dinsdag 13 juni 2017

10 september 2017, Sunday Schoolhouse!

Zondag 10 september 2017 Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar (Koorstraat 2).



Een geweldig tentoonstelling met zo'n 200 geselecteerde quilts. Heerlijk om te kijken naar mooi werk, kleine steekjes, schitterend kleurgebruik, moderne of juist antiek-aandoende quilts, onbekende en nieuwe technieken. Voor ieders smaak zit er iets bij en laat je eens verrassen! Kom gewoon genieten en doe inspiratie op.
De kerk is rolstoeltoegankelijk en de tentoonstelling is open van 10:00-17:00 uur op woensdag 6 september tot en met zondag 10 september. Op zondag is de tentoonstelling een uurtje eerder afgelopen. Maar... dan is wel de hele dag Sunday Schoolhouse!

Bij de Sunday Schoolhouse laten winkeliers demonstraties zien en verzorgen zij workshops, waardoor je nieuwe technieken en materialen kan zien en uitproberen. De workshops zijn gratis en voor de te gebruiken materialen betaal je een kleine vergoeding.

Het Singer Winkeltje is er ook, met vintage naaimachines en zeker de Singer Featherweight! Er zitten dames van de Bee uit Oosthuizen achter hun machientjes, maar ik zet er ook een aantal Featherweights neer, zodat je zelf het Featherweight-fever kan krijgen! Kom een naadje naaien en ervaar hoe het is om met een mechanische machine (net als je moeder, oma of jijzelf vroeger,) heerlijk een stukje te stikken.

Kaartverkoop aan de kassa is €9 voor leden en €11 voor overigen, maar een vooraf gekocht e-ticket is voordeliger.

Noteer het alvast op de kalender (6-10 september) en als je op zondag kan, kom dan naar de Sunday Schoolhouse!