zondag 30 juni 2013

Een affootje!


Het was heerlijk om weer eens te quilten met de hand. Nu met een klein naaldje en een dunnere stof aan de achterkant dan vorig jaar bij mijn eerste quilt, dat scheelt enorm. Als je lekker zit en aan niet meer hoeft te denken dan een beetje op koers te blijven en regelmatige kleine steekjes te maken, de vingerhoed en naalddoortrekker weer onder controle hebt... Heel ontspannend! 
Ik heb langs de buitenkant van de appel, de vleugel van de vogel, de bijenkorf en de watermeloen ook gequilt langs de stitchery. Geeft een mooi effect, beetje 3D. 
Ik ben echt tevreden over de keuze van de stof. Dat bordeau-rode stofje is helemaal mijn smaak en ik heb lang zitten dubben over de vierkantjes in de hoeken, dit werd het uiteindelijk en het staat erg zonnig.

Als ik nu naar de oorspronkelijke Summer Sampler kijk, zie ik dat een wat donkerder kleur garen voor de stitchery de tekeningen wat sprekender zou maken.
De vierkantjes van het schaakbord heb ik trouwens niet los geknipt (36x licht en 36x donker), maar eerst stroken stof aan elkaar van om en om een lichte en donkere baan en daar repen van gesneden en die weer aan elkaar gestikt. Zo schiet het een beetje op. 

Ik ga, zeker weten, weer een keer één van de freebies maken die Kaaren op haar blog heeft gezet. Maar ik hoop deze week het patroon binnen te krijgen van 'the Schoolhouse Tunic' van Sew Liberated. Daar had ik al jaren een oogje op en aangezien bestellen vanuit Amerika via Ebay makkelijk gaat door te betalen met Paypal, heb ik het patroon nu aangeschaft. Er zijn wel grote variaties in de verzendkosten als je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt, van € 2,50 tot 12,50. De moeite waard om daar even op te letten.

Als je Googled op 'Schoolhouse Tunic' en de afbeeldingen bekijkt, zie je dat het model vrij simpel is. Een stof met een mooi dessin geeft naar mijn idee het mooiste resultaat, een effen stof maakt het wat saai. Het patroon wordt geroemd om de goede pasvorm en de beschrijving is ook geschikt voor beginnende naaisters. Ik ben benieuwd...

Dit tuniek moet wel gedragen worden met een T-shirt of topje eronder, want het heeft een decolleté holladijee. Zo kan ik niet naar mijn schoolhouse.....