Agenda van Workshops van Het Singer Winkeltje. Aandacht voor jou en je machientje!

****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***

Leer zelf je naaimachine onderhouden, afstellen en kleine probleempjes oplossen! 

Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of problemen op te lossen! 

Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een onderdeel meenemen. 


Ik ben volledig gevaccineerd en dat verwacht ik ook van de deelnemers. 

Om goed te kunnen helpen met de naaimachines komen we in elkaars buurt. 

Dus neem volledig gevaccineerd èn zonder corona-gerelateerde klachten deel aan de workshops. Samen blijven we gezond!

********************************************************************************

Zaterdag 3 september 2022 in Etten-Leur, bij Quiltshop Leur.
We gaan een snelle opfriscursus doen voor het onderhoud van je Featherweight en daarna aan de slag met een patroon en een stofpakket van Quiltshop Leur.

Natuurlijk is er tijd voor al je vragen over de machine en tijdens het project leer je om de draadspanning goed in te stellen en krijg je tips. Bovendien mag je voetjes uitproberen en neem ik van alles uit mijn winkeltje mee. Vooraf iets reserveren of bestellen mag!


Quiltshop Leur

Lange Brugstraat 22
4871CP Etten-Leur


Tel.: 076-5035599
E-mail: leur@quiltshop.nl*******************************************************************************

Zaterdag 17 september 2022 in Zalk, bij De Lindehof.

Johanna van De Lindehof heeft zelf ook een Featherweight en regelmatig komen mensen bij haar in de workshopruimte bij elkaar op de Bee met hun machientje. 

Na de succesvolle workshops in het Boerderijmuseum, zijn we nu weer een keer in de winkel in Zalk zelf! Zalk ligt tussen Zwolle en Kampen en er is bij de boerderij genoeg ruimte om te parkeren.

We gaan deze dag de machientjes schoonmaken en smeren, het gewone onderhoud dus. Omdat je al bekend bent met de Featherweight is er veel tijd voor het project van deze dag.... Verrassing!
Natuurlijk kun je alle vragen stellen die je hebt en krijg je op maat hulp als dat nodig is. 
De Lindehof

Roobroeksweg 2
8276 AX Zalk  (tussen Kampen en Zwolle)
NederlandTel.: 06-11136981
E-mail: lindehof@hetnet.nl*******************************************************************************


**************************************************************************

Donderdag 13 oktober 2022 in Schagen, bij Aljona.
Een Singer Featherweight Dag in het gezellige Schagen!

We beginnen deze dag met het schoonmaken, oliën en smeren van de machientjes. Voor sommige deelnemers is dit al aardig bekend, maar we bespreken ook de meest voorkomende problemen. En de beginnende naaisters (m/v) kunnen alle vragen stellen die ze willen. 

Leer je machientje onderhouden, het afstellen van de onderdraadspanning en de bovendraadspanning en hoe je voorkomt dat er garen bij het spoelhuissysteem komt te zitten. En wat je moet doen als dat toch gebeurt, want dat overkomt mij ook nog wel eens!

Na de lunch krijg je een patroontje van Het Singer Winkeltje en naai je iets dat je kunt gebruiken bij je machientje. Zo weet je gelijk dat alles soepel loopt en kun je nog hulp krijgen als dat nodig is. Ik ben er de hele dag bij!


Aljona,
Nieuwe Laagzijde 33-35,
1741GE Schagen.

E-mail: info@aljona.nl
Telefoon: 0224-767048*********************************************************************

Dinsdag 18 oktober 2022 in Wetteren (België), bij Bel's Patch.Dit wordt dan de tweede keer dat wij afreizen naar Wetteren. Wetteren ligt dichtbij Gent, dus wij combineren het met een stedentrip.

Bel's Patch heeft een grote ruimte en de collectie is zeer uitgebreid. Voor iedere smaak is er iets te vinden en Cindy en haar familieleden zijn erg behulpzaam als je vragen hebt of stoffen wilt combineren.Op deze dinsdag in de herfst is de winkel speciaal voor ons open. Dus we hebben alle ruimte en kunnen alle aandacht hebben voor de machientjes.

In de ochtend maken we de Singertjes schoon en daarna is er weer een leuk verrassingsprojectje. Een andere dan in februari 2020!


  • Bel's Patch

Brusselsesteenweg 131
9230 Wetteren (in de buurt van Gent)
België


  • E-mail: belspatch@hotmail.com
  • Tel.: +32 479 48 69 40**************************************************************************
Zaterdag 5 november 2022 in Dokkum, bij De Quiltkoffer.

Altijd gezellig bij Jellie Veldtman van de noordelijkste quiltwinkel van Nederland! 

Met een mooie collectie stoffen en boven de winkel een knusse workshopruimte is het een ideale locatie voor een onderhoudsworkshop met de Featherweight en daarna een project om je schoongemaakte machientje te horen snorren. De Quiltkoffer

Vlasstraat 9

9101 MX Dokkum E-mail: info@quiltkoffer.nl
Tel.: 06 51937072

De Vlasstraat is in het centrum van Dokkum. Buiten het Bolwerk kunt u de hele dag gratis parkeren op verschillende parkeerplaatsen.********************************************************************************
Zaterdag 26 november 2022, in Weert bij 
Quiltstudio Patch and Stitch.


Eigenaresse Wendy Janssen-Camp van Quiltstudio Patch and Stitch is ook een liefhebster van de Singer Featherweight, dus we zitten helemaal goed bij deze winkel!


Je krijgt deze dag alle uitleg die nodig is om je machientje schoon te maken en je leert je Featherweight goed te onderhouden. Na de lunch maak je een projectje wat je altijd kunt gebruiken bij je machientje of je patchwork! En ik ben er dan ook bij om je te helpen als dat nodig is en voor vragen. Gaat een leuke en leerzame dag worden!

Voor inlichtingen:

Quiltstudio Patch and Stitch

Boerhaavestraat 25a
6001AV Weert


mail: info@patchandstitch.nl
tel: +31 (0) 495 531 848


********************************************************************************

Zaterdag 14 januari 2023 in Etten-Leur, bij Quiltshop Leur.
We gaan een snelle opfriscursus doen voor het onderhoud van je Featherweight en daarna aan de slag met een patroon en een stofpakket van Quiltshop Leur.

Natuurlijk is er tijd voor al je vragen over de machine en tijdens het project leer je om de draadspanning goed in te stellen en krijg je tips. Bovendien mag je voetjes uitproberen en neem ik van alles uit mijn winkeltje mee. Vooraf iets reserveren of bestellen mag!


Quiltshop Leur

Lange Brugstraat 22
4871CP Etten-Leur


Tel.: 076-5035599
E-mail: leur@quiltshop.nl*******************************************************************************

Zaterdag 28 januari 2023 in Schiedam, bij Moniquilt.

Deze keer gaan we de machientjes weer onderhouden, zoals Singer dat zelf adviseerde na 8 uur motor-gebruik. Niet dat je dat bij hoeft te houden, want als je je machientje kent hoor je vanzelf wanneer het zoemende geluid iets blikkeriger wordt en het tijd is voor een druppel olie hier en daar. Maar het is goed om onder begeleiding te oefenen in het schoonmaken en smeren tot je het allemaal vlot kunt. Bovendien zijn de workshops gezellig en inspirerend!

Monique weet ons altijd te verrassen met een leuk en origineel project, zoals dit landschapsquiltje van de vorige workshop. Wat zal het deze keer zijn????


Tijdens een van de workshops bij Monique en Leen is er door de lokale televisie een film gemaakt. Monique vertelt over quilten en op de achtergrond zijn de Featherweights te zien en te horen!


Moniquilt

Noordeinde 2
3121 KG Schiedam-Kethel


Tel.: Monique 06 21697854

Tel.: Leen  06 44153184

**********************************************************************************

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************