zaterdag 17 oktober 2015

Vervoeren van je Featherweight.

De oogst van vandaag! Een pompoen volgens recept/patroon van De Quiltmuis in Oosthuizen. En een blockje van Dear Jane dat ik gisteren had geappliqueerd en nu in elkaar gestikt.
Ik was erg moe, dus van alle plannen met naaimachines en snoeren kwam helemaal niets terecht. 

Ik zou nog iets vertellen over het veilig transporteren van je Featherweight.

Als ik één Featherweight meeneem in de auto plaats ik die achter de bijrijdersstoel. Een eventuele tweede gaat achter de bestuurdersstoel. Er kan er een op de voetenplek van de bijrijder. Dan is er nog plaats op de stoelen, met een gordel vastgezet. Dat zijn dus 7 plekken... Maar dan kan er niemand meer mee. Dus ook in de achterbak kunnen de koffertjes staan, met dekens ertussen tegen het schuren.
Zorg ervoor dat je machine niet kan vallen of omrollen met koffer en al. Die koffer is een perfecte bescherming, maar niet zaligmakend.

En ook in de koffer kan je machientje beschadigen. Door naast je machine wat spullen te doen in zachte gequiltje tasjes voorkom je krassen en stut je de machine ook een beetje. Iets tussen de klep en de kop van de Featherweight voorkomt dat de afdruk van de schroef van de faceplaat voor eeuwig in de klep gestanst wordt...

Speciaal voor de mensen met een oude Featherweight waarbij het voetpedaal niet in de deksel wordt geklemt, maar in een losse bak zit:

Die bak kan schuren over de kop van de machine. Een randje van de bak komt erg dicht bij de zwarte lak als je machine in de koffer zit.
Regelmatig tref ik naaimachientjes aan met een 'kale' plek vlakbij het oliegaatje in de hals van de machine. En alleen bij de oudste modellen met een bak bovenin.
Leg je hier een stukje keukenrol of maak je iets wat erop kan liggen, dan bescherm je deze plek tegen (verdere) beschadiging.

Vorige week zaterdag waren er veel dames die hun Featherweight met boot, trein, bus of tram naar Birdblocks in Amsterdam hadden meegenomen voor de Onderhoudsworkshop. 
Omdat zelfs een Vedergewicht als lood gaat voelen als je een stuk moet lopen met je koffer aan de hand, waren er oplossingen bedacht in de vorm van oude frames van boodschappenkarretjes, mooie reistassen met wieltjes en luxe koffers waar ooit een kerstpakket in had gezeten.
Maar de meest creatieve oplossing was deze geweldig mooi opgepimpte tas. Vrolijk borduurwerk en kleurige lapjes! Zo moet het idereen wel duidelijk zijn dat hier iets bijzonders vervoerd wordt!
Van Texel naar Amsterdam in stijl!
2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi blokje is het weer geworden, zo netjes gemaakt! Leuk die vervoers tas!

    BeantwoordenVerwijderen