zondag 1 oktober 2017

Gezellig samen!


Gisteren was er weer Bee bij De Quiltmuis. Ik zat deze keer tussen Saskia en Ellen in en we bouwden onszelf en elkaar helemaal in tussen de stofjes, tasjes en projecten. Reuze gezellig was het weer!
Ik was de hele week zo druk met werk en naaimachientjes dat ik op het laatste moment iets gepakt had om te doen en in de winkel ging zoeken naar een bijpassend stofje. En geholpen door Rietje die de hele bak met aanbiedingsstoffen omkeerde, lukte het iets te vinden dat ik er mooi bij vond staan.
Ik had in Alkmaar een panel gekocht met lieve plaatjes en wilde daar een kleine wandquiltje van maken, maar uiteindelijk had ik in zeer korte tijd zomaar 28 blokken van 8 inch en nu denk ik dat ik er beter een mooie quilt van kan maken. Dus heb ik jullie hulp nodig! Want de stof die ik ook in Almaar kocht is nu op en ik zou niet weten bij welke winkel ik het gekocht had!
Dus komt dit je bekend voor, geef even een berichtje! Ik hoop dat ik er nog iets van kan bestellen. Deze winter een echt project voor alle Bees, lekker makkelijk, blokjes maken en niet passen en meten of spelden, maar gewoon gas geven... Dit houd ik dus apart. Alleen het uiteindelijke in elkaar zetten en doorquilten zal thuis moeten gebeuren, want dan heb je meer ruimte nodig, hè!


Voor het Singer Featherweight Festival heb ik al 15 machientjes klaar staan die gehuurd gaan worden. Ik weet dat iedereen die huurt tussen mensen komen te zitten die wel van alles al weten over de Featherweight, dus er is hulp genoeg in de buurt en ik loop steeds rond.

Het gaat een hele leuke dag worden! Marlies heeft het door haar bedachte project van die dag laten zien, er zijn een paar speciale activiteiten en er zal veel gezelligheid zijn. Als het net zo wordt als gisteren tijdens de bee, dan staan de muren bol van het geklets!

Zoals het nu is komen er bijna 70 Featherweights en deelnemers, dus het is een hele organisatie. Maar we weten wel hoe we dat willen regelen, alles komt in orde!

Dat een week altijd anders loopt dan je denkt bleek wel toen dochterlief op maandag aangaf dat ze ziek was, maar zelf verwachtte dat het dinsdag weer over zou zijn. Toen dat niet het geval was, ben ik op woensdag naar haar toe gegaan. Want natuurlijk wilde ik even peilen hoe het ging... Het hondje ging mee, want Stina is dol op autorijden en op haar jonge bazinnetje die ze niet zo vaak meer ziet, en dit was dus dubbel leuk!
Ik verbaas me er iedere keer over hoe dochterlief er snotverkouden nog zo goed uit kan zien en zelfs zonder make-up, wat haar enige zorg was....
We deden samen een paar boodschapjes en dronken een kopje koffie met een broodje en daarna kon ze haar bed weer in. Uitzieken.

Nog even een 'onsie', zoals wij een zelfie met meer meer personen noemen.... 

Komende week heb ik een uitstapje met de Singermeisjes! We gaan een ritje maken en drie quiltwinkels bezoeken, als alles volgens plan loopt. Niet dat we iets nodig hebben natuurlijk... Maar ik neem de restjes van mijn stofjes mee en kijk of ik nog iets leuks tegenkom... Sowieso interessant om eens te kijken wat de collectie is van de winkels.

En dan de Borduurworkshop van Het Singer Winkeltje op zaterdag 7 oktober in Zalk! Er zijn nog een paar plaatjes vrij! Heb je een Featherweight of andere low shank naaimachine dan kan je een borduurvoet bij bij lenen. Heb je een andere shank naaimachine (of ander merk) met een borduurvoet? Dan kan je ook meedoen als je wel zelf je naaimachine kent. Neem bij twijfel even contact met mij op.

Ook is het mogelijk een Featherweight te huren voor die dag. Het bedrag voor de huur is €15 en bij aanschaf van een naaimachine bij Het Singer Winkeltje binnen een half jaar krijg die €15 weer als korting. Het is dus een goede mogelijkheid om eens te bekijken of je echt graag een Featherweight zou willen!

Geef je dan op bij de Lindehoeve om zeker te weten dat er plaats voor je is en mail dan naar hetsingerwinkeltje@gmail.com om een machientje te huren.

KLIK HIER voor informatie over de Borduurworkshop bij de Lindehof.


3 opmerkingen:

 1. Hoop dat je dochter weer is opgeknapt ,een knuffel van jullie hondje helpt altijd.
  Wat een lief koppie heeft Stina.

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, dat roze lapje komt uit de laatste serie van Di Ford em heet Bally Hall. Petra Prins heeft die hoogstwaarschijnlijk wel.
  Groetjes Marianne van de Sande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Francis , wanneer is je volgende workshop onderhoud ergens niet te ver van Belgiê?

  BeantwoordenVerwijderen