woensdag 24 februari 2016

De griep en de Switch!

Twee weken ben ik ziek geweest. Eerst duizelig en een raar hoofd, daarna vreselijk verkouden en hoesten. Beurtelings lekker warm of ijskoud. En moe, Moe, MOE!!!

Ik kreeg ontbijt op bed. Werd heerlijk vertroeteld!
Gelukkig gaat het nu weer beter en heb ik weer energie om iets te doen.

Waar ik me de laatste tijd mee geamuseerd heb is kijken en puzzelen aan de Switch! Dat is een quilt van Ellen van Ellie's Quiltplace. Toen ik hem voor het eerst zag was ik er helemaal weg van.
Op haar blog zag je de quilt groeien. En het boeide me zo! Simpele blokjes lijken het en een eindeloze herhaling.
Ellen zet de blokjes met de hand in elkaar, maar met zoveel naaimachines in huis was ik dat niet van plan. Ik vroeg me af hoe je de blokjes makkelijk in elkaar zou kunnen zetten.

Na het middenstuk begon Ellen aan de randen. Ook al zo leuk! Maar moeilijk, dacht ik. Die stengels, zo lastig! En al die blaadjes en mooie bloemen...
Maar nu ik met de Moda Mandjes Quilt bezig ben en het appliqueren erg leuk vind, leken de randen van de Switch al minder moeilijk om te maken. Met die Perfect Stems van Karen Kay Buckley (video) kan je lange stengels maken, dus dat probleem viel ook al weg.

Volgende week ben ik jarig en als cadeau heb ik de Switch gevraagd. En heel lang naar de foto's gekeken.
Ik denk dat ik nu weet hoe ik het ga aanpakken.
Ik heb voor de analyse een stukje van het patroon nagetekend. Daarna de quilt in rijen verdeeld. Dan wordt het patroon al duidelijker. Stroken stof en blokjes snijden. Geen stoffen nemen die een onder en bovenkant hebben, maar een patroontje dat aan alle kanten gelijk is. Heb je wel een stof met een richting, dan staan op het patroon de tips om het goed te doen. En natuurlijk vind je die mooie randen ook op het patroon! 

Ik heb er zin in om te gaan beginnen, 1/4 inch voetje bevestigen en huphup aan de slag!
Eerst moet er echter nog het een en ander af, want er ligt van alles dat nog een klein beetje aandacht nodig heeft. Dan is deze nieuwe quilt een goede stok achter de deur....

Wil je ook iets lezen over de Switch! van Ellen? Klik dan even HIER! om naar het blog te gaan en dan zie je alle berichten over de Switch!
Zou je ook de Switch! willen maken? Het patroon vind je in de webshop van Ellie's Quiltplace.(klik).

En wil je de Switch! (of een andere quilt) op een Featherweight maken? Dat kan ook! Want er staan weer nieuwe machientjes in Het Singer Winkeltje!!!

5 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat je je weer beter voelt en ik ben heel benieuwd naar jouw Switch! en hoe het lukt met de naaimachine (vast ook veel sneller dan met de hand, haha!)
  Heel veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het weer beter met je gaat, nu kan je weer lekker in een andere lappenmand duiken! Leuke quilt om al je restlapjes in te verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk werkje de Switch, ben inmiddels op de helft, ben benieuwd hoe het met de naaimachine gaat.vast sneller als met de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig voel je je weer wat beter! Ik was ook geveld door de griep; tjonge, wat een vervelende zeg!
  De Switch is ook een plaatje; die ik al voorbij zag komen bij Ellie! Lijkt me heerlijk om te doen.
  Alvast heel veel plezier; ben ook wel nieuwsgierig hoe het je met de naaimachine bevalt!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf ben ik ook bezig met de switch. Eerst 400 blokken gesneden. Daarna allemaal op de grond uitgelegd. Pfieuw
  dat was een klus. Toen nummmeren en daarna weer in stukjes snijden. Ik naai ze ook met de naaimachine. Gaat prima. Wel opletten met switchen ;) succes! Maar ik ben ook nog druk met de mandjes. Jij ook hè?
  Groetjes Mandy

  BeantwoordenVerwijderen