woensdag 3 juli 2013

De kwaliteit van Singer!!

Bijna nog leuker dan het genoegen van de aankoop van een oude naaimachine, zijn de spulletjes die (soms onverwacht) meekomen met je nieuwe aanwinst.

Soms in het kleine vakje naast de grondplaat van de machine in de houten bak. Daar horen de spoeltjes en de extra voetjes, oftewel attachments. Als het meezit vind je daar nog wat extra's.

 

Meestal zitten er nog naaibenodigdheden in de laden van een trapnaaimachinemeubel. Dat zijn verrassend forse lades die ver doorlopen, dus die kunnen vol verborgen schatten zitten!

En het komt ook voor dat iemand de naaimachine van zijn overleden voorouder verkoopt en je een doos met, in zijn ogen, rommel erbij geeft. Om er zelf maar vanaf te zijn!

Zeg dan netjes 'Dankuwel', zoals je vroeger geleerd hebt van je moeder, als je een plakje worst van de slager kreeg. Bekijk thuis rustig de spulletjes en geef wat je zelf niet wil houden aan een andere liefhebber / liefhebster (dankjewel, T !) en deel de plaatjes, foldertjes etc. met de rest van de mensen die van Singer naaimachines houden!

Dus dankzij T. komt er een serie mooie plaatjes!
 

Dit is het eerste: 3 coupons om de Singer naaimachine te laten repareren als dat nodig zou zijn. Een gaaf velletje papier, bijna plechtig. En helemaal compleet, geen bonnetje is gebruikt!

 
 
Natuurlijk niet, want dat was niet nodig!! Die oude Singer is zelfs nu nog niet toe aan een reparatiebeurt. 

Een beetje olie, wat vet en een nieuwe snaar is genoeg. En wat aandacht natuurlijk!