vrijdag 27 januari 2017

Zo'n Featherweight-weekendje...

Vorig weekend stond helemaal in het teken van de Singer Featherweight! Mijn gezin wist het al van te voren, moeder is dansen! Ze is er overdag niet, ze is weer met haar naaimachientje op pad.

Eerst op zaterdag naar De Quiltmuis. Marlies Wolda had de bestelde pakketten van Probeer.nl binnen en alles was keurig verzorgd met bijbehorende spulletjes, zoals een hele lange naald en een stopper om de onderdelen van de beer helemaal vol te proppen met vulling.

Ik had de avond ervoor nog even een rokje gemaakt dat snel om te zetten is in een jurkje.


Pinterest is een bron van inspiratie!


En gelijk weer de voetjes gebruiken!

Gaat zo gemakkelijk op deze manier.

En nog wat rimpeltjes....

Dus het rokje was klaar! Nu de beer nog...

We waren zo druk bezig. Met naaien en kletsen en elkaar helpen. Reuze gezellig!

En je ziet altijd wel weer iets waarvan je denkt: HANDIG!!! Zoals mijn buurvrouw een schaartje aan een koordje aan de spoelpin had gehangen. Dan weet je altijd waar je schaartje is, aan het eind van het koordje. Wat een idee!

Ik had geen tijd om verder foto's te maken.
Even kijken of ik het filmpje van De Quiltmuis kan inplakken...

KLIK HIER!

Ook was er weer koffie, zoete verleidingen en een lekker soepje. Iedereen was bezig met een beer en sommigen gingen wel heel snel!

Bij mij schoot het dus niet zo erg op, maar ik heb de kop van de beer gevuld en aan het lijf gezet. De rest moet maar even wachten. Inmiddels heb ik wel drie beren hier in diverse stadia van bijna af of niet zo bijna af.... Komt goed!

Op zondag was het weer een geitenfeestje, de term die mijn tante gebruikte voor een uitje met allemaal dames. Stina vond het echt veel te vroeg om al op te staan. Pas toen ik buiten stond om de autoruiten ijsvrij te maken, keek ze vanaf de vensterbank uit het raam.

Ik haalde Carla op in Purmerend, Saskia bij het station, snelweg op, snelweg af, Elly in de auto, snelweg weer op en door richting Apeldoorn om naar Hall te rijden. Atelier Bep had de zoveelste (8e?) Featherweight dag. Een weerzien met oude bekenden!

En weer was het een verwendagje. Koffie met worteltaart! Ik beken het nu maar, ik heb twee stukken genomen..... erg hè! Het bordje stond zo dicht bij me, haha!

Maar goed, net als de dag daarvoor had ik Marge meegenomen, mijn Featherweight van 1935.

En Marge had er weer zin in, alleen had ik zoveel afleiding dat er van naaien niet veel kwam. En dat gaf ook niet, babbelen en rondkijken is ook leuk!

O ja, het winkeltje van Bep.... Dit was voor we naar binnen gingen...

We kwamen toch weer met tasjes naar buiten. Zo verleidelijk allemaal!

Binnen bij Bep was het warm en gezellig! De kat van Bep zit normaal nooit op tafel, maar lag nu lekker in het zonnetje tussen de machientjes in. En werd graag gekroeld.

Wat een plaatje hè!

Je ziet dat veel mensen wel hard doorwerkten...

Ik moet altijd weer een foto maken van het uitzicht vanaf het toilet. Mobiel boven mijn hoofd houden en knip! Dan denk ik toch weer aan het toiletje van mijn moeder op drie hoog in de Helmersstraat in Amsterdam. Niet zo'n mooi uitzicht, niet eens een raampje!

In ieder geval heb ik met Bep afgesproken om een onderhoudsworkshop te komen geven. Dus dat komt eraan!

Op de terugweg maakte Carla deze foto. Er lag nog steeds ijs en er schaatsten mensen op het Apeldoorns kanaal, hoewel dat afgeraden was vanwege de zwakke plekken.

Ik hoop dat het nog wel even koud blijft, want mijn trui is nu echt helemaal af! De laatste draadjes zijn afgehecht, de boord is omgeslagen en vastgezet. En zin in het volgende project. O, had ik maar meer uren in een dag!


3 opmerkingen: