donderdag 16 mei 2013

Tijd maken! En af maken....


Het is weer een drukke periode, met een examenklas en een practicum toets bij een andere groep. De leerlingen moesten iets met speeksel doen, dus zat ik vijf uur achter elkaar naar spugende pubers te kijken, wel amusant!Tussen de bedrijven door ben ik weer bezig sterren te naaien met m'n Singer FW, de 222. Ik zag een foto van een half jaar geleden toen ik hier mee begonnen was en heb het oude geërfde blik opgezocht waar al 67 sterren-hexagonnetjes inzaten.
Gisteren lapjes geknipt en gesneden uit tweedehands kleding, laatst nog een klein rokje met een schattig motiefje gekocht voor €1.

Vaak is die kleding van zeer goede kwaliteit en de prints erg mooi.

Ik leg stofjes met bloemetjes en stofjes met ruitjes ook apart, voor volgende projecten.


Een zestal sterren genaaid.
Toch ben ik de handigheid alweer kwijt, de laatste moest ik zelfs voor een deel uithalen om het voor elkaar te krijgen dat de puntjes mooi mogelijk aansloten.

Ik leer zo wel kleurencombinaties te maken. Een saaie of lelijke kleur kan de stof ernaast extra doen spreken.Toen ik uitrekende hoeveel ik er nodig zou hebben om een twee-persoons-quilt te maken, schrok ik behoorlijk. Ik denk dat ik maar moet smokkelen; stof tussen de sterren, effen randen erom heen. Ik heb gewoon alweer zin in iets anders!

Misschien moet ik dit project zo nu en dan maar wegleggen en na flinke periode weer verder gaan. Niet afraffelen, maar de tijd nemen.

Hebben mensen om die reden zoveel Ufo's ?? Is het de behoefte aan afwisseling? Of gebrek aan discipline?