woensdag 21 januari 2015

Singer naaimachine olie.

Ik ben spullen bij elkaar aan het zoeken voor aanstaande zaterdag. Dan is de eerste echte Singer Featherweight onderhoudsworkshop bij Atelier de Quiltmuis in Oosthuizen. 
Natuurlijk heeft iedereen naaimachine olie nodig. Om de machine te smeren en om de buitenkant schoon en mooi glimmend te maken.
Mijn verzameling olieflesjes laat zien dat er een ontwikkeling geweest is.

Eerst ronde metalen spuitjes met in reliëf de merknaam erop.

Daarna metalen flesjes met tekst in verschillende kleuren verf. Dit is de kleinste van het stel met een gebogen 'piemeltje'.

Deze is ook van metaal, uit dezelfde periode.
Dit flesje is duidelijk van latere datum. 30 cent kostte het. De prijs staat op het flesje, wat prijsverhogingen onmogelijk maakt! Dat werd later een natuurlijk een stickertje!

Een plastic flesje.

En deze grote kan zat laatst bij een FW in de doos erbij. Je verkoper had al aangegeven dat er iets extra's bij zat... Dan verwacht je geen klotsend geluid te horen! Gelukkig zaten er wel heel veel plastic zakken om de kan heen, zodat er geen lekkage was.

Nog even de foto met het moderne witte flesje erbij.
Ik ben erg tevreden over de Singer olie van nu, maar ben toch aan het speuren naar flesjes met een nog iets kleiner tuutje, om iets nauwkeuriger te doseren. Overgieten kan altijd!

2 opmerkingen:

  1. 14 maart ben ik de gelukkige om je workshop bij te wonen. Is het mogelijk bij jou de juiste olie te kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!!! Ben erbij zaterdag.....heb mijn overall & tools al klaar liggen!!

    BeantwoordenVerwijderen