maandag 8 december 2014

Workshops!

Januari 2015 begint al goed voor mij en de Singer Featherweight liefhebbers!

Eerst op zondag 18 januari de Singertjesdag bij Atelier Bep, waar nieuwe aanmelders op de reservelijst komen, want de dag is al volgeboekt.
Bep heeft (behalve de heerlijke soep en ander lekkers) weer een echt Bep-project om te maken en ik loop rond om te helpen met de naaimachientjes. Natuurlijk kan iedereen vragen stellen over het onderhoud en afstellen! Vaak luisteren meteen de anderen in de buurt mee en zo heeft iedereen er iets aan. Dus heb je een probleem of wil je iets weten, schroom niet het te vragen!
Op zaterdag 24 januari is er bij 'De Quiltmuis' in Oosthuizen ook een Singer Featherweight dag. Hier is plaats voor 6-8 personen. We beginnen met een onderhoudsworkshop waarbij we onder de steekplaat gaan reinigen, kijken we achter het spoelhuis (!) of daar draadjes garen zitten en gaan we de machientjes oliën en smeren. Daarna heeft Marlies een heel leuk werkstuk voor de deelnemers en komt ondertussen het afstellen nog aan bod.

De dag is compleet met een lunch in de vorm van een High Tea.

Wil je naar deze workshop om eens te kijken of een Featherweight wat voor je zou zijn, of heb jij wel een Featherweight maar wil je samen met een vriend(in) komen? Ik kan een Featherweight meenemen om eens kennis te maken met deze kleine naaimachine. Geef dat wel aan bij de inschrijving!

Verder staat er weer een nieuwe (nou ja, 63 jaar jonge) Featherweight in Het Singer Winkeltje te wachten op een liefhebber....
17 opmerkingen:

 1. Francis, kom je ook eens een workshop geven onder Amsterdam? Als het kan, richting Rotterdam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik best willen doen Auckje, maar ik heb wel een workshopruimte nodig. Misschien komt het er nog eens van!

   Verwijderen
 2. Wat leuk zo'n onderhoudsworkshop! Helaas ben ik die dag verhinderd.... :-( Ik hoop dat de workshop nog een keer komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat er nu al veel interesse is, zal er waarschijnlijk in februari weer een workshop zijn.

   Verwijderen
 3. Wat leuk zo'n workshop. Hoop dat je nog eens in de buurt van Leiden komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien gaat dat een keer gebeuren, als er ergens workshopruimte is.

   Verwijderen
  2. Hoi Francis,
   Het zou bij mij wel kunnen. Ik heb een workshopruimte in Voorhout. 8 a 10 mensen moeten er wel in kunnen. Ik hoor het wel als je interesse hebt.
   groetjes, Katy

   Verwijderen
  3. Ik had al een antwoord gegeven, maar zie het niet gepubliceerd. Nu maar hopen dat het er niet twee keer op komt..
   Maar Katy, het zou heel erg leuk zijn als er een groepje mensen bij elkaar kan komen. Ik heb het aanbod genoteerd en zal na de feestdagen contact met je opnemen. Bedankt voor het aanbod!

   Verwijderen
 4. Super leuk! had me al opgeven de eerste maar nu ook voor de 24e, stukken dichterbij:)! Tot dan! Groetjes linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot de 24e! De tijd gaat snel! Het wordt echt leuk en leerzaam.

   Verwijderen
 5. Altijd leuk! Mocht je een locatie zoeken in de buurt van Bergen op Zoom, dan weet ik wel iets. Janny v. Bergen van 't Stoffenhoekje heeft een heerlijk grote en goed verlichte ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook dit genoteerd in mijn Singertjes-boek. Als ik een groepje bij elkaar kan krijgen, zal ik deze dame benaderen. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 6. Ha Francis, wat leuk om je verhalen op je blog te lezen. De Singertjes zijn echt erg leuk, ik heb er geen, maar zou bijna zin krijgen... Ik heb 2 Pfaff's, de oudste is net helemaal gereviseerd.. De één staat op mijn atelier..(als je ooit in de buurt van Rotterdam een workshop wil geven, bied ik dat atelier bij deze aan..groot en veel licht en ruimte voor zeker 10 mensen..)
  De FW patroontjes zijn uit geprint, het boek komt in januari, maar ik zie het meer als een zomerproject, onder de franse zon..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi
  kom je ook nog een keer richting groningen?
  ik heb een featherweight maar durf niet zo goed, dus een workshop zou ideaal zijn.
  gr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil best een keer richting het noorden! Maar dat zal nog even duren in verband met gebrek aan tijd. Ook heb ik workshopruimte nodig!

   Verwijderen
 8. o dat is fijn om te horen, je mag bij mij thuis een workshop geven, t is geen atelier of winkel gewoon een redelijk groot huis .. zet zo de bank in de garage en extra tafel erbij in... lol
  je bent welkom en andere featherweights eigenaren ook..
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen