maandag 12 maart 2018

16 mei 2018: Onderhoudsworkshop en gelijk een quiltje maken bij Dorry in Overloon.

De laatste Singer Featherweight Onderhoudsworkshop bij Dorry zaten we een beetje na te praten, over hoe het was gegaan en er kwamen een paar nieuwe ideetjes op. Daarom is de volgende workshop volgens een heel nieuw concept! 

Eerst doen we een Onderhoudsworkshop voor je Singer Featherweight, zoals je het wekelijkse of maandelijkse onderhoud van je machientje moet doen. Dat kost niet veel tijd, je volgt de handleiding en natuurlijk krijg je nog even wat hulp als je het nodig hebt en mag je vragen stellen over je machientje.  Zeker als beginnende Featherweight-bezitter kan je het spannend vinden om je machine voor een deel uit elkaar te halen en weet je niet altijd hoe je het handig kan doen.
Zo zijn we allemaal begonnen en het went vanzelf! 
Als het onderhoud klaar is,  rijg je de machine in, naai je op een proeflapje om de onder- en bovendraadspanning in te stellen, zodat de steekjes helemaal goed zijn.

Daarna liggen de gesneden lapjes al klaar om een Sterren-quilt te maken van 82x82 cm. Echt met de Dorry-kleurtjes-lapjes en gesneden met de Accuquilt, het snijapparaat dat jullie natuurlijk ook in werking gaan zien. 
Je kan met deze precies gesneden lapjes gelijk aan de slag, succes verzekerd! Ik neem 1/4 inch voetjes mee die je kan lenen en proberen. En Dorry zal haar methode laten zien om netjes te naaien!

De heerlijke lunch is inclusief en wordt door Dorry uit de AGA getoverd. 
Als het goed is kunnen we terecht in de nieuwe workshopruimte van de vergrote winkel. 

Echt een dag om met je machientje op pad te gaan en helemaal geïnspireerd terug te komen!

Meld je aan bij Dorry:

welkom@quilt-it.nl
0478-641519

Geen opmerkingen:

Een reactie posten