maandag 10 september 2012

Quilt nr 2. en de Singer Simanco 25527 Seam Guide.

Vreselijk hard doorgewerkt met de lapjes voor de quilt voor Zoon3. Na het snijden begonnen met het in elkaar zetten van de banen. Pas later bedacht ik dat het nog makkelijk had gekund, door bredere gestreepte banen tegelijk te stikken en daarna in smallere banen te snijden. Maar het ging zo ook goed.


Ik heb een steekplaat met inch-streepjes, maar nu had ik de Seam Guide erbij (Simanco 25527). Met dit hulpmiddel kan je razendsnel steeds op dezelfde afstand van de rand stikken. Ideaal!!


Ik vind het resultaat erg leuk worden, maar de kleuren zijn absoluut niet mijn keuze. Teveel zwart, te felle tinten blauw en groen. En sinds de overdosis in de jaren '70 krijg ik bij oranje al helemaal geen hiep-hiep-hoera gevoel, tenzij het 30 april is.

En het is zo saai stikken! Steeds hetzelfde! Het enige voordeel is dat je snel resultaat ziet. Maar ik weet nu zeker dat ik óf steeds andere kleurtjes wil, óf steeds een ander blokje wil maken. En het liefst allebei!


Maar Zoon3 was blij verrast toen hij het resultaat zag. De hele dag zat ik op armlengte afstand achter mijn kleine Featherweight, maar hij had absoluut niet in de gaten dat ik voor hem bezig was....

 Dit is het ontwerp.

Mijn oorspronkelijke ontwerp moet ik waarschijnlijk iets aanpassen. De zwarte stof is bijna op. Van het rood heb ik te weinig voor de rand. (Net overleg gehad met Zoon3 en ik ga serieus op zoek naar extra rood en zwart!)

Ook moet ik nog stof kopen voor de achterkant en tussenvulling. Daar heb ik nog niet eens over na gedacht! Ik wil iets anders nemen dan een Ikea-fleece-dekentje, maar weet nog niet wat er te koop is en wat het handigst is. Ik zou het liefst een wollen deken nemen die ik uit de inboedel van mijn moeder heb, maar dat is i.v.m. de wasbaarheid waarschijnlijk geen goede keuze? Zou wel een oplossing zijn: het ruimt lekker op + Zoon3 heeft het snel koud (mager joch) + recycling + sentimentele waarde.

Even pauze dus, een moment zoeken om stof bij te halen, waarschijnlijk kan ik dat nog ik die winkel erbij kopen. En nadenken over het quilten op de naaimachine. De Singer 201 heeft een transporteur die naar beneden kan voor Free Motion Quilten. Eén van de drie Singers 201 die ik heb is met de hand te bedienen, dus het tempo misschien beter te bepalen (maar onhandig met één hand de stof te bewegen, nu zou een trapnaaimachine een uitkomst zijn!).

Dit zijn geen problemen hoor, maar een deel van het plezier!

5 opmerkingen:

 1. Knap hoor, Francis, terwijl je een paar maanden terug nog geen lapje aan elkaar had genaaid,het komt vast goed met jouw en word je een ervaren quilster, gezellige dag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is mooi geworden. Ik vind de kleuren ook goed bij elkaar passen.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilt! En wat een leuk en leerzaam blog heb je! Sinds kort heb ik ook een Singer FW, en daarom lees ik graag bij je mee! groetjes, Katy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Katy, ik heb veel Singer naaimachines, maar mijn FW staat altijd klaar in de huiskamer en het blijft leuk om zo'n pittig klein machientje te werken. En ze kunnen alles!
   Groetjes!

   Verwijderen
 4. Hij is heel erg mooi geworden, ik denk dat alle jongens deze leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen