maandag 26 september 2016

Bij Dorry van Quilt it & Dotty!

Afgelopen zaterdag gingen we weer vroeg op pad. Met een paar Featherweights als kleine kindertjes op de achterbank ingesnoerd in de gordels, mijn tas met gereedschap, een koffer met spulletjes van Het Singer Winkeltje en nog een tas met Je-weet-maar-nooit.
Het was zo vroeg dat de zon nog rood kleurde en alles een vrolijk tintje gaf, echt het begin van een heerlijke dag!
De weg voerde naar Overloon, waar al een jaar de nieuwe locatie is van de quiltwinkel van Dorry van Osch, Quilt it & Dotty. En wat een mooie plek is dat!
Onze Tomtom heet Truus en zij weet perfect de weg. Via de N244, A7, A8, A1, A30, A12, A50, A73 en dan linksaf, rechtsaf, linksaf ofzo... gewoon Truus gehoorzamen en je komt er! 
Parkeren is bij Dorry geen probleem, want op het erf kunnen hele touringcars een rondje maken. En de mooie ondergrond van betonplaten lijkt wel een superstrakke landingsbaan! Dit is een boerderij 'nieuwe stijl'!
De quiltwinkel is ruim en licht en sfeervol. Natuurlijk even speuren naar Singer.... Ja! Een kindernaaimachientje boven op de kast!
En op een andere kast een grote kist met 'Singer' erop. Echt voor transport.

De 13 dames van de workshop zaten gezellig bij elkaar. Veel zwarte Singer 221 modellen, een Singer 222 en een witte Singer Featherweight. Er werd geschroefd en gesmeerd, geolied en afgesteld.
Na de workshop werd echt ervaren dat de machientjes stiller en soepeler naaiden. 
Een condensator werd verwijderd en bedrading gecheckt. 

Na het ochtendprogramma was er een overheerlijke lunch en kon ik ook eens goed de mooie Aga bekijken. Dat kooktoestel is erg groot en tegelijkertijd knus en warm. Dorry had heerlijke soep, bakplaten met warme broodjes en hapjes. Er kwam van alles uit die Aga!

Na de lunch bekeek iedereen de winkel en ik kocht een boekje van Blackbird Designs en geruite lapjes. Natuurlijk was er in de middag een echt Dorry projectje. De machientjes werden getest en hier en daar nog bijgesteld. Een aantal deelnemers zaten in de keuken en hadden een heel mooi uitzicht over het Overloonse platteland.
Het was een heerlijke dag en gelukkig ging alles goed: lieve enthousiaste cursisten, geen hele moeilijke problemen met de machientjes, een vrolijke gastvrouw en een perfecte locatie.

Dorry heeft alweer met een nieuw ideetje, dus het is de moeite waard om dat in de gaten te houden. Wil je nog iets van Dorry zien? Kijk dan in de Klossie, het Nederlandse quiltblad met een artikel over Dorry en de winkel.

Met de Singer Meisjes gaan we ook een keer naar Overloon. Het is erg gezellig daar!

4 opmerkingen:

 1. Wat gezellig! Ik verheug me al er naar toe te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Word er verlegen van!! Dorry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verhaaltje,een beetje uit de buurt maar je weet het maar nooit.
  Die kleine machientjes hebben toch een grote aantrekkingskracht op iedereen.

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk beschreven Francis! Inmiddels heeft de featherweight hier al staan snorren en is het projectje van Dorry bijna klaar.
  Het was echt genieten afgelopen zaterdag in alle opzichten.
  Groetjes, Régine

  BeantwoordenVerwijderen