zaterdag 23 april 2016

Workshops!

Vorige week zaterdag was de Singer Featherweight Onderhoudsworkshop in Oosthuizen. Met 10 deelnemers aan twee grote tafels en het ging allemaal uitstekend! Marlies Wolda van De Quiltmuis en Vera Hendriks zijn ook een geweldig duo als het gaat om de gezelligheid en de hapjes en drankjes.
De meeste deelnemers hadden hun eigen machientje mee, slechts twee gebruikten een Featherweight van mij om eens te ervaren hoe makkelijk het onderhoud is en hoe prettig je naait met zo'n machientje.

Na de lunch had Marlies voor iedere deelneemster een pakketje met een patroontje en stofjes. Al snel snorden de Singertjes en deed iedereen het werkje in zijn eigen tempo. De snelst werkende had het projectje dezelfde middag al af! De volgende dagen kwamen de foto's via Facebook binnen van de andere mapjes.

Ik heb inmiddels een paar data afgesproken voor workshops, dus misschien is er eentje in de buurt mocht je interesse hebben.

*Op zaterdag 4 juni ben ik bij The Quilt Cottage in Winterswijk. Als klein meisje ben ik wel in Winterswijk geweest, maar dat is heel lang geleden...
De foto's van de winkel die Tamara Overkamp opstuurde zijn veelbelovend!

Het is voor het eerst dat ik deze kant van Nederland opga voor een workshop, dus we gaan er ook een uitje van maken. De Singer Featherweight Onderhoudsworkshop start in de ochtend en na de lunch worden de machientjes getest met een leuk werkstukje. Er zijn nog een paar plaatsen!
(Mail: info@thequiltcottage.nl)

(Foto van tentoonstelling bij MarinPatchwork 2013)
**Begin september ben ik bij MarinPatchwork in Westendorp. Hennie Hennink van MarinPatchwork organiseert een quilttentoonstelling met ongeveer 200 niet eerder in Nederland vertoonde quilts. De vier dagen durende tentoonstelling (31 augustus t/m 3 september) is zeker de moeite waard! Op vrijdag 2 september geef ik in de ochtend èn in de middag een Onderhoudsworkshop, elk van 2 uur. Een mooie combinatie van een tentoonstelling en je machientje goed leren kennen!
(Mail: mail@marinpatchwork.nl)

***15 oktober is al weer de tweede workshop in Etten-leur, bij Quiltshop Leur. Ook iets om naar uit te kijken! Met zijn allen aan een grote tafel de uitleg van het spoelen en inrijgen, oliën en smeren, het Zenuwen-schroefje en de Halve-maanvormige ring.. Na de lunch het projectje om te kijken of de draadspanning nu echt goed is en genieten van een goed lopend machientje.
(Mail: leur@quiltshop.nl)

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!

Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.