maandag 8 december 2014

Workshops!

Januari 2015 begint al goed voor mij en de Singer Featherweight liefhebbers!

Eerst op zondag 18 januari de Singertjesdag bij Atelier Bep, waar nieuwe aanmelders op de reservelijst komen, want de dag is al volgeboekt.
Bep heeft (behalve de heerlijke soep en ander lekkers) weer een echt Bep-project om te maken en ik loop rond om te helpen met de naaimachientjes. Natuurlijk kan iedereen vragen stellen over het onderhoud en afstellen! Vaak luisteren meteen de anderen in de buurt mee en zo heeft iedereen er iets aan. Dus heb je een probleem of wil je iets weten, schroom niet het te vragen!
Op zaterdag 24 januari is er bij 'De Quiltmuis' in Oosthuizen ook een Singer Featherweight dag. Hier is plaats voor 6-8 personen. We beginnen met een onderhoudsworkshop waarbij we onder de steekplaat gaan reinigen, kijken we achter het spoelhuis (!) of daar draadjes garen zitten en gaan we de machientjes oliën en smeren. Daarna heeft Marlies een heel leuk werkstuk voor de deelnemers en komt ondertussen het afstellen nog aan bod.

De dag is compleet met een lunch in de vorm van een High Tea.

Wil je naar deze workshop om eens te kijken of een Featherweight wat voor je zou zijn, of heb jij wel een Featherweight maar wil je samen met een vriend(in) komen? Ik kan een Featherweight meenemen om eens kennis te maken met deze kleine naaimachine. Geef dat wel aan bij de inschrijving!

Verder staat er weer een nieuwe (nou ja, 63 jaar jonge) Featherweight in Het Singer Winkeltje te wachten op een liefhebber....