woensdag 9 september 2015

Nieuw ontwerp voor bij de Featherweight en Amsterdam.

Vandaag even een uitstapje naar Amsterdam. Omdat het leuk en gezellig is, mooi zonnig weer was en om iets te regelen voor Het Singer Winkeltje. 
Ik heb een patroontje gemaakt om te gebruiken bij de komende Onderhoudsworkshops. Het is een  klein handig tasje dat precies past naast de opvouwbare klep van de Featherweight. Iets opvouwbaars dat er ingewikkeld uitziet, maar gemakkelijk te maken is.

Het patroon is nu uitgeschreven en verbeterd, dus nu heb ik bij Birdblocks in Amsterdam de stofjes gehaald die gebruikt worden tijdens de workshop daar op 10 oktober. Lekkere frisse Hollandse stofjes, zelf uitgekozen en gelukkig was Merel het helemaal eens met mijn keuze.
Best weer spannend, zo'n ideetje uitwerken en aan anderen laten zien. Gelukkig zijn de reacties erg positief. Nu mijn eigen beschrijving volgen om het te testen, dan is de echte versie ook klaar!

Vanmorgen begon de dag met iets dat er knus uitziet, maar één kat (Monty) zit bij ons in de vensterbank te eten en de rode kater is van de buren en hij is buiten wat aan het drinken uit de bak op onze tuintafel. In het echt komen ze niet zo dicht bij elkaar. Monty vindt George eng en George vindt Monty maar een rare kleine kater. En daar heeft hij wel gelijk in!

Met de bus naar Amsterdam. Na Londen en Berlijn probeerde ik met toeristische blik naar Amsterdam te kijken. Nauwe straatjes, echt oude huisjes, pittoresk. Ook mooi, zoals vanaf het dakterras van de Bijenkorf.

Bij de boekandel een notitieboekje met mooie veren gezien. Alleen een foto gemaakt hoor, want ik had het niet nodig. Zo'n foto is ook genoeg dan, als geheugen!
Het Burgerweeshuis, anno 1581. Zo lang geleden al gebouwd! De kinderen kregen daar een opleiding, dus waren vaak beter af dan een ander kind. Maar misten natuurlijk wel hun vader en moeder. Bovendien werden broertjes en zusjes gescheiden, want er was een jongens- en een meisjesafdeling.
Via de PC Hooftstraat naar het Museumplein gelopen. Een mooi huis op de hoek vlakbij het museum. Zo'n huis midden in Amsterdam!
Met een jongetje dat soepel viool speelde, ik was vol bewondering! Natuurlijk was dat een paar muntjes waard!
De kleuren van de buitenkant van het Rijksmuseum zijn in het echt mooier dan op de foto.
Gelukkig kan je er nog steeds onderdoor. Als kind zat ik wel bij mijn moeder achterop als zij hier fietste. Waarschijnlijk gingen we dan naar de tandarts of de orthodont.
En de achterkant van het museum met een luifel.
Zomaar een klein huisje.


Een beetje dwalen door de stad! Gewoon linksaf of rechtsaf. Niet precies weten waar je bent, maar lopen en rondkijken.

En ik geef toe, met dit mooie weer ziet alles er wel heel aantrekkelijk uit!
De bioscoop, Tuschinski. Bijzonder van buiten en van binnen.
Thorbecke. Ik had echt geen idee wie dat was, maar een echtgenoot die geschiedenis heeft gegeven weet dat natuurlijk wel. Thorbecke is belangrijk geweest voor ons land, hij heeft de Grondwet van 1848 ontworpen.
En het avondlicht op de Munttoren. Een heerlijk dagje uit! Amsterdam heeft toch ook iet bijzonders!