donderdag 26 november 2015

Wat een dag!


Het begon dinsdag al met het proefdraaien. Alle machientjes op tafel, nog een keer inrijgen en nog een keer een stukje naaien. De laatste check! Deze foto had ik op de Facebook-pagina van Het Singer Winkeltje laten zien.
Daarna iedere machine weer in zijn koffertje, met de voetpedalen en de accessoires erbij.
Op woensdagochtend alles in de auto, TomTom instellen en richting The Windmill, de quiltwinkel in Sprang Capelle. Voor een hele bijzondere Singer Featherweight Onderhoudsworkshop! 
7 Dames hadden de wens voor een Featherweight uitgesproken en gevraagd of ik op locatie kon komen. Nadat ik per mail een wensenlijst had en foto's had gestuurd, was iedereen gekoppeld aan een machine en kon ik ze in orde gaan maken.

Het was een bijzondere workshop, want alle stapjes van gebruik en onderhoud moesten aan bod komen. Hoe het spoelen gaat en het inrijgen, hoe de naald in de naaldhouder moet en van welke kant de draad door de naald hoort te gaan. En natuurlijk het oliën en smeren. Ook het Zenuwenschroefje en de Halve Maanvormige ring hebben de deelnemers doorstaan!

Dus nu kunnen en weten ze alles en is het zaak om kilometers te gaan maken! Veel naaien en vertrouwd raken met de naaimachine. Dan blijkt ook dat het onderhoud niet anderhalfuur duurt, maar met gemak in 10 minuten kan...
Na het onderhoud werden de machientjes getest met een kleine workshop. Dit beugeltasje werd gemaakt. Of in ieder geval werd eraan begonnen, want de een is er sneller mee dan de ander. Maakt niet uit, ooit komt het af!

Je kan dit beursje maken met kleine blokjes, met grotere lapjes, met kantjes en bandjes of rosetten. 
Ik heb de achterkant van een enkel lapje gemaakt. En jullie mogen even lachen, want pas nadat het af was en ik heel tevreden keek, zag ik dat die rode vlekjes vogeltjes moeten voorstellen. En dat ze bij mij nu op z'n kop hangen... Lekker slim!

Maar goed, een beugeltje met het patroontje is te verkrijgen bij Het Singer Winkeltje.

Ook heb ik een aantal kleine Singer doosjes ingekocht. Deze voetjes kunnen er in, maar heb je voorkeur voor andere onderdelen, dan is dat mogelijk.
Speciaal voor december is er een leuke actie!