donderdag 18 april 2013

Singer 222k.

Een Singer 222 had ik nog maar één keer in het echt gezien, bij de eerste Singer Featherweight bijeenkomst bij Atelier Bep.

Ik had er niet eens over gedroomd, zo weinig zijn er gemaakt. De kans dat er eentje binnen mijn bereik kwam was klein. Maar niet nul...

De kans kwam onverwacht.

Gisteravond hebben we de 222k opgehaald. Bij iemand die blij was dat de geërfde kleine naaimachine goed terecht zou komen.
En dat komt ze!
Dit model heeft de vrije arm die het mogelijk maakt mouwen en broekspijpen te zomen. En de transporteur kan verzinken, voor borduur- en stopwerk.

De 222 werd ontworpen als opvolger van de 221, maar de productie van de 221 ging ook nog door. Misschien omdat de 222 in aanschaf duurder was en niet iedereen de extra opties genoeg waardeerde?

Ik ben zo blij met deze machine! Het is een echte beauty, als nieuw!

De eerste eigenaresse heette Joy. Dat is een mooie naam en erg geschikt voor een naaimachine waar ik veel plezier van zal hebben. Want met een zigzag-apparaatje en Buttonholer erbij, kan ik met deze alles wat ik zou willen doen.

Komende dagen heb ik het te druk om te werken met de Singer Featherweight. De jongens vieren zaterdag hun 13e verjaardag en er komt veel visite, die traditiegetrouw blijft meeëten. Heel gezellig, maar jullie snappen dat er even geen tijd is voor gefreubel!

Ik zet een fotootje van mezelf en de nieuwe aanwinst hierbij. Ik spaar zelf in de computer foto's van vrouwen (en soms een man) met hun Singer. Wie weet waar mijn foto nog eens als .jpg belandt8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto van je en wat leuk dat je eindelijk een 222 SF hebt. Veel plezier met freubelen als de verjaardag van de jongens weer voorbij. En alvast gefeliciteerd met hun verjaardag. Dat zaterdag maar een gezellig dag wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat en heel veel plezier er mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben jaloers
  Wat een mooi machientje
  En vast gefeliciteerd met de jongens
  Geniet er maar van

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp dat het boffen is dat je er nu een hebt, een gezellige verjaardag gewenst, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is echt een prachtige machine! Leuke foto van jou met je aanwinst, je zit echt te glunderen.
  Fijne verjaardag met de jongens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Congratulations on getting such a nice machine, and your picture is very good.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet er inderdaad prachtig uit! En wat is het een dotje.
  Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe aanwinst. En een fijne verjaardag gewenst voor de jongens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zomaar eens bij je zitten lezen Francis, wat leuk toch allemaal! en boffen met je 222, het blijven supermachientjes, ik ben ook nog steeds blij met de mijne.

  BeantwoordenVerwijderen