vrijdag 23 augustus 2013

Singer 301 (1).

Ik zet alvast een (1) neer, want dit wordt een 'continuing story', hoewel ik hoop dat het geen 'neverending story' wordt!

Ik dacht dat ik de Singer 301 vorige week al zou ontvangen, maar nu bleek dat ze wel in Nederland was aangekomen, maar binnen een minuut naar Costum Services werd overgeheveld. De Douane...

Pakketten boven de €22 moeten via de douane. Dan komen er kosten bij. Daar kan je over klagen, maar in dit land noemen we dat belastingen en daarvan wordt van alles betaald, zoals uitkeringen, ziekenhuizen, politie en leraren. Als docent vind ik belastingen dus niet zo erg, want als we het van fooien van onze dankbare leerlingen moeten hebben, kon dat wel eens tegenvallen ;)

Het was afwachten tot er een keurige update kwam met de informatie dat het pakket was vrijgegeven. En de volgende dag stopte het busje van die aardige pakjesbezorger die altijd vrolijk de hele buurt rondrijdt en heel attent is.

Voorzichtig pakte ik alles uit, de kartonnen doos, de aparte accessoires, de machine zelf. Er zat alleen karton om alles heen en hier en daar een prop papier. Geen ladingen bubbeltjes plastic of zakjes gevuld met lucht......

Het voetpedaal zat nog in de machine en lag las op de naaitafel en ik schrok toen ik een brokje zwart plastic tegenkwam, maar zag niets aan het voetpedaal en ook geen beschadigingen aan de machine.

Ik moet nog een omvormer kopen omdat er een Amerikaanse stekker aan de machine zit en het apparaat gewend is  ( lees: gemaakt is..) 110V te krijgen. Dan moet je er dus geen 230V op zetten! Ik kon nu alleen aan het vliegwiel draaien en dat ging soepel.

Ik poetste wat met naaimachine-olie en de machine begon te glanzen. Ook druppelde ik wat olie in. Daarvoor bestemde gaatjes. Wat een mooie Singer is dit!

Daarna wilde ik het voetpedaal eruit halen om op te ruimen en toen bleek waar de stukjes plastic vandaan kwamen: de 3-pin terminal block was doordat de stekker er nog in had gezeten tijdens het vervoer naar binnen gedrukt en afgebroken. De stekker van het voetpedaal kan er nu niet meer in omdat de mannetjeskant van de stekker los zit en naar binnen schuift.


Ik werd er wel een beetje sip van! En ook bezorgd, want wat moest ik nu doen?

Terwijl ik altijd gewaarschuwd heb voor verzenden van naaimachines en behalve de eerste verder altijd de machines heb opgehaald, hoorde ik om mij heen alleen maar goede resultaten. En dit was een firma van Ebay met allemaal positieve kritieken, dus ik had absoluut niet verwacht dat er iets mis zou gaan.

Een beetje onrustig geslapen en midden in de nacht zaten we hier aan de koffie en mailde ik de verkoper in mijn beste Engels wat er mis was. Want bij het pakket zat een uitgebreide brief of je bij klachten contact wilde opnemen. Bij Ebay geef je een beoordeling als je iets hebt ontvangen en het is voor de verkoper belangrijk dat je tevreden bent.

Wordt vervolgd!