maandag 30 april 2018

De quilt van Suze en Sophie. Verder met de Wedding Rings!

Weer tijd vrij gemaakt om verder te gaan met de Wedding Rings voor de quilt van Suze en Sophie. Het was een tijdje druk op school en andere projecten die aandacht vroegen, naaimachientjes die afgeleverd moesten worden. Soms hebben andere zaken even voorrang!

Maar nu hebben we vakantie en kies ik wat ik ga doen. Dus de mand met de spulletjes voor de "Suze en Sophie" werd weer beneden neer gezet!


De boogjes werden geplakt op de getekende lijnen en daarna even het middenblok erbij leggen natuurlijk!Ik blijf kleuren moeilijk vinden. Er komt nog een randje om het middenblok en een rand om het totaal van de Wedding Rings. Nu twijfel ik weer of de Wedding Rings niet te flets worden, alhoewel er nog blokjes toegevoegd moeten worden die wat meer sprankelends kunnen geven aan het geheel.

Wel was dit al zo'n leuk gezicht dat ik gelijk verder wilde gaan.


Heel veel boogjes waren wel gestikt, maar nog niet op de plakvlieseline. Dus een uurtje achter de naaimachine en ze waren klaar.Omkeren met de omkeerhulpjes van Prym en strijken met een arterieklem.Vanavond de boogjes erbij geplakt en voorzichtig vastgestreken. Nog twee kleine boogjes moet ik maken en dan de halve bogen en vier driekwart bogen voor de ringen in de hoeken.Het begint al wat te worden!De kruispunten van de cirkels zijn nu nog open. Ik ben aan het dubben over de kleuren, want die blokjes komen ook in de halve en driekwart bogen. Ik wil kleuren nemen die ook in de rest van de quilt terugkomen, maar niet te overheersend zijn, maar wel vrolijk en.... Nog even over broeden dus.Hieronder zie je een blauw vierkantje, dat in het echt dus een blokje van vier vierkantjes wordt. Ik denk dat ik die met de hand erop ga naaien, om zo precies te kunnen werken. De bogen zitten nu gelijmd, maar die ga ik met de machine vastmaken, met een Blind Stitch steek. Want de zes boogjes die ik met de hand heb vastgenaaid, kostten me een hele avond en zoveel tijd heb ik niet.Nou ja, ik heb wel tijd, maar veel te doen en ik wil ook veel.

Soms moeten dingen! Zoals strijken... De jongste kinderen zijn net 18 geworden en hun verjaardag wordt zondag gevierd. Dan moet het huis er natuurlijk netjes uitzien, dus de strijkmand die uitnodigend bovenop de kast staat moest leeg.

Ik strijk niet vaak, dus dan is het een hele berg. Altijd een goed moment voor The Sound of Music!


Ik heb gestreken tot de trouwerij....Vorige week zijn we naar Amsterdam geweest en een paar dagen erna naar Ikea en door naar Haarlem.Lekker een stukje wandelen.Even wat fotootjes maken.Het was nog best mooi weer toen. Beter dan die regen van vandaag!


Die oude straatjes. Mooie huisjes, scheve huisjes.Er was kermis met een reuzenrad. Maar omdat de bakjes open waren wilde mijn lieve echtgenoot er niet in. En mij leek het ook wel wat te koud zo!Bij de kringloopwinkel nog twee bakjes gescoord. Ik zag eerst de rode plastic kommetjes en ben gaan zoeken naar de bijbehorende witte bakjes. En gevonden! Het zijn een soort trogjes waar jongelui hun eten in kunnen opwarmen in de magnetron en dan bij de tv kunnen eten. Ik vind het meer voor kamperen, maar echt, ze zijn erg geliefd bij de oudste twee kinderen. En nu heel goedkoop!Gelukkig hebben we nog een week vakantie, want het bevalt goed en ik verveel me absoluut niet!