woensdag 24 april 2013

Singer Kindernaaimachine (4).


Deze Singer Sewhandy is een modernere versie van de kindernaaimachine die ik laatst liet zien, de Singer 20.

De onderdelen waar de draad doorheen geregen moet worden zijn nu genummerd. Zo kan het inrijgen van het garen bijna niet mis gaan. Hoewel ik me afvraag of kinderen dit zelf kunnen, ik vond het nogal een gefriemel.

Bij de Singer naaimachines voor volwassenen heb je haakjes en alleen door de naald zelf is het een gaatje waar de draad doorheen moet. Bij deze kindernaaimachines zijn meerdere gleufjes en gaatjes om de draad te leiden.

Na het debacle met de oudere zwarte Singer kindernaaimachine was ik erg benieuwd of deze naaimachine wel echt zou kunnen stikken. Vandaar dat het voetje nog vies is, ik heb de machine nog niet schoon gemaakt. Zo snel mogelijk een lapje gepakt om het uit te proberen.

Gelukkig ging het goed. De haak draaide precies op het juiste moment langs de naald en pakte keurig de draad op. Zo wordt een lusje gemaakt en weer een lusje door het lusje, enzovoort. Het lijkt een beetje op haken met de stof ertussen.

Ik heb een filmpje gemaakt, maar omdat het naaimachientje op de rand van het aanrecht geschroefd is, kon ik mijn statiefje niet gebruiken. Dus het beeld trilt een beetje...


Een schuifje aan de onderkant van het werkblad is te verstellen en geeft op die manier de transporteur meer of minder mogelijkheid om te bewegen. Zo regel je de steekgrootte.

Zo simpel en zo perfect!