woensdag 1 oktober 2014

Compact naaisetje met Singer Featherweight spoeltjes.

Natuurlijk gebruik ik tandfloszijde! 
Maar nog meer interesse had ik voor het draadafsnijdertje. Als je daar dat stevige flosdraad mee kan knippen, is het vast ook voor gewoon garen te gebruiken.
Zo'n flosdraadhouder is te openen en het metalen knippertje gaat er met behulp van een aardappelmesje makkelijk  uit.
Het metalen klipje heb ik met een tangetje wat verbogen, zodat het dicht is.
Het lieve kloshoudertje is een patroon van Soed Idee en was al lang af, behalve de druksluiting dan. En zo gaat dat soms: als je het geborduurde hoesje ziet liggen, heb je de drukkertjes alweer ergens anders opgeborgen en als je de drukkertjes weer tegen komt, heb je net geen tijd om ze erop te zetten.
Maar nu dus wel! Het draadknippertje zit vastgenaaid, het drukkertje zit op zijn plaats en ik heb zelfs een stukje vilt gevonden om naalden door te steken.
Dit is nu precies groot genoeg voor één klos garen. Als je de draad door veel naalden rijgt op een moment dat je het goed kan zien (overdag of met een goede lamp erbij), kan je steeds de bovenste naald nemen en de draad doortrekken. Op die manier kan je goed doorwerken zonder te hoeven prutten met de draad die maar niet door het oog van de naald wil.

Stel dat je meer dan één kleur garen mee wilt nemen... Dan passen er 8 spoeltjes van de Singer Featherweight naast elkaar in het naaisetje. Dat zijn smalle spoeltjes!
8 kleuren garen, daar moet je een eind mee kunnen komen!