zaterdag 26 oktober 2013

Brugge.

Een paar dagen op pad met z'n tweetjes, altijd leuk! En Brugge is een mooi gerestaureerd stadje. 
Veel huizen zijn uit de zeventiende eeuw, hersteld en behouden voor de volgende generaties.
Straatlantaarns zijn in dezelfde stijl als de gebouwen. 
Overal in de stad zijn projecten om gebouwen te renoveren en zo een mooi totaalbeeld te geven. Een bewoond openluchtmuseum.

Zelfs de uithangborden voor winkels zijn aangepast. Geen neon-reclames maar een beschaafd logo, zoals bij C&A.
Ik bleef foto's maken, zoveel schattige huisjes!

Er rijden koetsjes met toeristen door de straten. De klepperende hoefijzers doen je helemaal denken aan hoe de stad was, zo'n 350 jaar geleden.
Ook in Brugge hebben ze een Begijnhof met verstilde huisjes om een grasveld. Het ruizen van de bomen door de wind leek bijna ongepast!
In de stad vind je veel winkeltjes die chocolade verkopen. 
En natuurlijk winkels die kant in de etalage hebben.
Deze beren kan je overal vinden, maar toch heb ik ze even op de foto gezet. Zo zie je dat een groepje bij elkaar heel gezellig staat!
Het enige quiltwinkeltje van Brugge zat recht tegenover het hotel. Kwam dat even goed uit! Hoefde ik niet ver te sjouwen met de aangeschafte herfstlapjes en de groene stof die ik nodig had voor de Snowball 4 Patch quilt...
Want daar ben ik thuis weer mee verder gegaan. Het idee is het binnenpaneel met de sneeuwballen te quilten, daarna pas de zijkanten eraan vast te maken als die ook gequilt zijn.
Ik lag in de keuken de 3 lagen op elkaar te spelden. Op youtube had ik gezien hoe je met een quiltlineaal alles mooi glad kan strijken en dat werkte inderdaad goed.
Kleine Monty dook meteen bovenop de sneeuwballen en rolde van genoegen heen en weer!
Met de Singer 301 de lagen op elkaar gemaakt. Dat ging helaas niet zo goed. Ik gebruikte wel een walking foot, maar de steeklengte is niet constant. Ik zag later pas dat ik beter de Singer 201 had kunnen nemen, want de quilt van Zoon3 heeft wel gelijkmatige steekjes. Weer wat geleerd dus...
Nu ben ik met de hand de Snowballs aan het quilten en daar ben ik erg tevreden over. Ik gebruik DMC perle nr 12 dat ik in Brugge heb gekocht. 
Ik vind met de hand quilten een veel mooier resultaat geven, maar het gaat langzamer en ik wil zoveel maken! Dus toch een mix zoeken van deze technieken. 
Ook nu komt Monty graag even erbij zitten. Hij is zo lief en tevreden. En nu al dol op de quilt voor op het echtelijk bed! Dan weet ik waar hij straks overdag zijn dutjes gaat doen...


5 opmerkingen:

 1. De beste combi: een quilt en een kat [alleen met quilten is een kat op schoot er nog bij niet heel handig, dan heeft de kat toch minder plek ;-) ]. Mooie foto's uit Brugge...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The pictures of the trip are beautiful. I can't imagine such old houses. Your quilt and cat picture is so cute and cuddly!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hoe noemt dat quiltwinkeltje en in welke straat? Ik ga regelmatig in Brugge, kende alleen De Lander in de Mariastraat maar die is weg...
  Josine, Turnhout

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het winkeltje heet Gobelin Kreatief, Langestraat 25, B-8000 Brugge.
   Op de site van www.cosman.nl kan je per land, per stad zoeken naar quiltwinkels. Pas na het boeken van een hotel ging ik kijken voor een quiltwinkel in Brugge, toevallig precies aan de overkant... Mijn Echtgenoot wilde bijna annuleren ;)
   Groetjes!

   Verwijderen
 4. Ja Brugge ik ben helemaal fan van die stad. Ik moet ook maar weer eens een uitstapje plannen. Kan jij me zeggen welk Youtube filmpje dat is wat over dat gladstrijken gaat?

  BeantwoordenVerwijderen