donderdag 3 december 2015

Kerstmarkt Keulen.

Vorig weekend was ons jaarlijkse uitje naar een kerstmarkt. Dit jaar was de keus op Keulen gevallen. Vroeg op pad dus!
De kerstCD uit het handschoenenkastje en al genieten tijdens de rit. Zakje snoepjes erbij, een paar quiltsteekjes gezet....

We hadden een hotel geboekt dat buiten het centrum lag. Een prima hotel en inderdaad was de tramhalte om de hoek. Voor €1,90 per persoon sta je binnen een half uur midden in het centrum van Keulen en stap je uit bij de kerstmarkt.
De winkels zijn al in kerstsfeer en het winkelaanbod is mooi. Apart en smaakvol.
En kleurrijk!

Bij de etalage van Villeroy & Boch even staan genieten.
En ineens loop je dan het plein bij de Dom op. Wat een geweldig grote kerk is dat! En nu precies met het gouden avondlicht erop, goede timing.

Kaarsje gebrand, dat is inmiddels traditie.

Het is toegestaan om foto's te nemen. Wat mij wel verbaasde was dat er geen gewijde stilte hing, maar toeristen er luid lachend en pratend rondliepen en met selvie-sticks foto's maakten. Fluisterstil is toch ook mogelijk?

De kerstmarkt zelf was erg druk. En dan bedoel ik dat je eigenlijk stil stond in de menigte, daarom liepen wij vaak achter de kraampjes langs. Misschien kwam dit door het goede weer of omdat dit het eerste weekend was dat de kerstmarkt open was. Maar het was erg gezellig en mooi.


Ook waren er andere kraampjes dan alleen die met Glühwein en worstenbroodjes.
Zoals dit stalletje met vintage band en knoopjes.

En de buurvrouw met oude voorraadblikken.

Weer de Steiff etalage van een warenhuis bewonderd! Misschien wel dezelfde etalage als vorig jaar in Düsseldorf, maar dat maakt niet uit.

En natuurlijk even op de foto met een grote fles Eau de Cologne.
Het was een heerlijke dag, echt genieten!

Ondertussen gingen er mailtjes en berichtjes over en weer, want er moest bij het jonge stel een gasfornuis worden aangesloten. Gelukkig staat er op internet heel veel informatie over gastape dat om het schroefdraad moet en niet over de kraan heen..... en hoe je moet testen met zeepsop of er nog een gaslek is....... Gelukkig zijn het verstandige mensen en absoluut niet eigenwijs of onverantwoordelijk.
En het leverde deze trotse foto op!

Na het weekend moest er nog een klusje geklaard worden. Marge (80 jaar) werd erbij gehaald.
En na veel uithalen, uithuilen en opnieuw beginnen waren mijn puntjes voor de Share Jane klaar! Voor dit project maken honderden mensen één, twee of drie puntjes voor 3 dezelfde Dear Jane quilts. Voor informatie kan je hier kijken: KLIK!
TR6, top row 6, het zesde puntje van links, bovenste rij. Ik hoop dat ze goed zijn. Het was het beste wat ik kan op dit moment. Leuk toch, de Dear Jane met die hartjes erin. Echt bijzonder om mee te doen.
Door deze puntjes te maken en de tijd die daarmee gemoeid was, ben ik wel tot de conclusie gekomen dat ik mijn Dear Jane ga maken als ik met pensioen ben. De blokjes die ik nu af heb verwerk ik tot een mooi klein quiltje. Dit duurt te lang en ik wil veel te veel. Ik wil wat meer afwisseling en grotere blokken!

Voor het nieuwe jaar staat deze quilt op het programma. Een initiatief van Jeannet Hazelbag naar het patroon van Moda -de "Piece of Plenty" . Het patroon is gratis te downloaden en via Facebook is een groep aangemaakt, zodat we de vorderingen kunnen laten zien en elkaar kunnen ondersteunen. Natuurlijk ga ik met mijn Singertje en mijn vriendinnen met hun Singertjes hier aan werken, block voor block. Ieder met een eigen kleurenschema en lapjes uit de voorraad (grotendeels ;)  )
Als je mee wilt doen, kijk dan op de site van Quilting Jeannet.2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verslag van je bezoek aan de Kerstmarkt, en ik vind je punten erg mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een gezellig blogverhal Francis! Foto's zien er goed uit van Keulen. Als je met pensioen bent gaan we samen je Dear Jean afmaken😜! Heel leuk dat we de Moda guilt gaan maken, veel zin in en lekker stofjes uitzoeken uit voorraad en soms een paar nieuwe er aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen