donderdag 2 juli 2015

Zonnige workshop bij Atelier Bep.

Wat een heerlijk weer is het eindelijk geworden! 
Op zondag ging ik met naaimachientjes, een tas vol gereedschap en een koffer met spulletjes uit Het Singer Winkeltje richting Hall (bij Apeldoorn). Ik ging zo vroeg weg dat het ouderwets rustig was op de Nederlandse wegen!

Al snel druppelden de deelnemers binnen. Wie niet meedeed aan de Onderhoudsworkshop nam plaats aan grote tafels in de tuin en mijn groepje kwam in de keuken van Bep zitten.

Zo leuk om weer bekenden te zien, dat krijg je na 3 jaar bijeenkomsten met de Singertjes! We startten met koffie en taart! Zo zou ik elke werkdag wel willen beginnen, maar dat zou niet verstandig zijn...
De deelnemers waren enthousiast bezig en er raakte gelukkig geen Zenuwenschroefje weg...
Onderzoek leverde twee condensators op. Dus die zijn richting prullenmand gegaan.
Er werd ontspannen gestoft, geolied en gesmeerd, zodat de machines weer soepel en schoon zijn.

Na de heerlijke lunch met het gevulde soepje kon ook deze groep zich buiten aansluiten bij de mensen die al met het pakket van Bep bezig waren. 
Hoewel er ook hele gesprekken plaatsvonden. En mensen elkaar tips gaven over het een en ander.
Ik heb deze foto's merendeel van internet, omdat ik zo druk bezig was geweest. Maar je ziet hoe gezellig het was!

Bij Bep is altijd zoveel te zien! Alle gemaakte spulletjes en sfeervolle hoekjes overal, ik zou alles willen laten zien.
Zoals deze mooie stitchery van Kathy Schmitz. 

En waar ik mijn familie mee verbaasd heb, het meest bijzonder bij Bep, volgens mij dan: het kleinste kamertje...
Bij mij zie je boven het toilet een fles schoonmaakmiddel en WC-rollen, hier een kapstokje met leuke spulletjes.
Wij hebben geen raampje met frisse lucht, laat staan zo'n uitzicht. Het lijkt wel een schilderijtje!
En de ruimtes zijn vergelijkbaar wat grootte betreft hoor!
Zo'n konijntje ontbreekt ook al bij mij! 
Je begrijpt als deze ruimte zo mooi is, dat je verder ook niet uitgekeken raakt! De keuken, het erf, de tuin, het winkeltje, alles is zo mooi gedecoreerd!

Er komt zeker weer een Featherweight Onderhoudsworkshop en ook weer een bijeenkomst met de Singertjes in Hall. Dus wil je ook een keer meedoen (en zelf het toilet bewonderen ;)   ), houd de agenda in de gaten!

Vandaag weer tijd voor het opknappen. Binnen was het vanwege de tropische temperaturen prettiger dan buiten, dus dat kwam goed uit.
Deze Featherweight heeft een modern voetpedaal gekregen. Helaas heb ik nog geen foto gemaakt van de bovenkant van de machine, maar het is echt een mooie. Onverwachts, want de machine zag er versleten uit. Dat bleek wel mee te vallen, gelukkig. Ik moet nog een stuk naaien om te testen.

Deze Singer 221 heb ik vandaag wel even getest. Het wordt een speciale machine die uit Engelamd kwam en weer naar Engeland gaat. 
Daarom zit er weer een Engelse stekker op.
Best een mooie stekker, met dat merkje in de vorm van een hartje.
Kon ik meteen de reisstekker even gebruiken.
Die hebben we volgende week nodig als ik met Dochterlief een paar dagen naar Londen ga. 
Nu kon ik ook aan het kleine quiltje van Atelier Bep. Er komen nog hartjes in het midden en een gekleurde rand eromheen. 1 opmerking:

  1. Ohhh wat ziet dat er allemaal gezellig uit! Jammer dat ik niet mee kon maar volgende keer ga ik graag mee. Wat veel liefhebbers van zo'n mooi Singertje bijelkaar, heel erg leuk om te zien! Nu kan iedereen weer zelf aan de gang met hun FWtje dank zij jou!

    BeantwoordenVerwijderen