zaterdag 24 februari 2018

Deel 6 van De Quilt van Suze en Sophie: De Krans!

Een nieuw deel van De quilt van Suze en Sophie!

We gaan de krans maken. Of eigenlijk, jullie kunnen de krans gaan maken, want ik heb hem al af!

Dan heb ik de komende week tijd om andere delen af te maken, want ik begin een beetje achter te lopen. Soms is het op school wat drukker en soms is het privé wat drukker en soms is alles wat drukker. Zo gaat dat nou eenmaal wel eens.

Maar nu hebben wij een week vakantie en het wordt erg koud volgens de voorspellingen, dus lekker binnen overdag achter de naaimachine en in de avond de laatste Turkey Tracks afmaken. Die 16 Turkey Tracks kosten erg veel tijd en ik doe ze met de hand. Daar heb ik nu een beetje spijt van gekregen, want ik heb een geweldige methode ontdekt om met de machine appliquaties te doen, met een speciale Singer voet. Dus het kan wel op mijn machientje. Ik zal er van de week iets over schrijven en laten zien.

Maar nu nog 3 Turkey Tracks te gaan en die maak ik maar netjes op de hand.

De Krans heb ik ook met de hand gedaan. De onderdelen met H250 aan de achterkant verstevigd en de naadtoeslag vastgeplakt op het H250. Daarna de lichtbak erbij en de delen op de stof geplakt met Roxanne, de speciale lijm voor appliquaties. Het leuke is dat de hele krans al af was en mooi was, ik hoefde alleen maar alles nog even vast te naaien. En dat ging supersnel. Met drie avonden was ik klaar met opnaaien, dus in een week tijd had ik dit onderdeel van de quilt af.

Even een paar tips:

1. Het patroon staat onderaan deze blogpost. Print het patroon met de setting op 100% en A4 en controleer de onderdelen op maat, hoewel daar wel wat variatie mogelijk is. De doorsnede van de krans is bijna 17 inch.


2. Print het patroon 4x en plak het aan elkaar of schuif het patroon steeds door onder de achtergrondstof. De gestreepte lijnen zijn hulplijnen daarvoor.

3. Neem een ruime lap om De Krans op te maken. Dan hebben we nog speling als de delen van de quilt in elkaar gezet worden.

4. Maak de bloemen, bladeren, bloemknoppen en de cirkel in je eigen kleuren, passend bij de rest van de quilt. Maak je niet druk over een iets ander model bloemetje of blaadje. Dit wordt jouw quilt!

5. Ik heb de delen eerst allemaal met een lichtbak overgetrokken op de verstevigingsvliezeline H250 en dat uitgeknipt. De H250 delen op de achterkant van de stof gestreken, met naad de stof uitgeknipt en de naden op de H250 geplakt.6. De bloemen heb ik opgebouwd uit de grote bloem met in het midden een gat. Daar heb ik de stof naar binnen gevouwen en vastgeplakt. De buitenrand natuurlijk ook omgeslagen en vastgeplakt.
Een blauw lapje achter de bloem geplakte en daarop aan de goede kant het kleine oranje cirkeltje geplakt. Daar waren de naden al weggevouwen en vastgeplakt. Zo heb je echt heel snel een bloem klaar!7. Daarna de achterkantstof op de lichtbak gelegd en de delen opgeplakt.Eerst de cirkel van de krans, De bloemen op hun plekje en daarna de bladeren en bloemknoppen op de juiste plaats, waarbij de aanzet van de bloemknop onder de cirkel van de krans gestopt werd.

8. Met kleine steekjes en de bijpassende kleur garen alles vastnaaien.

Even een foto van de quilt, het middenstuk van Suze en Sophie en mijn Kransje erbij. In de quilt is nog voldoende ruimte om de krans. Neem dus een ruime lap.Ik ben zo benieuwd hoe alle kransen gaan worden!!


Patroon van De Krans.