maandag 14 september 2015

Dear Jane (1).

Een paar weken geleden het boek gekocht van Brenda Papadakis. Want het kriebelt toch een beetje!
Ik had al voor ik ooit van deze quilt had gehoord een mooie foto op mijn computerscherm van een zeer kleurige quilt. (Nu ik Windows 10 erop heb heeft deze mevrouw in het gele T-shirt weer een hoofd. Ik weet niet wie zij is, ook niet waar de foto vandaan komt.)
De vrolijke blokjes trokken altijd mijn aandacht. Pas door de punten begreep ik dat dit de Dear Jane is.

Het boek bevat alle patronen, maar verder geen info over hoe je de blokken het beste in elkaar kan zetten. 
Veel mensen snijden de rug van het boek en maken er een spiraal in of een losbladig systeem van om makkelijker de patroondelen te kunnen overtrekken of kopiëren.

Ik heb even op internet rondgekeken en kwam deze link tegen:

http://www.susangatewood.net/mypatterns.html

Als je het scherm opent zie je dit:


Van iedere rij, van de randen en van de hoeken heeft Susan Gatewood een pdf getekend met wat uitleg erbij hoe je deze blockjes kan maken. 
Dat betekent dat je de patronen niet hoeft over te trekken uit het boek. Je zou na het printen de blockjes die met 'foundation paper' gedaan worden al gelijk kunnen stikken op het printpapier.

Misschien heb je er iets aan!


3 opmerkingen:

 1. ik kijk vaak op de site van "that quilt"" , daar staat ook per blokje een uitleg, maar jouw link ga ik zeker bekijken, deze kende ik nog niet,
  succes met je Dear Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff je doet me wel wat aan, hoe meer ik lees over de Dear Jane hoe mooier ik hem vind en dan ook nog zo'n mooie site met uitgebreid alle patroontjes.......zaadje is geplant in mijn hoofd!😄
  Geoetjes en succes met jouw blokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Francis,
  Leuk dat je begint! Meet na het printenen je blok nog wel na, voordat je begint te naaien. Een kleine afwijking met printen kan uiteindelijk heel vervelend zijn..
  Succes met je avontuur!!
  Groetjes van Christine

  BeantwoordenVerwijderen