zaterdag 1 september 2012

Affo?!

Er zit nog geen label op mijn eerste quilt, maar hij hangt al wel! Daarom vroeg ik me af of het een Affo was.  Ik vind dat de hele slaapkamer anders geworden is, gezelliger!
De hartjes die ook aan de wand hangen heb ik verzameld omdat het leuk is om op vakantie of een dagje uit ergens iets te kopen en dan is één thema handig. Nu moesten ze plaats maken voor de quilt.De ophangsleuf is verdeeld in 3 stukken en de lat van de quilt hangt op 2 L-vormige haakjes. Dan kan ik ook nog eens een andere maat quilt ophangen.
 
Ik had verwacht dat een quilt een beetje als een donzen dekbed zou zijn, fluffie, bollig. Dus ik moest er aan wennen dat het meer een platte ribbelige pannenkoek werd. Maar echt heel mooi! Natuurlijk zie ik verbeterpunten, maar is het niet de bedoeling dat iedere quilt iets beter wordt? En het plezier in het maken (patchwork en quilten) moet toch het belangrijkst zijn, met het eindresultaat als beloning. Ik vind het leuk om te doen en om over na te denken.

Ik spaar al stofjes voor een quilt voor dochterlief (romantische pastels, ik zoek ook bij de kringloopwinkel naar overhemden etc). De stof voor de quilt voor Zoon3 ligt al klaar. Ik zou zoveel willen maken! Maar het nieuwe schooljaar begint maandag, dus minder vrije tijd. Gelukkig heeft een mens ook ontspanning nodig he!

Ons bed staat in de hoek, de kamer is lang maar wat smal en er moesten nog ladekasten in en een bureau. Aan de zijmuur boven het bed hangen kasten en van het voeteneinde tot de raamkant zijn kledingkasten neergezet. Het idee voor deze indeling is van Ikea en de kasten ook. Het bed ook. De ladekasten ook. Het bureau voor een deel. De boekenkast is van Ikea. Ik voel me altijd helemaal thuis bij Ikea!!

Het boekenplankje aan mijn kant heeft een rijtje boeken over patchwork en quilten. Daar kijk ik iedere avond even in voor het licht uit gaat. Op die manier krijg ik wel een idee welke kleuren en patronen ik mooi vind. Ik denk dat ik toch een verzamelaar ben, want het zijn in korte tijd ook aardig wat boekjes geworden. Zo had ik ook een breimanie, borduurperiode... en weinig affo's...

Maar ik beter mijn leven! Ook dit bed krijgt eens een quilt! Niet van Ikea, maar van mij! Zal even duren, maar het gaat gebeuren!

9 opmerkingen:

 1. 't Is een Affo (het label zie je toch niet ;-) maar vergeet het niet te maken hoor, voor het nageslacht!)
  't Is een mooie Affo, keurig recht, een blikvanger in jullie slaapkamer!
  M'n complimenten voor je prachtige eerste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, je hebt een affo en hij is schitterend geworden. Hij hangt daar ook echt mooi. Echt iets om trots op te zijn. Succes met de quilt van je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jahoor...een AFFO! En dat er nog maar velen mogen volgen. Weet je wat ik ook wel doe in plaats van een label: met een waterwaste, zuurvrije pen schrijf ik op de achterkant van de quilt wat er eigenlijk op het label komt. Dus naam van de quilt, naam van de quiltster en evt. hoe je alles hebt gedaan, en natuurlijk de datum.

  Ik vind je quilt iets folk-art-achtigs hebben, komt vast door het paardje. Hij past goed bij de landelijke uitstraling van je slaapkamer.
  Leuk, weer een dame besmet met het quiltvirus! Dat gaat nooit meer uit je bloed. En...in het quilten kun je alle andere bevliegingen combineren: borduren, breien, tekenen....leef je uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nu bezig met Quilt2 voor Zoon3. Het snijden van de kleine stukken gaat uitstekend. Heb jij nog een tip hoe ik lange stukken kan snijden? Of misschien beter iets kleinere stukken aan elkaar zetten? Er komen banen van 2.10 m. Dat is moeilijk om zonder knikken te snijden als de stof dubbelgevouwen wordt gesneden (A2 snijmat).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vouw voor lange delen mijn lap ook op, en soms krijg je inderdaad zo'n vervelend knikje als je de stroken dan open legt. Maar wonder boven wonder: als de boel aan elkaar genaait is zie je er niks meer van...het moet natuurlijk niet té erg zijn he...die knikken. En als je gestreepte stof snijdt, dan wel de baan van enkele stof snijden, zonder eerst te vouwen...[maar dat is eigenlijk wel logisch].

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met de mooie quilt!! Wat staat het leuk zo boven het bed!Leuk he, het hele proces van het maken van een quilt. Ik heb een vraagje aan jou, maar ik zie zo snel je e-mail adres niet. Dus ik doe het even via je blog, dat ik met grote interesse heb gelezen, omdat jij volgens mij de Nederlandse Featherweight fluisteraar gaat worden. In Engeland hebben ze tenslotte Graham al.... Maar mijn vraag is, hoe vaak je een Featherweight moet olien, als je 'em elke dag een half uurtje gebruikt, en of je daar ook naaimachine olie van een ander merk dan Singer voor mag gebruiken. Bij voorbaat dank voor je antwoord, en veel succes met je leuke blog!! Groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Annette,
   ik maak er meteen een blogje over! Ik zal kijken hoe ik mijn email ergens kan vermelden, want het is al eerder gebeurd dat iemand mij niet kon bereiken.
   Groetjes!!

   Verwijderen
  2. Oh, gaaf!! Ik kijk ernaar uit. Bedankt hoor, Francis! Veel succes en groetjes,
   Annette

   Verwijderen
  3. Bij een half uurtje gebruik per dag zou je dus om de 2 weken moeten oliën. Als het goed is staat bij mijn profiel nu de mogelijkheid om een e-mail te sturen...

   Verwijderen