woensdag 12 juli 2023

Bee's en een Kerst-Workshop!

De laatste workshop buiten Purmerend was op zaterdag 24 juni in Etten-Leur bij Quiltshop Leur en dat was weer heel gezellig en goed verzorgd. Jammer dat de afstand wat groot is en/of onze energie beperkt, want dat is de reden dat de komende activiteiten alleen in Purmerend zijn! Het scheelt echt of je binnen 10 minuten op lokatie bent of heel vroeg op moet en laat weer thuis bent. Maar na bijna 10 jaar workshops geven, was dit de kers op de taart! Een mooie afsluiting.

Ook zijn nu alle grote naaimachines verkocht. Ik heb nog een aantal Featherweights staan die helemaal klaar zijn en verkocht gaan worden, maar ik koop allang niet meer in en ga ook niet meer voor anderen het onderhoud doen. Lang staan of tillen is niet meer aan de orde. Dat is jammer, maar zoals altijd komt daar weer iets anders leuks voor in de plaats!

Ik heb gelijk met Ellen Diepstraten van Crea Café Purmerend wat gezellige activiteiten afgesproken, want daar werd bij de workshops in Purmerend om gevraagd.

Dus is de agenda van Het Singer Winkeltje aangevuld met twee Bee's om bij elkaar te komen met je eigen naaimachine en je eigen werkje en als voorbereiding op de kerst hebben we een Stempel-Kerst-Sterren-Workshop.

Bij een Bee is de deur open om 10:00 uur. Dan kun je een plaatsje uitzoeken en je spullen neerzetten. Pak je een kopje koffie of thee en ga je op je gemak beginnen. De een zal dat rustig doen, de ander gaat fanatiek aan de slag. Mag allemaal! 

Ook kun je tussen 10:00 uur en 10:30 uur aan mij een vraag stellen over je machine als je daarvoor je vraag gemaild hebt (hetsingerwinkeltje@gmail.com). Dan heb ik tijd om je even te helpen. 

Na 10:30 uur ben ik zelf ook deelnemer aan de Bee, dus ben ik aan het naaien en heb ik geen tijd voor vragen. Dat klinkt wat streng, maar ik zit daar net als iedereen om te ontspannen en gezellig te kletsen. Dat kan ik niet als er regelmatig vragen komen. Gelukkig zijn er genoeg andere deelnemers om iets aan te vragen en leren we zo van elkaar!

En het is gezellig! Denk aan de donkere maanden die weer gaan komen. Hoe leuk is het om met mensen met dezelfde hobby af te spreken!

Je kunt met iedere (vintage) naaimachine meedoen.

We hebben gekozen voor de tweede zondag in oktober en in november en daarna kijken we weer verder.

Dus zondag 8 oktober 2023 is er Bee en zondag 12 november 2023 is de tweede Bee. De kosten zijn €15 per keer en de zaal is open vanaf 10 uur. 10:30 uur begint tot 15:30 uur.

Tijdens deze dag krijg je koffie, thee, sapje en iets lekkers. Je neemt zelf je lunch mee.

Hiervoor geef je je op bij Ellen Diepstraten: info@creacafepurmerend.com 

Je krijgt dan een betaalverzoekje en dan is je plaats gereserveerd. 

Op zondag 19 november 2023 is de workshop Stempel-Sterren met een kerstsfeertje. Je neemt je eigen stoffen mee en gebruikt de stempels om op de stoffen precies de knip- en de naailijn aan te geven. Daarna knip je je lapjes en naai je alles op een handige manier aan elkaar. Maak je een kussenhoes, een loper voor op tafel of een placemat? Dat bepaal je helemaal zelf.

Kijk in de agenda van Het Singer Winkeltje ((HIER) voor de verdere informatie over deze workshop!!

**********************************************************************

En dan heb je nu al wat foto's gezien van de naaimachine die ik heb gehouden om quilts mee door te stikken: te quilten! 

Ingesteld wat hoogte van de voet en de draadspanning betreft op Free Motion Quilten. Het voetje zweeft als het ware net boven de stof. De transporteur is bij deze Singer 201 verzonken en het tafeltje waar de machine is ingebouwd staat bij de eettafel, zodat de quilt erop kan rusten.Ik heb eerst van boven naar beneden banen om de hartjes gequilt en daarna van links naar rechts.
Maar toen waren de hartjes de vlakjes waar de drie lagen nog niet op elkaar zaten en dat vond ik niet in balans. Bovendien krijg je dan na het wassen een beetje zakjes in de stof. Gelijkmatig gequilt is mooier. Dus nog een motiefje van klaverblaadjes in ieder hartje gemaakt. 
En het ging best snel.
En goed.
En het is superleuk om te doen!!!


Zo zie je dat ik me niet hoef te vervelen, want er ligt nog wel wat aan tops die af zijn en gequilt moeten worden en tops die nog niet af zijn. Of blokken die nog een top moeten worden. En lapjes die nog in een blokje moeten.... 
Genoeg te doen!!!!