zondag 24 juni 2012

Label voor Singer Featherweight koffertje. En de streepjes op de steekplaat.

Het is nu net zo'n regenachtige zondag als drie weken geleden, toen ik naar Atelier Bep ging voor de Singer Featherweight Meeting. Geweldig, al die zwarte koffertjes met die mini-naaimachientjes.

Ik had thuis nog snel een reepje stof om het handvat van mijn koffer gestrikt, want ik voorzag een probleem als alle koffertjes bij elkaar zouden staan. Anderen hadden een kantje of een lintje gebruikt.

Gisteravond wilde ik een kofferlabel maken. Het patroontje van de stitchery heb ik verkleind en voor de achterkant is een stukje stof gebruikt dat over was van het stoffenmandje dat ik bij Bep maakte. Het lint had ik voor Sinterklaas gekregen.


Dit staat toch even iets beter voor mijn mooie machine! Want van alle Singer naaimachines die ik heb, is dit mijn favoriet!
En 30 september gaat mijn koffertje natuurlijk weer mee naar Bep en hoef ik geen scharrig reepje stof te gebruiken om te weten welke koffer bij mij hoort.
Soms zie je iets wat er al was, maar nooit de aandacht trok!

Terwijl ik het kofferlabeltje maakte en een stikseltje op 1/4 inch langs de rand wilde, vielen mij de streepjes van de steekplaat op.
De lengte strepen had ik natuurlijk al gezien, daar kan de stof langs om af te meten hoever je van de rand van de stof gaat naaien.

Maar dwars daarop staan kleine streepjes....

Het nut daarvan werd duidelijk toen ik de hoek om wilde gaan: naai door tot het kleine streepje, laat de naald in de stof en draai de stof een kwartslag. Daarna zit je precies weer op 1/4 inch van de kantlijn! Wat handig toch!