Agenda van Workshops van Het Singer Winkeltje. Aandacht voor jou en je machientje!

****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***

Leer zelf je naaimachine onderhouden, afstellen en kleine probleempjes oplossen! 

Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of problemen op te lossen! 

Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een onderdeel meenemen. 


Ik ben volledig gevaccineerd en dat verwacht ik ook van de deelnemers. 

Om goed te kunnen helpen met de naaimachines komen we in elkaars buurt. 

Dus neem alleen gevaccineerd èn zonder corona-gerelateerde klachten deel aan de workshops. Samen blijven we gezond!

Voor alle workshops geldt dat we ze op de agenda zetten en natuurlijk tegen die tijd de adviezen van het RIVM opvolgen. Ik hoop, net als jullie, dat we weer elkaar kunnen ontmoeten zonder beperkingen....*******************************************************************************


 Zaterdag 2 oktober 2021 in Oldebroek.

Voetjesworkshop in Boerderijmuseum Oldebroek.

Voor de tweede keer organiseert Johanna van der Linde van Atelier en boerderijwinkel de Lindehof in  Boerderijmuseum Oldebroek een speciale dag voor liefhebbers van de Singer Featherweight en andere oude (Singer) naaimachines.
Deze dag geven we de machientjes een korte onderhoudsbeurt waarbij de noodzaak en het nut van smeren worden besproken en je de helpende hand krijgt als dat nodig is. 


Daarna gaan we diverse oude voetjes die bij de naaimachines bijgeleverd werden of aangeschaft konden worden om het werk van de naaister te vergemakkelijken eens uitproberen. Denk aan plooiapparaten, rolzoomvoetjes, biaisbandvoetjes, de kantjes-en-bandjes-stikkers, rimpelaartjes, knoopsgatenstikkers en de moderne 1/4 inch voet, de stitch in the ditch voet en de ritssluitingvoet.
Met stofjes ga je een werkstukje maken waarmee je kan laten zien welke vaardigheden je geleerd hebt op deze dag.

Voor deze dag heb ik voetjes mee die passen op de Singer Featherweight en andere low shank naaimachines. Als je met een andere merk of model naaimachine komt, kijk dan zelf even op internet of deze voetjes passen op jouw machine. 

 
Johanna neemt natuurlijk heel veel mee uit haar winkel in Zalk. En ik heb veel accessoires mee voor de naaimachines. 


Het museum is toegankelijk en zeker de moeite waard. Een lunch is tegen een vergoeding in het museum verkrijgbaar, maar zelf een broodje meenemen kan natuurlijk ook.


Voor meer informatie, klik HIER

Atelier en boerderijwinkel de Lindehof
Roobroeksweg 2
8276 AX ZALK
Tel. nr. 038-3636233 / 06-11136981
Vanuit buitenland: 0031383636233

 ***********************************************************************


Zaterdag 30 oktober 2021 


Onderhoudsworkshop bij MoniQuilt in Schiedam-Kethel.MoniQuilt is een sfeervolle quiltwinkel op een hele mooie plek! 

De benedenverdieping is vol stoffen en Monique en Leen hebben de hele etage boven de winkel geschikt gemaakt voor workshops, dus er is een zee van ruimte met voor iedereen een grote werkplek. 

Indien nodig word je natuurlijk geholpen om je spullen naar de eerste etage te krijgen.

Ik ga aan de liefhebbers van de Featherweight alles uitleggen wat je moet weten om je machine probleemloos te gebruiken en het onderhoud goed te kunnen doen. We bespreken dat uitgebreid, zodat je alle tijd hebt om aantekeningen te maken of foto's.

Daarna komt er een projectje om met je schone machine te doen. 


MoniQuilt
Noordeinde 2
3121KG Schiedam-KethelTel.: 06-21697854 (Monique) of 06-44153184 (Leen)


******************************************************************************************************


Zaterdag  13 november (vol) en 20 november bij De Quiltkoffer. 

Onderhoudsworkshop en borduren met de Singer Featherweight bij de Quiltkoffer in DokkumWij rijden graag naar het noorden van Friesland! De autorit over de Afsluitdijk en de nieuwe weg naar Dokkum is zo mooi, dat is echt de moeite waard!

In Dokkum heeft Jellie Veldtman een heel sfeervolle quiltwinkel. We beginnen met een korte onderhoudsbeurt en gaan daarna gelijk aan de slag met een nieuw projectje! Iets vrolijks en gezelligs!

Voor een aantal mensen een nieuwe techniek, want we gaan appliqueren en borduren met de naaimachine. Dat is heel erg leuk en met een snel resultaat!De Quiltkoffer

E-MAIL: INFO@QUILTKOFFER.NL


********************************************************************************

Zaterdag 8 januari 2022 in Etten-Leur, bij Quiltshop Leur.
We gaan een snelle opfriscursus doen voor het onderhoud van je Featherweight en daarna aan de slag met een patroon en een stofpakket van Quiltshop Leur.


Quiltshop Leur,

Lange Brugstraat 22,

4871CP Etten-Leur.


Tel.: 076-5035599
E-mail: leur@quiltshop.nl*********************************************************************************

Zaterdag 22 januari 2022 Voetjesworkshop bij Jookies in Eibergen.

Voor de tweede keer een workshop in Neede. 


Na de vorige Onderhoudsworkshop is er gelijk een afspraak gemaakt voor een volgende workshop. We starten natuurlijk met een snelle onderhoudsbeurt, zodat de machientjes goed gesmeerd zijn en daarna gaan we gelijk met de speciale voetjes aan de slag om te rimpelen, plooien, een ritssluiting in te zetten of te zigzaggen met je machientje.  
Ik neem deze voetjes of ‘attachments’ ook mee om te gebruiken, dus je kunt ze eventueel lenen.Natuurlijk heb ik mijn mobiele winkel bij me met allerlei artikelen die handig zijn voor bij je machientje. 
Tijdens deze dag is er genoeg tijd om vragen te stellen. Leer je machine goed kennen en werken met die aparte onderdelen. En het is natuurlijk ook gewoon een fijne dag!Jookies
Waninkdijk 1
7161MV Neede


tel.: 0545-292020.
e-mail: jookiesberen@hotmail.com ***********************************************************************

Dinsdag 22 februari 2022 in Wetteren (België), bij Bel's Patch.

(en ook op dinsdag 18 oktober 2022!)

Cindy Haut van Bel's Patch heeft zelf ook een Singer Featherweight! De winkel in Wetteren, dichtbij Gent, bestaat nog niet zo lang. Maar de collectie is zeer uitgebreid en het enthousiasme van Cindy en haar familie is groot!De workshop hier in februari 2020 was een groot succes! Nu hebben we weer  in onze voorjaarsvakantie kunnen afspreken, dus wij maken er een uitje van! Dubbel feest!

Op deze dinsdag met de bijzondere datum 22-2-2022 is de winkel speciaal voor ons open. Dus we hebben alle ruimte en kunnen alle aandacht hebben voor de machientjes.

In de ochtend maken we de Singertjes schoon en daarna is er een leuk verrassingsprojectje. Bij Cindy is het altijd goed verzorgd en gezellig!


  • Bel's Patch

Brusselsesteenweg 131 - 9230 Wetteren - België 

  • +32 479 48 69 40
  • belspatch@hotmail.com


****************************************************************************

Zaterdag 12 maart 2022, Onderhoudsworkshop in Weert bij Quiltstudio Patch and Stitch.


Eigenaresse Wendy Janssen-Camp van Quiltstudio Patch and Stitch is ook een liefhebster van de Singer Featherweight, dus we zitten helemaal goed bij deze winkel!
Je krijgt deze dag alle uitleg die nodig is om je machientje schoon te maken en je leert je Featherweight goed te onderhouden. Na de lunch maak je een projectje wat je altijd kunt gebruiken bij je machientje of je patchwork! En ik ben er dan ook bij om je te helpen als dat nodig is en voor vragen. Gaat een leuke en leerzame dag worden!

Voor inlichtingen:


Quiltstudio Patch and Stitch
Boerhaavestraat 25a
6001AV Weert
mail: info@patchandstitch.nl
tel: +31 (0) 495 531 848

*******************************************************************************

Dinsdag 18 oktober 2022 in Wetteren (België), bij Bel's Patch.


Dit wordt dan de derde keer dat wij afreizen naar Wetteren. Wetteren licht dichtbij Gent, dus wij combineren het met een stedentrip.

Bel's Patch heeft een grote ruimte en de collectie is zeer uitgebreid. Voor iedere smaak is er iets te vinden en Cindy en haar familieleden zijn erg behulpzaam als je vragen hebt of stoffen wilt combineren.Op deze dinsdag in de herfst is de winkel speciaal voor ons open. Dus we hebben alle ruimte en kunnen alle aandacht hebben voor de machientjes.

In de ochtend maken we de Singertjes schoon en daarna is er weer een leuk verrassingsprojectje. Een andere dan in februari 2022!


  • Bel's Patch

Brusselsesteenweg 131 - 9230 Wetteren - België 

  • +32 479 48 69 40
  • belspatch@hotmail.com


********************************************************************************


Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************