zaterdag 24 februari 2018

Deel 6 van De Quilt van Suze en Sophie: De Krans!

Een nieuw deel van De quilt van Suze en Sophie!

We gaan de krans maken. Of eigenlijk, jullie kunnen de krans gaan maken, want ik heb hem al af!

Dan heb ik de komende week tijd om andere delen af te maken, want ik begin een beetje achter te lopen. Soms is het op school wat drukker en soms is het privé wat drukker en soms is alles wat drukker. Zo gaat dat nou eenmaal wel eens.

Maar nu hebben wij een week vakantie en het wordt erg koud volgens de voorspellingen, dus lekker binnen overdag achter de naaimachine en in de avond de laatste Turkey Tracks afmaken. Die 16 Turkey Tracks kosten erg veel tijd en ik doe ze met de hand. Daar heb ik nu een beetje spijt van gekregen, want ik heb een geweldige methode ontdekt om met de machine appliquaties te doen, met een speciale Singer voet. Dus het kan wel op mijn machientje. Ik zal er van de week iets over schrijven en laten zien.

Maar nu nog 3 Turkey Tracks te gaan en die maak ik maar netjes op de hand.

De Krans heb ik ook met de hand gedaan. De onderdelen met H250 aan de achterkant verstevigd en de naadtoeslag vastgeplakt op het H250. Daarna de lichtbak erbij en de delen op de stof geplakt met Roxanne, de speciale lijm voor appliquaties. Het leuke is dat de hele krans al af was en mooi was, ik hoefde alleen maar alles nog even vast te naaien. En dat ging supersnel. Met drie avonden was ik klaar met opnaaien, dus in een week tijd had ik dit onderdeel van de quilt af.

Even een paar tips:

1. Het patroon staat onderaan deze blogpost. Print het patroon met de setting op 100% en A4 en controleer de onderdelen op maat, hoewel daar wel wat variatie mogelijk is. De doorsnede van de krans is bijna 17 inch.


2. Print het patroon 4x en plak het aan elkaar of schuif het patroon steeds door onder de achtergrondstof. De gestreepte lijnen zijn hulplijnen daarvoor.

3. Neem een ruime lap om De Krans op te maken. Dan hebben we nog speling als de delen van de quilt in elkaar gezet worden.

4. Maak de bloemen, bladeren, bloemknoppen en de cirkel in je eigen kleuren, passend bij de rest van de quilt. Maak je niet druk over een iets ander model bloemetje of blaadje. Dit wordt jouw quilt!

5. Ik heb de delen eerst allemaal met een lichtbak overgetrokken op de verstevigingsvliezeline H250 en dat uitgeknipt. De H250 delen op de achterkant van de stof gestreken, met naad de stof uitgeknipt en de naden op de H250 geplakt.6. De bloemen heb ik opgebouwd uit de grote bloem met in het midden een gat. Daar heb ik de stof naar binnen gevouwen en vastgeplakt. De buitenrand natuurlijk ook omgeslagen en vastgeplakt.
Een blauw lapje achter de bloem geplakte en daarop aan de goede kant het kleine oranje cirkeltje geplakt. Daar waren de naden al weggevouwen en vastgeplakt. Zo heb je echt heel snel een bloem klaar!7. Daarna de achterkantstof op de lichtbak gelegd en de delen opgeplakt.Eerst de cirkel van de krans, De bloemen op hun plekje en daarna de bladeren en bloemknoppen op de juiste plaats, waarbij de aanzet van de bloemknop onder de cirkel van de krans gestopt werd.

8. Met kleine steekjes en de bijpassende kleur garen alles vastnaaien.

Even een foto van de quilt, het middenstuk van Suze en Sophie en mijn Kransje erbij. In de quilt is nog voldoende ruimte om de krans. Neem dus een ruime lap.Ik ben zo benieuwd hoe alle kransen gaan worden!!


Patroon van De Krans.11 opmerkingen:

 1. Hai Francis! Wat een mooi werkje weer :). Al quilt ik niet, ik volg je blog al jaren.

  Ik ben helaas ziek en probeer een bijzondere behandeling bij elkaar te crowdfunden. Daarvoor verkoop ik mijn retro- en vintage stoffen collectie, via mijn Facebook pagina MultiVroon. Heb jij nog een suggestie waar ik dit zou kunnen aanbieden? Het zijn veel seventies prints maar ook bijvoorbeeld bloemetjes. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je foto's MultiVroon? Misschien wil ik ook wel wat van je overnemen

   Verwijderen
  2. Hai oma Sannie, heel veel foto's, ze staan op mijn Facebook pagina, MultiVroon. Kun je daarop kijken? En dan in de fotoalbums.

   Verwijderen
 2. Dat is weer een duidelijke bechrijving. Ik ben nu ook al met het middenblok bezig maar heb gekozen voor een andere invulling. De afmeting van de stof, is dat 18 bij 18 inch? ( ik kwam daarop omdat een standaard blok op het inkleur patroon 1 inch is, en het middenblok is 1.5 inch, dus 12 wordt 18) Klopt dat?
  Hartelijke groeten, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank u wel voor de goeie beschrijving. Ik werk ook op de hand en ik blijf steken op de kalkoenpoten... Heb al verschillende technieken geprobeerd en die H250 vind ik te dik om mooie punten te maken. Heb ook al vlieseline gebruikt en ik hou het nu op appliqueren met freezer paper. Nu een vraag over het laatste blok. Wat bedoel je met een ruime lap? Neem ik 50 of 60 cm in het vierkant? Of is dat te ruim berekend?
  Nog een leuke zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sabine, volgens mijn berekeningen wordt het middenblok 20 inch, maar neem een lap van 60 cm, dan zit je zeker goed.

   Verwijderen
 4. Ik moet hem helaas zelf gaan proberen te tekenen want ik krijg het patroon niet uitgeprint.

  BeantwoordenVerwijderen