woensdag 26 februari 2014

Een dagje Münster.

In de vakantie een dagje samen weg is echt een uitje!

In de auto zitten breien aan de shawl van 'The Purl Bee' (http://www.purlbee.com/the-purl-bee/2014/1/5/joelles-diagonal-pinstripe-scarf.html). Een gewone ribbel shawl maar dan diagonaal gebreid en de bedoeling is dat er random strepen in komen. Deze mevrouw breide met de andere kleur als ze haar werk meer dan 8 uur weggelegd had. Ik heb het eerst stuk bij de breiclub gedaan, het tweede en derde deel thuis en vanaf de laatste roze streep in de auto van Purmerend naar Münster, hoewel ik pas bij Zaandam begon.
Zo simpel breien is zonder leesbril te doen en ik kijk regelmatig even uit het raam naar het veranderende landschap. Van plat en stedelijk naar steeds meer glooiing en platteland.


In Münster waren ze zo blij dat we kwamen dat de vlaggetjes opgehangen waren, stond heel gezellig!
Koffie gedronken bij Kleimann. 
Dat is aan het begin van een hele mooie winkelstraat, luxe winkels, sfeervol. Duur.
Ik had de avond tevoren al opgezocht wat er op handwerkgebied te zien was, maar we waren niet zo fanatiek dat we als padvinders gingen kaartlezen.
De knopenwinkel Voila die op het lijstje stond, Ludgeristr. 61, kwamen we toevallig tegen.
Daar hebben ze veel knoopjes, kraaltjes en wat wol.
Dat hartje is weer voor de adventkalender.

Een naaimachinewinkel trok de aandacht met een mooi uithangbord.
Mijn echtgenoot stond naar adem te snakken toen hij de prijs van de duurste naaimachine zag en is nu weer erg tevreden met mijn voorkeur voor oude Singertjes!
Een lekkere wafel met ijs is voorlopig de laatste uitspatting, aangezien de weegschaal 2 kg meer aangeeft dan mijn bovengrens (en dus ver boven gewenst- en nog verder weg van streef-. Op zich valt het wel mee hoor, maar ik heb de bouw van een elfje en het figuur van 10 elfjes bij elkaar...).

In de warenhuizen en een creatiefwinkel nog wat kleine spulletjes gekocht.
Elastiek, een vergrootglas en biasband.
Een inktkussen en handwerkgerelateerde stempels.
Op papier uitgeprobeerd..
En op stof. Ik vraag me af of de inkt goed op de stof houdt. Misschien na strijken? Het biedt wel veel mogelijkheden voor kleine werkjes.

We hadden trouwens schitterend weer in Münster.
De stad heeft een mooi chique gedeelte en ook de gewone winkelstraten.
Er zijn veel kerken. Een hebben we bezichtigd.
De Dom wilden we ook bekijken, maar daar luidden de klokken om mensen te attenderen op een dienst. Dus hebben we het bij de buitenkant gelaten die gelegen is aan een heel groot marktplein.
Het koperen dak is geoxideerd tot een heel bijzonder zeegroen. 

Dat we drie jaar geleden ook in Münster zijn geweest op onze huwelijksreis, was ik echt vergeten. Herkende ook niets van de stad. Waarschijnlijk had ik toen alleen maar oog voor mijn nieuwbakken echtgenoot! ;)
Dat we hier op de markt bij een Nederlandse snoepkraam een zak met van alles hadden gekocht, wist ik nog wel! Alleen niet dat het hier was....