vrijdag 7 maart 2014

MicroStitch.

Voor mijn verjaardag heb ik een MicroStitch gekregen en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden!

De prijskaartjes in winkels worden ook met een soortgelijk apparaat aan de kleding vastgemaakt, alleen is bij de MicroStitch het plastic bevestigings 'nietje' veel kleiner.

Verbazingwekkend blijft het dat de gebruiksaanwijzing in het Engels is en als extra inlegvel in het Spaans (denk ik), maar niet in het Nederlands. Alsof iedereen zich goed kan redden met de Engelse taal! 

Maar goed, met de tekeningetjes erbij was er wel uit te komen en het is ook niet zo moeilijk.

De bijgeleverde strip met nietjes schuif je in het apparaat.
De naald prik je door de stof en de stof druk je aan. Daarna haal je een beetje pittig de trekker over en het nietje zit door de lagen stof heen.

Als het nieten niet goed gaat zal het systeem geblokkeerd zijn door een scheef nietje. Dan haal je de strip met de nietjes uit het apparaatje, verwijder je de boosdoener en herlaad je de MicroStich weer.

Na enige aanloopproblemen ging het goed, hoewel ik na 5/6 nietjes alweer een scheef nietje had.

De grootste winst zit in het feit dat je geen lastige naalden of veiligheidsspelden hebt waar je met je naaimachine overheen moet zien te komen. Je kan over de MicroStitch-nietjes heen naaien.
Ik weet niet of de MicroStich bij grote quilts zo handig is, omdat de stof tegen het apparaatje moet worden gedrukt voor een goed resultaat. Dan moet je lange armen hebben als je met één arm onder de stof door moet.

Het verwijderen van alle nietjes schijnt een crime te zijn. Met het gereedschapje dat ik erbij kreeg heb ik één nietje verwijderd en dat ging wel aardig.

Ik ben er nog niet uit of dit nu een grote vooruitgang is. 

Wel kan je er gordijnen mee inkorten, doopjurkjes mee in een lijst hangen, applicaties mee vastzetten en broeken mee op lengte maken. Vooral dat laatste zullen ze hier thuis kunnen waarderen!