zondag 8 september 2019

Voetjesworkshops!
Zaterdag jl gaf ik in Voorburg de eerste workshop van dit seizoen en dat was een succes! Het thema was de speciale accessoires die bij de naaimachines gebruikt kunnen worden, de vintage voetjes die zo leuk zijn!


Ik had een hele tas vol mee en ook handleidingen erbij. Zo kon iedereen iets kiezen en zelf aan de slag en had ik tijd om bij de lastigere voetjes te helpen of nog iets aan een machine uit te leggen of te herstellen.


De Verstelbare Zoomer heeft geen geheimen meer.
Van de Tucker kon ik op het laatst nog de Nederlandse handleiding vinden en die bleek Vouwenmerker te heten. Een geweldig leuke voet waarmee je een Schotse plooirok kan maken, maar ook een 3D effect kan creëren voor een ARTquilt.De biasbandvoet heet eigenlijk Omboorder en stikte keurig de boven en de onderkant van een biaisbandje aan de stof.En we maakten een filmpje van de werking van het rolzoomvoetje! De link naar het filmpje staat onder de foto, ik hoop dat het werkt..
Klik hier voor het filmpje!

Er komen nog meer Voetjesworkshops! Op woensdag 18 september in Etten-Leur, zaterdag 18 januari 2020 in Haarlem en zaterdag 18 april 2020 in Oldebroek.

Als je wilt weten waar ik nog meer workshops ga geven, kan je hiernaast op de kalender klikken. Dan zie je ook welke quiltwinkel het organiseert en hoe je je op kan geven.

Aankomende zaterdag 14 september 2019 is er in Overloon bij Quilt it & Dotty een korte onderhoudsworkshop en daarna gaan we aan de mandjes beginnen. Ik heb flink geoefend en het is echt een verslaving hoor, die leuke kleine mandjes. De stofjes krijg je al voorgesneden, dus je kunt zo aan de slag. Echt bijzonder door de stofkeuze en toch makkelijk.

Als je nog mee wilt doen, geef je op bij Quilt it & Dotty!En vergeet ook het Quiltmuis Festival niet, op zondag 13 oktober in Oosthuizen. Je kan met allerlei merken en modellen naaimachines mee doen, zelfs met de hand! En het is altijd gezellig en goed georganiseerd door Marlies Wolda en haar team van De Quiltmuis.
Ik doe gewoon als deelnemer mee, dus ik zit achter mijn Featherweight Pientje te naaien en probeer het tornmesje zo min mogelijk nodig te hebben... Maar als je komt kan ik ik wel een bestelling voor je meenemen, dat scheelt weer verzendkosten!