, maar een kaarsje in de St Jan is ook voor mij traditie. Meestal als we naar de kerststal gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt tijd dat ik Den Bosch ook eens beter ga bekijken....Ik woon er helemaal niet ver vandaan, maar kom er zelden.
  Leuke foto van jullie, met het etentje! Een moment om te koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je ooit in Groningen komt, loop dan even de Haddingestraat in (Martinitoren, gGrote markt, dan westwaarts naar de Vismarkt, middenste straat is de Haddingestraat, doorlopen richting Zuiderdiep, aan de westkant staat de Lutherse kerk met een zwaantje op de gevel. Bestudeer vooral eerst VV-gidsen, dan mis je zo weinig mogelijk. Groningen is een studentenstad, dus heb je in de gewone winkelstraten weinig nieuws, die zijn overal hetzelfde. Goed voorbereid geniet je meer. Vanaf het station is het het Zuiderdiep oversteken en richting Vismarkt natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen