vrijdag 30 januari 2015

Singer blackside.

De metalen voetjes van Singer herken je snel. Die zijn echt anders dan van andere merken, iets geler metaal met meer glans en mooier afgewerkt.
Als verzamelaar wil ik ze natuurlijk graag in mijn collectie en een aantal heb ik ook gebruikt.

Wat bijzonder is: er zijn ook zwarte voetjes! 
Gedurende de periode 1941-1953 zijn er onderdelen gemaakt met een andere samenstelling (minder chroom en nikkel), waardoor het metaal zwart is. Niet geverfd zwart, maar door en door zwart. Dit kunnen ook delen van de naaimachine zelf zijn of van de speciale voetjes.

Nu ik een lieve Singer Featherweight 221 heb uit 1935 met allerlei oude kenmerken en de sierlijke faceplate, ga ik mijn Singer 222 weer terugbrengen in de originele staat. Dus met een streepjes faceplate en het zwarte vliegwiel. Om het geheel nog stoerder te maken wil ik de zwarte onderdelen bij deze machine gebruiken.
Hier zie je een deel van de collectie en de zwarte voetjes die ik al heb. De zoomvoet, de zakdoekjesrandvoet en de Schotse plooirok-voet. Ook de echte Singer schroevendraaier is in het zwart verkrijgbaar.

Zo blijft er iets om naar te zoeken!


2 opmerkingen:

  1. Leuk he, die naaimachine accessoires! De zwarte zijn zeker bijzonder. Hadden de Blackside machines niet ook een zwarte zijplaat met scrollwerk? Ik geniet van je blog en heb er al heel veel van geleerd! Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk Francis dat je me laat meegenieten in een toch wel voor mij onbekende wereld.

    BeantwoordenVerwijderen